Fiecare lacrimă este unică! Experimentul foto care demonstrează acest fapt

 

Toți oamenii plâng. Dar știați că, la fel ca în cazul fulgilor de zăpadă, fiecare lacrimă a noastră este unică? Ele se diferențiază prin motivul care le provoacă şi chiar prin compoziţia chimică; toate conțin uleiuri, anticorpi și enzime, însă fiecare are o vâscozitate și o structură unice.

În funcţie de factorii care le provoacă, lacrimile sunt împărțite în trei categorii: lacrimi bazale, care sunt produse continuu pentru a asigura lubrifierea ochilor, lacrimi provocate în mod reflex de substanţe iritante și lacrimi psihice, declanşate de factori emoționali.

Deși este ceva comun, specific oamenilor, știm totuşi destul de puţine despre plâns.

Un fotograf olandez, Maurice Mikkers, ajutat de mai mulți prieteni, a urmărit să demonstreze cu ajutorul unor fotografii realizate la microscop, că fiecare lacrimă este unică.

Potrivit DailyMail, el și-a rugat prietenii să treacă prin diferite experiențe – de la banala tăiere a cepei, până la evocarea unor momente triste și amintiri neplăcute – pentru a le putea apoi capta lacrimile.

Rezultatul a fost spectaculos:Lacrimi apărute după expunerea la curentul de aer provocat de ventilator sau de aparatul de aer condiţionatLacrimi apărute după consumul de ardei iuteLacrimi apărute de la tăiatul cepeiLacrimi provocate de evocarea unui moment de tristeţe sau de melancolie

Și animalele lăcrimează, însă până în prezent, plânsul cauzat de emoţii a fost observat doar la oameni.


Citiţi şi:

Credeai că te cunoşti? Iată nişte aspecte spectaculoase despre tine, pe care nu le ştiai până acum

Unele taine ale privirii şi ale ochilor (I)

 

yogaesoteric
3 aprilie 2020


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More