Dubla măsură dusă până la minciună

Când au fost contorizate decesele de Covid, s-a pus acolo orice persoană infectată, pe baza unor teste nu foarte de încredere, indiferent de comorbidități sau alte evenimente. Decese cu covid, nu de covid. Cazurile acestea s-au aflat la baza politicilor sanitare care au afectat vieți, țări, continente.

Când sunt contorizate efectele vaccinului, scrupulozitatea merge în sens invers. Orice eveniment raportat după vaccinare nu este considerat cauzat de vaccin decât dacă are loc o investigație detaliată, ce include, probabil, și autopsia (în cazul deceselor, firește). Cu toate că unele țări contorizează și evenimente asociate vaccinării, precum SUA cu al său sistem VAERS, presa cuminte și îmbotnițată (metaforic și nu numai) redă doar acele evenimente considerate oficial și pre-determinat ca fiind efecte adverse. Adică acele evenimente pe care companiile producătoare și agențiile erau pregătite deja să le raporteze, să şi le asume. Cel mai grav în acest caz – șocul anafilactic. În rest, nu există interes, nici discuție. Să nu cumva să se strice corola de minuni a vaccinului miraculos.

De ce acest procedeu este viciat? Pentru că, în realitate, nu există comparație în modul în care s-au raportat decesele asociate covid și cele asociate vaccinului. Cele asociate covid au fost obligatorii și mecanice. Indiferent de cauza morții (la un moment dat în Marea Britanie s-a ajuns să fie contorizate decesele cauzate de accident de mașină dacă accidentatul avusese covid, aspect corectat între timp). Cele raportate la VAERS (să luăm acest sistem) sunt ne-obligatorii. Se poate spune mult mai greu că „oamenii aceia oricum mureau”, cum putem afirma categoric la multe decese asociate covid. De ce? Pentru că, cel puțin teoretic, oamenii care se vaccinează o fac, sau ar fi de aşteptat să o facă la indicația unui medic care are în vedere istoricul medical al vaccinatului, bolile, medicamentele cu care se tratează etc. Așadar, există o evaluare medicală ante-vaccinare. Un „verde” dat de cineva. Există deja o selecție. De aceea întotdeauna decesul asociat vaccinului este necesar să fie investigat atent.

Dar mass-media a ales ca această chestiune să nu existe deloc. Pentru AFP, preluat de Hotnews, există doar un număr nesemnificativ, până la urmă, de șocuri anafilactice (captura 1). Potrivit VAERS (captura 2, căutare personală), în SUA există deja 1612 decese contorizate ca fiind asociate vaccinării covid. Și alte evenimente grave.


Captura 1

Cât privește comunicarea publică de la noi, aceasta a infantilizat audiența-țintă, făcând ca singura discuție să fie despre „nu doare vaccinul” (asta e problema?) sau că „hehehe, mi-am băgat cipul lui Gheiț”. Da, omule, trăsneşti de deștept ce ești, pe bună dreptate râzi de conspiraționiști. Adevărul e că fix pentru din ăștia ca tine a fost concepută strategia de comunicare, te poți simți privilegiat, ca orice porcușor cu belciug pus în nas. Belciug fără nanoparticule și nu pe bază de 5G, ca nu cumva să te simți tras pe sfoară! Ci clasic, din acela cu care dresorul își ține la respect animalul.


Captura 2

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More