Egiptul vrea să oprească explozia demografică – doi copii sunt de ajuns

 

„Doi sunt suficienţiˮ – acesta este sloganul primei campanii de planificare familială, lansată de guvernul de la Cairo. O strategie similară cu cea a fiului unic din China lui Deng Xiaoping, care a reuşit să blocheze creşterea demografică.

Principalul scop al guvernului de la Cairo este cel de a modifica mentalitatea în mediul rural, de a informa femeile mai puţin instruite şi de a pune la dispoziţie toate metodele contraceptive.

Cultura islamică nu interzice planificarea familială, tradiţia fiind cea care determină familiile sărace să aibe mulţi copii. Părinţii speră că, la bătrâneţe, fiii vor avea grijă de ei iar, în afară de asta, la munca pe câmp sau în micile activităţi comerciale e nevoie de mână de lucru. Din acest motiv, tranziţia demografică este mai lentă decât în alte ţări din Orientul Mijlociu, cum ar fi Turcia sau Iranul.

În Egipt, numărul de copii per femeie a scăzut de la 5,6, în 1976, la trei, în 2008, dar apoi tendinţa a frânat. Astăzi, numărul mediu de copii per femeie este de 2,9 iar populaţia continuă să crească într-un ritm impresionant. În fiecare an sunt cu aproximativ două milioane de guri de hrănit în plus, iar anul acesta populaţia Egiptului va depăşi 100 de milioane de locuitori.


Citiţi şi:

Statistici îngrijorătoare: în timp ce populația Europei a crescut cu doar 2% în ultimele două decenii, în Africa creșterea este de 56%!

Antinatalismul, ultimul răcnet în materie de ideologie neo-marxistă. «Omenirea trebuie să dispară ca să salvăm planeta!»

 

 

yogaesoteric
22 aprilie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More