Epidemia care lovește la 100 de ani – coincidență sau mână criminală?

Panica pune încet-încet stăpânire pe întreaga lume pe măsură ce bilanțul pandemiei de coronavirus se agravează. La ora actuală sunt peste 50.000 de morți și peste 1.000.000 de cazuri la nivel mondial.

Ştirile despre coronavirus amintesc adesea despre ceea ce s-a petrecut acum 100 de ani, în 1920, când lumea se confrunta cu epidemia de gripă spaniolă, debutată în 1918.

Interesant este că și la 1820 lumea se lupta cu o epidemie, de data aceasta de holeră, care a decimat Asia.

Coincidența-coincidențelor, la 1720, epidemia de ciumă bubonică din Europa a distrus populația orașului francez Marseille.

Aşadar, la fiecare 100 de ani apare o mare epidemie, iar numărul victimelor este din ce în ce mai mare.

1720: Marea Ciumă din Marseille a făcut 50.000 de morți în oraș și încă 50.000 în provinciile învecinate.

1820: Bilanțul holerei care a lovit Asia și a ajuns până în Europa nu a putut fi niciodată stabilit. Ne putem face doar o idee despre mortalitatea ridicată a epidemiei dacă ținem cont că numai în Bangkok au murit 30.000 de oameni.

1920: Gripa spaniolă a fost un dezastru greu de imaginat – 500 milioane infectați la nivel mondial. Estimările privind morții merg de la 50 la 100 de milioane de oameni.

Este prea devreme să spunem care va fi bilanţul final în actuala epidemie. Faptul că boala se poate transmite încă din perioada de incubație, cu mult înainte ca purtătorul să dea semne de boală, face să fie dificilă monitorizarea ei.

Am putea crede că această repetare ciclică este un mod prin care planeta mai reduce din populație, dar la fel de bine ne putem întreba dacă nu este vorba de forțe obscure care urmăresc același scop.


Citiți și:

O informare explozivă despre coronavirusul 2019-nCoV (I)

Ce simți când ai coronavirus și care sunt primele simptome. Ce este necesar să ştii dacă ai luat Covid-19

 

yogaesoteric
3 aprilie 2020

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More