Elena Radu: Sunt privilegiată că atunci când am devenit avocat, sistemul meu imunitar s-a modificat în mod corespunzător. Nu aceeași este situația medicilor

Din momentul în care am devenit avocat nu mă mai pot îmbolnăvi și nu mai pot transmite nicio boală.

Juriștii sunt mai puțin privilegiați, sistemul lor imunitar nu s-a putut adapta profesiei. Procurorii sunt și ei mai puțin privilegiați. Nici al lor sistem imunitar nu s-a adaptat după ce au devenit procurori.

Martorii, reclamanții, pârâții etc, la fel. Sistemul lor imunitar nu a știut să se adapteze la deciziile pe care le-au luat în viață.

Dovadă că sistemul imunitar al unui avocat s-a modificat stă solicitarea UNBR către Guvern prin care spune că susține toate demersurile luate, mai puțin pentru avocați. Pe ei să îi excludă pentru că nu se poate fără ei în înfăptuirea dreptății care nu mai există. Cum solicitarea a fost admisă, iar avocații excluși, înseamnă că este dovedit științific că sistemul imunitar al avocatului se adaptează la mediul înconjurător. Nu aceeași este situația medicilor. Ei sunt mai puțin privilegiați. Sistemul lor imunitar nu se poate adapta. Așa că atunci când urmează să își exercite profesia și să îi trateze pe ceilalți este necesar ca mai întâi să prezinte o hârtie. Fără ea, pacientul poate să moară liniștit pentru că nu contează ce știe să facă medicul și cum îl poate ajuta. Hârtia contează.

Aceeași este și situația asistentelor, infirmierelor, profesorilor și probabil a multor altora care își desfășoară activitatea. Au un sistem imunitar mai puțin adaptabil, că doar de aia se vrea adoptarea unei legi care să prevadă că pot să meargă la muncă numai dacă prezintă o hârtie.

Avocat Elena Radu

Citiți și:
Certificatul „verde” nu este despre și pentru sănătate. Certificatul verde este pentru a dezbina oamenii
Europarlamentarul Terheș: Certificatul verde digital îngrădește drepturile și libertățile cetățenilor europeni și este bazat pe „incertitudini științifice”

 

yogaesoteric
27 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More