Macron aruncă Franța în beznă: Iluminatul public va fi oprit noaptea; va începe o perioadă de „sobrietate” energetică la nivel național

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat Franța că cetățenii și întreprinderile este necesar să economisească energia și să stingă luminile, deoarece Rusia va întrerupe aprovizionarea cu gaze.

Acest război va continua”, a spus el în timpul unui interviu televizat pentru comemorarea Zilei Bastiliei din Franța.

Macron a spus că este probabilă o întrerupere totală a gazului rusesc, iluminatul public va fi oprit noaptea, iar țara este necesar să înceapă o perioadă de „sobrietate” energetică la nivel național pentru a se pregăti pentru criză.

Având în vedere că războiul din Ucraina nu dă semne de încetinire, Macron a spus că francezii ar fi util să se pregătească pentru prețuri ridicate în continuare la energie și alimente, potrivit unui raport al ziarul maghiar Magyar Nemzet.

Președintele francez a spus că Rusia folosește energia și alimentele ca armă de război, motiv pentru care „este necesar să ne pregătim pentru un scenariu în care să renunțăm complet la gazul rusesc”.

Adevărata schimbare din ultimele zile, și cred că am vorbit prea puțin despre asta, este decizia Rusiei de a începe întreruperea gazului. Suntem într-un război hibrid. Și aceasta nu este o consecință a sancțiunilor noastre”, a adăugat Macron.

După părerea mea, sancțiunile noastre afectează în primul rând economia rusă. (…) Suntem într-o situație în care prețurile la energie au început să crească încă dinainte de război, iar creșterea a continuat și din cauza războiului”, a subliniat el.

Este necesar să ne pregătim cu toții pentru faptul că războiul va dura”, a subliniat președintele francez. Potrivit lui, în situația actuală este nevoie de mobilizare generală pentru reducerea consumului de energie, mai ales din partea statelor europene și a tuturor cetățenilor acestora.

Datorită modelului său, Franța are puțină dependență de gazul rusesc. Ca europeni, ne diversificăm pentru a obține gaze din altă parte. Norvegia ne aprovizionează foarte mult. Qatar, Algeria, Statele Unite de asemenea”, a adăugat el.

El a mai spus că Franța își va umple rezervele de depozitare până la 100% până în toamnă.

De acum înainte, voi cere organismelor publice și tuturor companiilor care pot să consume mai puțin. Vom crea un program și vom urmări să folosim mai puțin iluminatul seara. Lansăm un program de reducere a sarcinii și de sobrietate”, a spus el.

Citiți și:
Macron a cerut la Strasbourg ca Parlamentul European să decidă în locul guvernelor naționale
Heirupism tovărăşesc pentru economisirea resurselor
Cum vrea UE să scape de energia rusească: mai puțin aer condiționat și mersul pe jos

 

yogaesoteric
10 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More