ANCHETE yogaesoteric

– argument –

Demarăm sub acest titlu o foarte necesară serie de articole de investigaţie prin care vom urmări să aducem la lumină aspectele tenebroase ale asaltului francmasoneriei împotriva lui Gregorian Bivolaru, a Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut şi a cursanţilor yoga. Când vine vorba de MISA şi Gregorian Bivolaru, Justiţia este oarbă şi sedată, presa pare posedată şi demonizată, instituţii precum Poliţia, Procuratura şi Jandarmeria uită că ar trebui să fie şi să acţioneze în slujba cetăţenilor!

Astfel, de-a lungul anilor şi mai ales în ultimele luni s-au adunat poate chiar sute de cazuri de flagrante şi revoltătoare abuzuri, nedreptăţi, discriminări la adresa yoghinilor. Cei care ar trebui să ancheteze aceste situaţii pentru a scoate adevărul la lumină în cazul MISA dorm sau au primit comandă să se facă, în mod imperturbabil, că plouă. De aceea vom începe noi aceste anchete, în speranţa că ele vor trezi interesul unor ziarişti oneşti sau chiar a organelor de anchetă.

Pentru că nu este vorba de fleacuri. Sintagma cu care presa scrisă şi prezentatorii TV clasează aceste grave încălcări ale legii şi ale drepturilor omului este deja consacrată: “presupusele” abuzuri. Astfel, de la pupitrul de ştiri, prezentatorii TV şi-au perfecţionat tehnica de ridicare a spâncenelor când spun cu superioritate şi bătaie de joc, de exemplu: “adepţii MISA au ieşit din nou în stradă pentru a reclama “presupusele” abuzuri…”

Adevărul este că acest caz MISA şi Gregorian Bivolaru este o veritabilă vânătoare de vrăjitoare modernă. Iar volumul de abuzuri, minciuni, mârşăvii, discriminări, nedreptăţi la care au fost supuşi yoghinii de autorităţile şi presa din România, fără nici un motiv întemeiat, este atât de mare, încât prezentarea în ansamblu a lor ajunge să pară greoaie, plicticoasă şi obositoare. Este ceva asemănător cu ceea ce se petrece, de exemplu, în cazul unor criminalişti, care au văzut atât de multe cadavre încât nu mai au nici o tresărire în prezenţa morţii. Aşa şi cu yoghinii, aproape nimeni nu mai are tresăriri ale simţului civic şi solidarităţii când vine vorba de yoghini.

De aceea, vom alege fragmente din volumul foarte mare de abuzuri, ilegalităţi şi nedreptăţi şi  ne vom preocupa în această serie de articole mai ales de cazuri punctuale. Şi vom analiza cum se poartă autorităţile şi presa cu yoghinii prin comparaţie cu ceea ce ar trebui să se producă în mod normal, conform legii, sau cu modul în care sunt trataţi alţi cetăţeni. Şi vom vedea că de fapt e vorba de nişte grave nereguli şi infracţiuni săvârşite chiar de presă şi de autorităţi la adresa yoghinilor. Şi este foarte multă manipulare şi instigare a opiniei publice, fără nici o bază reală.

Cazul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut şi al liderului său spiritual, Gregorian Bivolaru, durează de ani de zile. Şi nu ne referim la “cazul” în care acuzaţii sunt MISA, Gregorian Bivolaru şi yoghinii. Ne referim la “cazul” în care vinovaţi se fac cei care conduc din umbră această ţară şi care controlează Justiţia, Poliţia şi presa. Francmasoneria română şi autorităţile române, precum şi presa, duc de ani de zile această hărţuială continuă şi repetată la adresa unui grup de oameni paşnici şi armonioşi, care nu doresc altceva decât să practice yoga în mod liber.

S-au împlinit de curând 10 luni de la declanşarea unei ofensive globale împotriva yoghinilor, ceea ce se dorea a fi o “ofensivă finală”, dar s-a dovedit a fi doar un alt atac eşuat.
În toată această perioadă de timp au avut loc nenumărate abuzuri, discriminări şi incriminări la adresa yoghinilor şi a d-lui Bivolaru. În special la adresa lui Gregorian Bivolaru s-a lansat o serie întreagă de acuze total nejustificate care au creat o imagine complet eronată asupra activităţii şi personalităţii sale. Cei care au dus această ofensivă a urii nu au reuşit niciodată să dea o explicaţie coerentă asupra motivaţiilor lor, căci de dovezi nici nu s-a pus problema.

De ce această cruciadă împotriva spiritualităţii a luat o asemenea amploare? Întrucât această mişcare ajută oamenii să devină liberi “în cuget şi-n simţire”, să nu mai poată fi manipulaţi şi să-şi făurească viitorul aşa cum şi-l doresc. Şi asemenea oameni, care în ultima vreme sunt destul de mulţi, sunt din ce în ce mai greu de controlat şi de stăpânit de către cei care deţin supremaţia politică şi economică la ora actuală. Şi atunci, asupra lor s-a acţionat în forţă, trecând dincolo de litera legii, neţinând cont de consecinţe. Citiţi şi cutremuraţi-vă!

ianuarie 2005

yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More