Donald Trump face dezvăluiri sincere despre politica externă a SUA

„Noi, americanii suntem cei care am dezlănțuit ISIS și adeseori am adus mai mult haos ca oricând în Orientul Mijlociu”


Donald Trump și-a ținut miercuri, 27 aprilie, discursul pe politică externă la Washington D.C, având ca temă principală „America firstˮ. Candidatul la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale spune că pe plan extern va înlocui ideologia cu strategia, iar haosului îi va lua loc pacea, dacă va ajunge la Casa Albă.

„America first (America în primul rând) va fi tema principală și obligatorie a administrației meleˮ, a spus Trump în discurs, atacând politica externă a administrației Obama, în care un pion important a fost Hillary Clinton, candidată la învestitura democrată. Trump susține că, spre deosebire de administrația democrată, el va pune mai presus de orice securitatea americanilor.

Magnatul american a amintit că țara sa „a salvat lumea de nazism în anii ʼ40 și de comunism în timpul Războiului Rece, dar, după 1990, politica externă a Americii și-a schimbat clar direcția, devenind tot mai slabă și mai lipsită de sensˮ.

„Logica a fost înlocuită cu prostia și aroganța, care au dus la dezastru după dezastru în politica noastră externă”, a afirmat Trump. Totul a culminat, potrivit candidatului republican, cu „ideea periculoasăˮ că SUA ar putea să transforme statele din Orientul Mijlociu în democrații de tip occidental.

„Asta a dus la pierderea de vieți omenești și la irosirea a miliarde de dolari. (…) Acțiunile noastre din Irak și Siria au determinat dezlănțuirea ISIS, în timp ce America nu a făcut nimic pentru a-i ajuta pe creștini. Și ar trebui să ne fie rușineˮ, a mai spus magnatul american.

Concluzia sa: „Noi am făcut ca Orientul Mijlociu să fie mai haotic decât înainte”.


Citiţi şi:

Cum au pus umărul americanii la nașterea monstruosului Stat Islamic

Trump este singurul candidat antiglobalist

Asta e bomba bombelor: Hillary Clinton, membru fondator al ISIS

yogaesoteric
11 iunie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More