Dr. Vasi Rădulescu, una dintre trâmbițele panicii în ultimii doi ani, s-a dovedit a fi un plagiator. „Dr. Vasi” a furat peste 1.676 de articole

Doctorul Vasi Rădulescu, unul dintre cei mai promovați medici din mass-media românească, a fost descoperit că a copiat peste 1.676 de articole pe site-ul său, pe care le-a luat din alte surse, fără să atribuie citarea.

Vasi Rădulescu

Acuzațiile la adresa lui Rădulescu vin în contextul în care un alt promotor al măsurilor pandemice, Octavian Jurma, nu are nicio calitate în domeniu: nu este nici medic, nici cercetător, nici epidemiolog.

Descoperirea a fost făcută de către Marius Fersigan și a pornit de la un articol distribuit de Rădulescu, în care scria explicit că și-a folosit creierul pentru a-l scrie.

În urma unei scurte analize pe text, Marius Fersigan a demonstrat că articolul a fost copiat integral dintr-o sursă în engleză, iar dr. Vasi Rădulescu și l-a atribuit fără nicio remușcare.

De la dezvăluire și până acum, Vasi Rădulescu a șters peste 1600 de articole. Aceeași situație s-a descoperit și despre platforma de facebook, Pagina de Sănătate, creată de același dr. Vasi Rădulescu.

Câteva clarificări: discuția este despre secțiunea «medicină» de pe site-ul domnului doctor Vasi Rădulescu. Nu vorbim despre articolele în care domnul doctor ne spune de ce nu vom reuși niciodată în viață, nici despre cele în care-și descrie ziua și câtă apă bea.

La secțiunea «medicină» existau 75 de pagini (24 de articole pe pagină).

Au mai rămas 6 pagini (la ora la care scriu acest text). Asta înseamnă că au fost șterse aproximativ 1656 de articole (putem presupune fără emoții că toate aceste articole au fost alcătuite în mod similar: traduse 100% de pe alte platforme).

Au mai rămas aproximativ 144 de articole în secțiunea «medicină» (deși unele intră mai degrabă la reclamă pentru a vinde cărți sau în sfera «motivațional»). Domnul doctor spune că au rămas 370 de articole scrise de el pe site: dar să reținem că discuția nu este despre site, ci despre secțiunea «medicină» a site-ului.

În primul comentariu avem starea actuală a site-ului (acesta este un snapshot care va rămâne stabil, chiar dacă domnul doctor produce modificări ale site-ului – https://web.archive.org/web/20220131195818/https://drvasiradulescu.ro/category/medicina/)”, a scris Marius Fersigan.

În apărarea sa, Rădulescu a scris că de fapt articolele respective erau redactate de alte persoane, care le-au publicat fără să respecte regulile sale.

În urmă cu ceva timp am avut ideea să scriem mai mulți prieteni pe site-ul drvasiradulescu punct ro – Amalia Arhire, medic endocrinolog și diabetolog, colegă de grupă; Roxana Lixandru, studentă la medicină; Alexandra Osman, rezidentă pe ginecologie. Mi s-a părut frumos să avem articole multe, știri, noutăți. Am trimis pe e-mail și pe whatsapp cum să scriem, despre ce să scriem, cum să menționăm surse, cum NU avem voie niciodată să copiem ceva. Toată lumea poate confirma oricând principiile mele.

Cineva a descoperit că foarte multe dintre articolele scrise de Roxana și Alexandra erau practic traduse din alte platforme sau aveau bucăți similare. Majoritatea aveau sursa cu link, dar sursa nu justifică nimic atunci când materialul este tradus.

Fiind oameni cu pregătire în domeniu, am crezut că vor scrie știind exact ce și cum, având un domeniu atât de vast la dispoziție, știind termeni, știind cum să conceapă un material din cunoștințele proprii, cum să citeze corect.

Am avut un șoc când am verificat și eu articolele. Am discutat cu fetele. Nu știu ce soluție pot găsi – eventual să le rog să refacă toate materialele. Pe site sunt 370 de articole care îmi aparțin și care pot fi verificate oricând pentru plagiat – știu, e penibil să mai spun asta.

În calitate de coordonator am crezut că am făcut totul ca platforma să aducă valoare, informație corectă. NU a fost așa. Nu am verificat la timp articolele, nici nu mi-a trecut prin cap vreodată că ele ar putea fi copiate. Iar asta e impardonabil.

Am parte de un val uriaș de atacuri acum. Insulte, etichete, amenințări. Le iau pe toate în plex. Pentru că le merit.

E o lecție dură. Foarte dură”, a reacționat Rădulescu.

Intre timp, Vasi Rădulescu a început să reposteze o parte dintre articole, în aceeași formă, dar cu alt nume de autor.

Vasi Rădulescu a fost unul dintre cei mai fanatici purtători de mesaj ai autorităților. Practic, în ultimii doi ani nu a făcut decât să amplifice mesajele venite din partea Guvernului.

Acesta a spus în mai multe rânduri că doar oamenii fără educație nu se vaccinează, iar pe medicii sceptici cu privire la vaccinare i-a numit „caraghioși”.

Citiți și:
12 motive pentru care nu mă vaccinez
Oana Paul: „Eu refuz să mă vaccinez, atâta timp cât vaccinurile sunt un experiment!”

 

yogaesoteric
25 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More