Două mitinguri de protest

Yoghinii continuă cu curaj şi perseverenţă să militeze pentru drepturile lor, aşa cum au anunţat prin comunicatul de presă făcut public pe 26 ianuarie. Astăzi, 27 ianuarie, au avut loc două mitinguri de protest ale yoghinilor de la şcoala de yoga MISA, la care au participat aproximativ 100 de yoghini.


În strada Scaune, între orele 9:00-10:30, în faţa sediului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, yoghinii au cerut soluţionarea grabnică a cererilor de restituire a bunurilor reţinute în mod abuziv în cursul percheziţiilor din martie 2004. Cu excepţia jurnaliştilor de la Rompres şi Adevărul, presa a lipsit cu desăvârşire.


Reamintim că în luna martie 2004, în cadrul „celei mai mari operaţiuni” din ultimii 15 ani, 300 de procurori şi jandarmi înarmaţi au descins la 18 locuinţe private ale unor yoghini. Percheziţiile realizate atunci au fost în majoritatea cazurilor neregulamentare şi mai corect pot fi denumite jafuri armate. Au fost confiscate nenumărate bunuri care nu aveu nici o legătură cu obiectul anchetei, iar procedura penală de realizare a proceselor verbale nu a fost respectată. Aceste lucruri furate atunci nu au fost restituite nici până în prezent.


Este semnificativ faptul că stenogramele PSD publicate de presă la sfârşitul anului trecut (2004) arată dincolo de orice îndoială că seria de abuzuri, persecuţii şi nedreptăţi ce au fost îndreptate împotriva Şcolii de Yoga MISA au fost în realitate instrumentate din umbră de fostul partid de guvernământ, în frunte cu fostul prim ministru Adrian Năstase. În lumina acestor stenograme, care sunt nişte probe indubitabile de acţiune politică la ordin, Şcoala de Yoga MISA acuză lipsa de profesionalism şi onestitate a procurorilor Curţii de Apel Bucureşti care au acţionat în mod abuziv la comanda politică în cazul MISA şi al mentorului său spiritual Gregorian Bivolaru.


Tot astăzi, 27 ianuarie, între orele 11:00-12:30, yoghinii au pichetat sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, situat pe B-dul Libertăţii nr.14 şi au cerut din nou anchetarea şi sancţionarea procurorilor şi angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne însărcinaţi cu percheziţia în data de 18 martie 2004.


La miting a participat şi preşedintele MISA, Nicolae Catrina, care a acordat interviuri jurnaliştilor de la BBC şi TVR1. La acest al doilea miting presa a fost mai bine reprezentată, inclusiv de un ziarist de la Gardianul, care a avut astfel ocazia să savureze lozincile împotriva lui Sorin Roşca Stănescu, servilul lacheu al francmasonilor care conduce fiţuicile Ziua şi Gardianul, cele care au lansat o aberantă campanie împotriva lui Gregorian Bivolaru şi împotriva bunului-simţ.


Într-un comunicat de presă, MISA afirmă: „Îndrăznim să sperăm că „vânătoarea de vrăjitoare” declanşată împotriva yoghinilor care nu au făcut nici un rău nimănui, a luat sfârşit în România şi că justiţia îşi va face neîntârziat datoria, respectând prezumţia de nevinovăţie, drepturile omului, şi toate libertăţile care sunt garantate de constituţie pentru orice cetăţean al acestei ţări.


Citiţi aici materialul umoristic prezentat în cadrul mitingurilor…


27 ianuarie 2005


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More