Ebola și interesele SUA. Pușcașii marini, instalați între petrol, aur și diamante

 
Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Așa ar putea fi considerată Ebola care, pe de-o parte, provoacă victime, iar pe de altă parte îmbogățește marile companii farmaceutice. Nu doar giganții farmaceutici au de profitat. Ci și Statele Unite, care și-au instalat deja pușcașii marini în Liberia, afectată de virusul febrei hemoragice, dar unde se găsesc metale prețioase, petrol și diamante.

Grație stării de urgență decretată în urma temutei epidemii, dar care, în realitate, ar fi mai puțin letală decât o gripă obișnuită sezonieră, SUA s-au înfipt bine în Liberia, la intersecția celor mai importante resurse ale continentului african, prin forța de acțiune Africom, un comando special al forțelor armate americane, scrie site-ul italian www.informarexresistere.fr.

De asemenea, terenurile cele mai fertile sunt destinate cultivării arborilor de cacao, ananasului, arahidelor și bumbacului, toate trimise la export.  Beneficiarii acestor resurse importante nu sunt, desigur, localnicii, ci multinaționalele și elitele locale, care fac bani frumoși, precum și generalul Darryl Williams, comandantul celor 3000 de soldați americani ce au fost desfășurați în zonă.

După ce occidentalii au realizat că interesele multinaționalelor lor sunt puse în pericol de revoltele din delta Nigerului, provocate de consecințele ambientale ale exploatărilor petroliere, dar și în urma creșterii influenței Chinei în regiune, Statele Unite au început să ia măsuri. Astfel încât să își mențină propria influență în zonă. Așa s-a constituit în 2007 Africom. Sub paravanul „operațiunilor umanitare”, African Command „recrutează și formează în statele africane oficiali și forțe speciale locale, prin intermediul unor activități militare”.

Cea mai importantă bază pentru aceste operațiuni este Sigonella, „unde a fost desfășurată o forță de acțiune a corpului pușcașilor marini”. Această forță specială „trimite prin rotație echipe în Africa, în particular în cea occidentală. Exact acolo unde a început acum campania lui Obama”.

de Luciana Pop

Sursa: activenews.ro

Citiți și:
Reflecţii zguduitoare asupra unei epidemii programate care a fost ordonată din umbră de către francmasoneria mondială
Controlul militar american asupra resurselor naturale din Africa
Epidemia Ebola, doar o mare minciună? Un doctor din Liberia afirmă că totul este un experiment cu o nouă armă biologică

yogaesoteric
3 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More