Elemente esenţiale în stoparea ejaculării

Chiar dacă problema descărcării este esenţial masculină (femeia având nativ o uşurinţă în a trăi orgasmul fără descărcare), ea priveşte de asemenea şi femeia, deoarece totul se termină, şi pentru ea şi pentru bărbat, atunci când survine descăcarea. Femeia trebuie deci să înţeleagă ceea ce se petrece în cazul bărbatului, să fie sensibilă la momentul în care el se apropie de punctul de non-retur şi să se relaxeze împreună cu el. Pentru amândoi, această suită de momente active şi momente de relaxare este aidoma unei scări cu mai multe paliere, care îi conduce progresiv către trăirile spirituale ale orgasmului cu continenţă. Este vorba despre o ascensiune energetică care se poate întinde pe mai multe zile, de la o fuziune amoroasă la alta.

Cum să nu depăşim punctul de non-retur către orgasmul cu descărcare, fără să creăm nici tensiune şi nici frustrare?

Căutând să nu provocăm o excitaţie mai mare decât cea care este, deci neforţând niciodată mişcarea, ci dezvoltând calitatea prezenţei şi relaxându-ne. Rămâi perplex când afli că în Occident majoritatea bărbaţilor ejaculează precoce. Cu atât mai mult cu cât, după spusele sexologilor, ejacularea precoce este o problemă care se rezolvă de obicei în câteva săptămâni, cu ajutorul unor metode de relaxare potrivite. Aceleaşi metode permit amânarea ejaculării oricât dorim. O relaţie sexuală poate atunci dura două-trei ore fără nici un efort.

Iată câteva sfaturi practice extrem de eficiente care pot fi aplicate pentru a evita momentele în care vă confruntaţi cu pericolul iminenţei ejaculatorii:

  • Trebuie să fim în permanenţă atenţi pentru a percepe momentul în care ajungem la punctul de non-retur. Dacă ni se pare dificil, putem explora mai întâi singuri, masturbându-ne, toate nivelurile de excitare posibile (dar atenţie să nu zăboviţi prea mult aici!); vom exersa atingând aceste niveluri şi apoi revenind, oprind orice mişcare, relaxându-ne şi respirând profund şi lent de cîteva ori.
  • În continuare, ne vom pune de acord cu persoana iubită asupra unui semnal pe care îl va da bărbatul când se apropie de punctul limită. Vom opri atunci simultan orice mişcare şi ne vom relaxa împreună. Cu timpul, vom percepe din ce în ce mai uşor această limită şi vom învăţa să o folosim.
  • Descărcarea ejaculatorie este legată întotdeauna de o tensiune musculară la nivelul abdomenului, perineului şi feselor. Vom respira lent, în partea inferioară a abdomenului şi ne vom mişca fără să încordăm muşchii perineului şi ai feselor. Este mai uşor la începutul unei întâlniri sexuale când nu suntem încă foarte excitaţi. Ne putem antrena singuri, pe o saltea, practicând mişcările şi poziţiile pe care le vom aborda făcând dragoste: aceasta o să ne permită să identificăm tensiunile inutile.
  • În timpul jocurilor amoroase este indicat să încetăm din când în când orice mişcare, pentru a permite senzaţiilor sexuale să se răspîndească şi să fie percepute în tot corpul. Vom respira atunci împreună, de cîteva ori, profund. Toate tehnicile corporale şi energetice facilitează această expansiune a excitaţiei în afara organelor genitale, fenomen mult mai natural pentru femeie şi cu siguranţă accesibil unui bărbat atent.
  • Dacă simţim că ne-am lăsăt surprinşi şi că suntem pe pragul ejaculării, apăsăm cu putere un punct situat imediat înapoia organelor genitale, înainte de anus. Presăm către osul pubisului, astfel încât să comprimăm vasele prin care trece sperma. În acelaşi timp, încordăm ferm muşchii perineului şi inspirăm profund, închizând ochii şi imprimând energiei un sens ascendent. Astfel este stopat imediat reflexul ejaculator, având loc o transmutare puternică a spermei în energie şi sublimarea acesteia în planurile elevate ale fiinţei. Poate apare însă şi un fenomen prin care deşi este împiedicată pierderea spermei prin ejaculare, ea este însă reabsorbită în organism.În acest mod, afirmă taoiştii, bărbatul nu pierde decît 30% din energia unei ejaculări ordinare. Dar atenţie! Retenţia parţială a spermei să nu devină o obsesie! Aceasta nu este decât o ultimă soluţie, dar nu şi cea mai indicată.
  • În Tantra, stăpînirea suflului este un element esenţial. Prin stăpînire nu trebuie să înţelegem control, în sensul obişnuit al termenului ci capacitatea de a rămîne conştient faţă de propria respiraţie. Această conştientizare este suficientă pentru a face ca respiraţia să fie mai lentă şi mai profundă. Atunci, aspectul presant şi urgent al ejaculării se evaporă în mod natural. De fapt, cursa după orgasm este legată de stres, de graba în care trăim şi, de asemeni, de dorinţa pentru eficacitate şi performanţă. Când învăţăm să ne relaxăm, ne este mult mai uşor să apreciem ce ne oferă viaţa, fără să ne forţăm să căutăm constant ceea ce nu avem şi ceea ce nu suntem. Încetinirea respiraţiei ne ajută să ne destindem şi, invers, cu cât suntem mai destinşi, cu atât respirăm mai lent. Durata fuziunii amoroase este direct proporţională cu ritmul respirator.
  • Îndreptarea atenţiei asupra spaţiului dintre ochi, asupra celui de-al treilea ochi, şi în acelaşi timp asupra senzaţiilor localizate la nivelul organelor genitale, ne permite adeseori să evităm o ejaculare presantă şi ne deschide către o stare de meditaţie foarte clară. Energia sexuală arzătoare se transformă şi se răspândeşte în întreg corpul, aidoma unei lumini răcoritoare. În cursul fuziunii, plasarea conştiinţei la nivelul primei chakra stimulează vitalitatea şi pulsiunile sexuale; plasarea ei la nivelul chakra-ei inimii, în centrul pieptului, favorizează o fuziune călduroasă, trup şi suflet, a celor doi iubiţi; plasarea conştiinţei la nivelul celui de-al treilea ochi dezvoltă o întâlnire conştinentă în lumina spirituală. Când aceşti trei centri sunt simultan treziţi, experimentăm o stare de plenitudine pe care tantricii o numesc SAMADHI sau extazul divin. Aceasta este starea cea mai înaltă care poate fi experimentată în timpul fuziunii amoroase de tip tantric, experienţă spre care ar trebui să tindă orice întâlnire amoroasă cu fiinţa iubită.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More