Elevii de liceu, invitați să realizeze filme despre homosexuali în cadrul Festivalului „Super”. Kaufland România, sponsor principal

Elevii de liceu, care au împlinit vârsta de 14 ani, sunt invitați să realizeze filme despre homosexuali, în cadrul Festivalului Internațional de Filme și Artă „Super”.

Potrivit regulamentului anunțat de organizatori pe site-ul oficial, regizorul este necesar să aibă între 14 și 19 ani.

Această categorie nouă se adresează tuturor adolescenților care susțin comunitatea LGBTQIA+, ca aliați sau ca membri, și vor să-și exploreze exprimarea prin film.

Poți să observi realitatea din jur prin film, să-ți povestești experiența, puterile, vulnerabilitățile, intimitatea, iubirea, fricile, bucuria, reflecțiile, sinceritatea, și să le îmbraci într-o formă poetică, experimentală, documentară, sau oricum simți tu.

E important să creezi arta așa cum o cunoști în interiorul tău, căutând un răspuns personal, mai degrabă decât unul universal. Un film prin care te (auto)cunoști și prin care cunoști lumea. Ne dorim să facem auzită diversitatea poveștilor queer, pentru a genera dialoguri în comunitate și pentru a sărbători comunitatea LGBTQIA+”, se precizează în anunțul organizatorilor.

Potrivit organizatorilor, „Super” – Festivalul internațional de film și artă făcute de adolescenți – ajunge anul acesta la a 9-a ediție și este destinat tinerilor cu vârste între 14-19 ani.

Sponsorul principal el evenimentului este Kaufland România. Nu este prima oară când Kaufland promovează sexualitatea în rândul tinerilor: în 2019, a sprijinit un proiect prin care promova educația sexuală în școli, inclusiv prin intermediul pornografiei.

Atunci, decizia a stârnit proteste în opinia publică.

Citiţi şi:
Prof. Tudorel Butoi, despre educația sexuală în școli: Există nevoia de atragere a copiilor spre zonele LGBT, ale traficului de persoane…
Ideologia LGBTQ e prioritară pe agenda corporațiilor. De la politici de incluziune la tampoane și programe artistice pentru adolescenți, totul e gay

 

yogaesoteric
25 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More