Pro sau contra ejaculării?

În general, pentru bărbat care nu a avut de-a face cu o cale spirituală, a nu ejacula poate părea cu uşurinţă o anomalie, de aceea decizia de a ejacula sau a nu ejacula poate fi un act crucial în viaţa unui bărbat.

De obicei, o dată ce bărbatul a ejaculat, lucrurile s-au încheiat pentru o perioadă de timp. În cele mai bune cazuri, unii bărbaţi pot ejacula de mai multe ori, după care se simt goliţi, epuizaţi, sfârşiţi. Femeile sunt însă în mod natural multiorgasmatice. Tantricii ne învaţă că orgasmul femeii este infinit, ca un ocean. Aceasta nu înseamnă că o femeie poate trăi starea de orgasm la nesfârşit: chiar şi oceanul are o limită. Spre deosebire însă de bărbat, femeia este în mod natural multiorgasmatică şi poate experimenta starea de orgasm mult mai des, aşa încât pentru ca o femeie să fie complet satisfăcută, pentru ca ea să-şi reverse într-adevăr binecuvântările asupra partenerului său, este cel mai bine ca bărbatul să se abţină de la ejaculare.

Dar să luăm cazul obişnuit al unui bărbat care ejaculează.
Deşi poate fi vorba despre un bărbat viril, cu un potenţial sexual mare, ejacularea conduce în timp la diminuarea potenţialului sexuale precum şi a calităţii vieţii sexuale. În toate tradiţiile este cunoscut faptul că sperma este o substanţă preţioasă şi limitată. Ea reprezintă esenţa vieţii, resursa cea mai intimă a unui bărbat. Atât tantra budistă cât şi cea hindusă ne învaţă că bărbatul nu trebuie să îşi risipească sperma, căci ea reprezintă substanţa cea mai importantă din punct de vedere spiritual conţinând în ea sămânţa primordială, energia de bază, sursa creaţiei.

Scopul principal al amorului tantric este să accelereze evoluţia spirituală a practicanţilor. Plăcerea fizică nu este scopul de bază. Ideal e ca evoluţia spirituală să fie a activitate plăcută, totuşi este important ca practicantul să nu devină obsedat de căutarea plăcerii. De aceea, învăţăturile tantrice ne sfătuiesc că “aspiraţia spirituală ardentă” să fie pusă mai presus decât dorinţa de simplă plăcere fizică.

Practicanţii amorului de tip tantric trebuie să urmărească să nu piardă substanţa sexuală, adică sperma în cazul bărbatului şi scurgerea sexuală specifică în cazul femeii, aceasta având drept scop canalizarea energiei sexuale în interiorul corpului. Susţinătorii acestei abordări utilizează diferite tehnici mentale şi fizice, pentru a evita orgasmul exploziv. Ei caută să recircule valurile de energie sexuală rezultate în urma efortului lor şi să păstreze secreţiile sexuale în interiorul corpului, sublimându-le în planurile superioare ale fiinţei sale.

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More