Economistul nomad: Iată cum s-a terminat capitalismul cu bailout-urile, dolarul este terminat

Nu există cale de întoarcere de la aceste rate scăzute de dobândă. Zarurile au fost aruncate. Fiecare activ este evaluat în termeni de bani ieftini. Aproape 1/5 din corporațiile americane tranzacționate pe piața liberă sunt zombi, cu datorii masive și profit zero.

Ratele negative ale dobânzii se apropie pentru depozitele mari. Contul tău de economii de la bancă / contul tău de cecuri va continua să îți aducă un ban pe an. Dar costul ratelor negative ale dobânzii va fi transferat către consumator pentru produse precum asigurările. Ratele zero ale dobânzii au ucis economia. Nu poate fi reparată niciodată, Rubiconul a fost trecut.

Cea mai bună speranță acum este un declin controlat, fără multă vărsare de sânge. Din 1913, dolarul a pierdut 98% din puterea sa de cumpărare. Actualul dolar american valorează 3 cenți dintr-un dolar american din 1913! Dolarul american nu este puternic. Doar că orice altă monedă cu care este comparat nu are valoare. Și, așa cum spune John Rubino: „Nu există un fond real pentru dolar, euro sau yen. Valoarea lor intrinsecă este zero”.

Monedele se tranzacționează într-o paradigmă falsă; coluziunea coordonată a marilor bănci centrale este cea care a permis existența acestei șarade. Este esențial să înțelegem că bogăția este conținută într-un sistem destul de închis. Sistem de statute și reguli ale banilor fiduciari care descurajează libertatea de mișcare în active tangibile.

Acest aspect a pus la adăpost monedele de o furtună de volatilitate. Eșecul sau reevaluarea semnificativă a oricăreia dintre cele patru monede de rezervă majore din lume va distruge mitul că monedele majore sunt imune la aceeași soartă care a bântuit atât de multe monede de-a lungul istoriei.

Pur și simplu, atunci când națiunile care le acordă s-au dovedit incapabile să își controleze bugetele, moneda lor este strivită sub greutatea datoriei. Toate monedele fiduciare sunt un furt; doar că majoritatea nu realizează aceasta până când nu devin fără valoare. Nu poți păcăli pe toată lumea tot timpul, nu.

Dar nimeni nu este în măsură să ne spună cum ar putea fi pus ceva mai satisfăcător în locul etalonului aur.

Banii sunt superiori celor falși. Investiția este superioară furtului. Etica este superioară praxiologiei. Analitica este superioară sofismului. În peste 100 de ani de redenumire a contrafacerii ca fiind un fel de bani, a furtului ca fiind un fel de investiție, de rumegare a comportamentelor care au fost și nu a celor care ar fi necesar să fie și de atașare a argumentației la supoziții false mai degrabă decât la definiții, instituția nu s-a poziționat niciodată bine.

Toată lumea vă poate spune ce etalon este mai bun decât aurul: pur și simplu întrebați: dacă furtul și tâlhăria sunt comportamente rele, atunci cum poate fi furtul prin lege pentru binele comun? Atâta timp cât moneda de rezervă globală este dolarul ancorat în aer, este garantat că puterea de cumpărare a tuturor monedelor, inclusiv a dolarului american, va continua să se devalorizeze de când a fost scos standardul de aur.

Aveți nevoie de 635,00 dolari pentru a egala valoarea unei bancnote de 100,00 dolari din 1971. Un lider străin înțelege dezavantajul sistemului față de economia sa. Dolarul a fost conceput pentru a controla moneda tuturor și nu este un sistem foarte simplu de desființat.

Cu toate acestea, lăcomia sa nu va dura la nesfârșit. Dolarul valorează doar 15,7% din valoarea pe care o avea în 1971. Banii dvs. au pierdut aproape 85% din valoarea lor în mai puțin de 50 de ani. Dar asta se petrece când lași guvernul să tipărească atâtea (foi de hârtie igienică) bancnote de un dolar, câte vrea, an după an după an.

Nixon a făcut posibilă această nebunie a tipăririi de bancnote atunci când a dezlegat aurul de dolar. FED va tipări dolari americani din nimic pentru a cumpăra certificate de trezorerie, în cantități nelimitate și fără niciun cost, pentru a satisface cererile globale de lichidități, iar voi veți accepta dolari pentru bunurile, serviciile și munca voastră.

Fără un capitalism real, de piață liberă, suntem condamnați. Interferența guvernului în economie, capitalismul prădător, economia falsă în educație, corporatismul (fascismul), clientelismul, contribuțiile pentru campanii electorale, lobby-ul etc. au distrus capitalismul real și au bătut ultimul cui în sicriul Americii.

Răspândirea socialismului este doar un simptom al spiralei morții pentru Americii. După cum spune Gerald Celente, „capitalismul s-a încheiat odată cu bailout-urile”.

Citiți și:
Legenda statului care tipărește bani
Soros, oligarhii ruși și sfetnicul Nenorocire

 

yogaesoteric
24 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More