Draghi: „Pace sau aer condiționat” – Populația italiană obligată să limiteze utilizarea aerului condiționat pentru a economisi energie

Vara se anunță a fi lungă și fierbinte pentru italieni, iar aparatele de aer condiționat vor funcționa la o temperatură mai ridicată în clădirile publice, în timp ce guvernul urmărește să își reducă dependența de gazul rusesc.

Aparatele de aer condiționat nu vor avea voie să funcționeze sub temperatura călduță de 25-27 de grade Celsius în lunile mai calde ale anului, potrivit regulamentului modificat care a intrat în vigoare în luna mai. Iar iarna, setarea termostatului nu va depăși 19-21 de grade Celsius, relatează Reuters de la Roma.

Lunile în care este permisă utilizarea aerului condiționat și a încălzirii sunt stabilite de autoritățile locale, însă acestea nu au stabilit un interval de temperatură admisibil.

Italia importă din Rusia 40% din gazele pe care le folosește și caută alternative după invazia rusă în Ucraina și criza energetică care a urmat.

Limitarea folosirii aparatelor de aer condiționat este o soluție pe care a menționat-o și premierul Mario Draghi pentru a economisi energie.

Pace sau aer condiționat”, a fost dilema pe care a pus-o.

Citiți și:
Avem zăcăminte uriașe de gaze, dar s-a oprit exploatarea
În plină criză a facturilor, revin „băieții deștepți” din energie: pierderi de miliarde la statul român și un faliment
Gheorghe Piperea: „Și câte și mai câte…”

 

yogaesoteric
3 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More