Eficacitatea tratamentelor cu vitamina C și ozon în cazul pacienților bolnavi de covid-19, confirmată de unele studii științifice

Administrarea sistemică a ozonului și a vitaminei C se numără printre tratamentele care pot preveni infecţia cu Sars-Cov-2 şi pot contribui la recuperarea mai rapidă a pacienţilor depistaţi cu această boala, reiese dintr-un comunicat trimis de Clinica Eliade care foloseşte aceste terapii.

Protocoalele terapeutice bazate pe administrarea consecutivă de autohemoterapie și perfuzii cu Vitamina C și-au dovedit eficiența atât în scop profilactic, cât și în convalescența post covid-19, pentru pacienții din toate categoriile de vârstă, precum și pentru pacienții care prezentau boli cronice asociate”, spune dr. Mihai Pascu, Medic specialist Medicină Familie și specialist în Ozonoterapie în cadrul Clinicii Eliade.

Autohemoterapia majoră (AHTM) constă în recoltarea de 50-150 ml (până la 300ml) de sânge venos care se ozonează prin barbotare, ulterior fiind reperfuzat în vena din care a fost recoltat. Această terapie este sigură, susţin oficialii Clinicii Eliade, dat fiind faptul că, în concentrațiile utilizate de specialiști, ozonul nu este toxic. Eficacitatea acestui tratament în ceea ce privește covid-19 se datorează faptului că acest virus se încadrează în tipologia virusurilor RNA, despre care se cunoaște că sunt susceptibile la ozon. Ozonul acționează prin prevenirea fuziunii membranei cu celula gazdă, interferând astfel cu replicarea virusului.

Terapia cu vitamina C se realizează pe cale intravenoasă, deoarece presupune administrarea unei anumite concentrații de această vitamină, iar efectul dorit nu s-ar putea atinge altfel, din cauza ratei scăzute de absorbție asociată cu administrarea orală. Consensul în lumea științifică este că administrarea vitaminei C intravenos la începutul infecției este esențială pentru ca sistemul imunitar să poată reacționa la patogeni în mod eficient. Concentrația de vitamina C este necesar să fie monitorizată atent pe parcursul terapiei, existând altfel pericolul unei acute deficiențe, ce poate avea efecte nefaste asupra organismului, vitamina C fiind fundamentală pentru sistemul imunitar.

Ambele metode au fost introduse ca terapii pentru pacienții covid-19 de către Clinica Eliade, ca urmare a publicării de studii clinice legate de tratamentul profilactic sau în convalescență. Într-un studiu ce a inclus date pe câteva luni, începând cu luna octombrie 2020, un număr de 59 de pacienți, 39 de femei și 20 de bărbați, cu vârste între 18 și 89 de ani (vârsta medie de 49 de ani) au fost tratați în Clinica Eliade, primind minim 5 ședințe săptămânale de AHTM urmate de perfuzii cu Vitamina C.

Dintre cei 59 de pacienți, unii dintre ei s-au tratat preventiv pentru creșterea imunității, alții, deși au fost contacți direcți ai unor persoane confirmate pozitiv pentru covid-19, la testarea RT-PCR nu a fost confirmată prezența virusului. Iar alți pacienți, care ulterior au fost depistați pozitivi cu infecția cu SARS-CoV-2, nu au dezvoltat simptome, sau au avut o simptomatologie extrem de discretă de tipul rinoreei.

Rezultatele clinice obținute au fost foarte bune, deoarece niciunul dintre cei 52 de pacienți ai Clinicii, care au urmat tratamentul pentru imunomodulare, sau pentru alte patologii, nu au dezvoltat forme severe de covid-19. În cazul pacienților aflați în convalescența post covid-19, (…) toți au urmat în Clinica Eliade un tratament de recuperare bazat pe autohemoterapie majoră și perfuzii de Vitamina C și au evoluat favorabil, cu remisia treptată a manifestărilor clinice și paraclinice, reziduale infecției cu SARS-CoV-2”, susține dr. Mihai Pascu.

Citiți și:
Terapia cu ozon este eficientă în cazul pacienților de Covid-19, spun medicii spanioli
Dacă s-ar trata boala de la început, nu ar mai muri oamenii de covid-19 (I)

 

yogaesoteric
30 ianuarie 2022

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More