Epavă legendară, găsită dintr-o aparentă întâmplare

 

O navă de război legendară, care a făcut parte din flota regelui Henric al V-lea, a fost găsită dintr-o aparentă întâmplare de un istoric.

Dr. Ian Friel se documenta pentru o carte pe tema flotei regelui, când a descoperit într-o fotografie ceva ce l-a intrigat. Recent, la 30 de ani distanţă, s-a descoperit că în acel loc se afla, îngropată în mal, în râul Hampshire, nava de război Holigost, una dintre cele mai vestite ambarcaţiuni de război ale acelor vremuri. Aceasta era una dintre cele patru supernave ale regelui, relatează Daily Mail.

Veche de 600 de ani, aceasta a fost folosită de rege în războiul contra Franţei. Această navă a participat la cele mai importante bătălii din Războiul de 100 de ani.

Istoricul declara că, la momentul respectiv, privind o fotografie făcută de sus, a fost intrigat de o ridicătură a malului în formă de „U”. Deşi istoricul era convins că sub mal e epava, la acea dată şi nici mulţi ani după aceea nu au existat fonduri pentru dezgroparea epavei. Abia acum, după 30 de ani, autorităţile s-au lăsat convinse să investigheze locul.

Vasul avea un echipaj format din 200 de marinari şi transporta un număr mare de soldaţi. A fost folosit din 1416 până în 1420. Pentru construcţia sa a fost nevoie de 3.700 de arbori. Vasul transporta în mod curent şapte tunuri, pe lângă alt echipament militar. Nava oglindeşte, prin ornamentele folosite, atât ideile politice ale regelui, cât şi pe cele religioase.


Citiţi şi:

Ce se ascunde sub capetele din Insula Paştelui

În Peștera Coliboaia din România au fost descoperite unele dintre cele mai vechi picturi rupestre din lume

Zidurile din Bimini sau vestigiile Atlantidei
 

yogaesoteric
11 ianuarie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More