Dr. Radu Ciornei, cercetător imunolog: «Un pacient confirmat pozitiv Covid nu este neapărat și o persoană care poate contamina pe alții»

Grupul de Comunicare Strategică ar fi necesar să prezinte numărul de noi teste făcute și nu câte dintre ele sunt pozitive

Dr. Radu Ciornei, cercetător în cadrul Universității Suceava, și specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a declarat pentru News Bucovina că o persoană care este confirmată pozitiv cu infecție SARS-CoV-2 nu este neapărat și o persoană contagioasă.

El a spus că prin analizele care se fac nu se măsoară infecțiozitatea, ci dacă persoana respectivă are părți din virus, mort sau viu, în gât.

„La un om testat pozitiv noi nu măsurăm infecțiozitatea sa, ci măsurăm dacă are bucăți de virus în gât. Viu sau mort. Oamenii pot elimina bucăți de virus din plămâni. De exemplu, un om s-a vindecat. Două zile la rând face teste negative. După zece zile el poate să elimine virus mort din plămâni și testul său este pozitiv. Dar el nu mai poate infecta pe nimeni”, a explicat cercetătorul sucevean.

El a menționat că modul clar de a ști dacă omul este contagios este să fie prelevată cultură din exudatul faringian și să fie cultivată.

„Dacă virusul se cultivă, înseamnă că virusul e viu și omul acela poate contamina pe alții”, a precizat dr. Radu Ciornei.

În opinia sa, nu este deontologic să nu se spună oamenilor că un test pozitiv nu înseamnă neapărat că ai virusul viu în tine, ci că poți să ai doar bucăți de virus mort.

Ciornei consideră total defectuos modul de raportare făcut de Grupul de Comunicare Strategică și crede că ar fi necesar să fie prezentate numărul de noi teste făcute, și nu retestările și câte dintre acestea sunt pozitive.

Radu Ciornei este absolvent al UMF Iași în 1996, are doctorat în Imunologie, Microbiologie și Genetică Moleculară la University of Kentucky, postdoctorat la University of Missouri Columbia și a fost bursier „Marie Curie” în Imunologie și Epigenetică la Universitatea de Medicină din Viena.

Citiţi şi:
Testele PCR, imprecise. Oameni sănătoși, băgați cu forța în spitale
Bill Gates controlează statisticile mondiale despre Coronavirus și totodată recomandă cartea: «Cum să minți folosind statisticile»

yogaesoteric
20 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More