Editorial Breitbart: Despre cum mass-media corporatistă pro-China și activiștii de stânga au distrus informațiile despre coronavirusul din Wuhan

După cum a devenit clar în ultimele săptămâni, presa aservită establishmentului și stăpânii universului din Silicon Valley nu au fost niciodată interesați în mod deosebit de realizarea unei informări corecte cu privire la pandemia covid-19, scrie Alex Marlow într-un recent editorial pe site-ul Breitbart News.

„Așa cum am documentat în noua mea carte bestseller, Breaking the News: Exposing the Establishment Media’s Hidden Deals and Secret Corruption (Ultimele știri: Dezvăluirea afacerilor ascunse și a corupției secrete a presei de stat), presa a încercat să transforme virusul în «darul lui Dumnezeu pentru stânga» (aceasta este terminologia lui Jane Fonda, nu a mea), promovând o teorie conform căreia cu toții suntem victime ale virusului Trump și ale presupusei incompetențe a fostului președinte. Singura soluție, ni s-a spus, a fost o expansiune masivă a guvernului și mai mult control corporatist asupra vieților noastre.

A devenit clar încă de la începutul pandemiei că instituțiile media pro-democrate nu aveau de gând să-i facă președintelui portocaliu rău niciun favor politic, chiar dacă asta însemna că vor trebui să ignore pistele evidente ale celei mai importante știri din ultimele decenii. La urma urmei, motivația de a descoperi originea virusului era aparent scăzută pentru reporterii cu ideologii de stânga. Dacă criza era văzută ca fiind din vina lui Trump, acest aspect ar fi crescut probabilitatea ca acesta să piardă cursa pentru realegere în noiembrie 2020. Și dacă planul era de a prezenta epidemia ca fiind «virusul Trump», cu siguranță nu putea fi în egală măsură și «gripa Wuhan» sau «virusul China».

Totuși, poate mai interesant este faptul că multe dintre redacțiile de știri și platformele tehnologice care controlează marea majoritate a fluxului de informații despre pandemie au legături financiare profunde cu China – sau ar dori să le aibă într-o zi.

Uitați-vă la NBC News, de exemplu. NBC News face parte din conglomeratul multinațional NBCComcastUniversal. De ce ar face NBC News un reportaj amplu despre, să zicem, lagărele de concentrare chinezești, când în Beijing există un Universal Studios? Sau de ce le-ar spune NBC News cititorilor și telespectatorilor săi că în China au loc cele mai grave încălcări ale drepturilor omului de pe Pământ, când, să zicem, cel mai recent film din franciza Fast and Furious este pe cale să se lanseze, iar Universal se ocupă de distribuția internațională? (Acum, dintr-o dată, umilirea actorului John Cena în fața națiunii comuniste face mult mai mulți bani – vreau să spun, capătă mult mai mult sens, nu-i așa? – joc de cuvinte în limba engleză: „makes cents/makes sense” – n.n.).

Investigațiile mele confirmă, de asemenea, faptul că agențiile de știri care au un acces cât de mic în China se tem aproape în permanență că vor fi date afară din țară sau chiar «făcute să dispară».

Dar ce spuneți de ABC News, care este deținută de compania Walt Disney? Interesele de afaceri ale Disney în China sunt vaste, inclusiv venituri de miliarde de dolari din filme și parcuri tematice. Reamintim că pe genericul de final al recentei ecranizări live-action a filmului Mulan a apărut o mulțumire adresată unui birou de securitate al guvernului chinez implicat în lagărele de concentrare uigure. Acum știți de ce.

Laurene Powell Jobs, moștenitoarea soroșistă din domeniul tehnologic și multimiliardara care finanțează o mare parte din mass-media americană, de la The Atlantic la Axios, de la Mother Jones la Pro Publica și multe altele, își obține o mare parte din averea sa incalculabilă de la Apple și Disney, două întreprinderi uriașe care au legături financiare profunde cu China. Cu alte cuvinte, o mare parte din averea sa netă și, prin urmare, din capitalul utilizat pentru aceste instituții de presă, este legată de bani și forță de muncă din China. Ea face grămezi de bani comuniști dulci, dulci, dulci, apoi finanțează democrații și mass-media de stânga.

Credeți că vreuna dintre aceste instituții (sau vreunul dintre acești politicieni) avea într-adevăr de gând să sape adânc pentru a descoperi originile coronavirusului, mai ales într-un an electoral? Bineînțeles că nu. Pentru că, dacă ar fi descoperit adevărul, acesta ar fi putut fi dăunător pentru perspectivele de afaceri ale șefilor/binefăcătorilor lor. Și, desigur, ar fi putut să-l ajute pe Trump să câștige.

În Breaking the News am enumerat o serie de alte agenții de știri care au legături îngrijorător de profunde cu China, Bloomberg fiind probabil cea mai șocantă dintre ele. Mega-întreprinderea de știri financiare a lui Mini Mike a relatat cu însuflețire despre victoria Chinei asupra covid-19, acceptând cu ușurință propaganda PCC pe această temă, ba chiar a lăudat economia Chinei în această perioadă, sugerând că națiunea comunistă se îndreaptă spre „dominația mondială”. În mod absurd, China a ajuns în fruntea listei Bloomberg a „paradisurilor Covid Zero”.

Așa cum am arătat în introducerea explozivă a cărții Breaking the News, compania-mamă a Bloomberg News este supusă reglementărilor guvernului chinez. Editorii Bloomberg News înșiși s-au întâlnit în mod repetat cu propagandiști chinezi pentru a discuta, printre altele, despre cum să „prezinte China lumii”. Entitatea PCC care controlează accesul la Bloomberg, SCIO, este exact același organism care este responsabil de mesajele de informare ale regimului.

În februarie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), afiliată Chinei, l-a numit pe Mike Bloomberg «ambasador global».”

Citiți aici editorialul integral al lui Alex Marlow, redactor-șef la Breitbart News, pentru mai multe dezvăluiri despre jurnalismul american aservit partidului comunist chinez – New York Times ocupând un loc de frunte în lista portalurilor de știri exemplificate de autor în ilustrarea acestui fenomen.

Citiţi şi:
O listă a Partidului Comunist Chinez scursă în presă divulgă infiltrarea a 1,95 milioane de chinezi în corporațiile Big Pharma și guverne occidentale
O informare explozivă despre coronavirusul 2019-nCoV (I)

yogaesoteric
1 iulie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More