Eliminarea simbolurilor creștine

 

O „episcopeasă” a Bisericii Suediei (de confesiune luterană) a propus ca însemnele creștine ale unui lăcaș de cult din orașul Freeport să fie eliminate, pentru a nu ofensa marinarii care ajung în port și sunt de altă religie, informează site-ul suedez SVT.se.

Eva Brunne vrea să scoată Crucile din Biserica Marinarilor (așa cum e cunoscut lăcașul respectiv) dar și să pună indicatoare către Mecca, locul sfânt al musulmanilor.

Ideea ei a stârnit deja proteste în cadrul comunității luterane. Patrik Patterson, preot al unei parohii din Stockholm a afirmat că deși orice persoană poate intra pentru a se ruga, bisericile creștine nu sunt asimilabile cu aeroporturile sau alte spații publice.

„Biserica sau capela nu pot fi asimilate, în mod rezonabil, cu camerele de rugăciune instalate în aeroporturi sau spitale. Bisericile creștine nu sunt spații publice”, a scris el.

Kiki Wetterberg, directorul fundației Misiunea Marinarilor, care aparține chiar de biserica în cauză, se opune vehement ideii.

„N-am nicio problemă ca marinarii musulmani sau hinduși să intre să se roage aici. Dar suntem o biserică creștină, așa că simbolurile noastre vor rămâne. Dacă vizitez o moschee, nu mă duc să le cer să dea jos simbolurile lor. E alegerea mea dacă intru sau nu”, a spus el pentru sursa citată.

Eva Brunne aparține de Biserica Suediei, una din cele mai mari ale protestantismului luteran. Cultele protestante au hirotonit femei ca preoți încă din secolul XX, dar celelalte culte creștine susțin că nu există nicio dovadă scripturistică pentru a permite așa ceva. Eva Brunne este lesbiană declarată.


Citiţi şi:

Declarații șocante ale unui reprezentant al Bisericii Catolice: «În zece ani vom fi cu toții musulmani din cauza prostiei noastre»

SMINTEALA ȘI PROSTIA ÎȘI DAU MÂNA: Lidl a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor grecești

Justiția franceză «condamnă» Statuia Maicii Domnului: Trebuie scoasă din parcul public! Internauții se revoltă
 

yogaesoteric
11 ianuarie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More