Elveția așteaptă șase luni înainte de a începe vaccinarea populației, ca măsură de siguranță

 

Autoritatea sanitară elvețiană așteaptă șase luni înainte de a începe vaccinarea populației, pentru a evalua posibilele efecte secundare asociate vaccinului, informează publicația Le Parisien, citată de SmartRadio.

„Aceasta este o măsură de siguranță suplimentară care, în Elveția, răspunde cererii populației de a avea mai multe informații”, a explicat Claire-Anne Siegrist, directorul centrului de vaccinologie al spitalelor universitare din Geneva.

„Agenția Swissmedic, responsabilă cu aprobarea vaccinurilor, nu a solicitat o procedură de urgență pentru vaccinurile covid, așa cum fac agențiile europene sau americane. În Elveția, am păstrat regula obișnuită, care este aceea de a avea șase luni de retrospectivă”, a precizat Claire-Anne Siegrist.

Potrivit sursei citate, 30-50% dintre elvețieni „nu știu încă” dacă doresc să facă vaccinul.

„Orice vaccin nou, ca orice medicament nou, ar putea avea efecte secundare grave dar suficient de rare încât să nu fie identificate rapid. Absența unui semnal de avertizare în urma unei monitorizări de patru până la șase luni va fi foarte liniștitoare”, a adăugat Siegrist.

Semnale privind efectele adverse ale vaccinării au început să apară odată cu demararea campaniei de vaccinare…


Citiţi şi:
Efecte adverse grave ale vaccinului Covid de la Pfizer. Patru voluntari au dezvoltat paralizie facială, iar două cadre medicale şoc anafilactic
Fostul Președinte Pfizer avertizează despre pericolul noului lansat vaccin anti covid

 

yogaesoteric
21 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More