Episcopul Giurgiului, critici dure pentru „nenorociții de guvernanți” în frunte cu Iohannis: Când un șef de stat îți spune că sistemul a eșuat, înseamnă că el este vinovatul

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a comentat în termeni fără echivoc prestația autorităților statului în ultimii doi ani.

În cadrul unui cuvântări libere, episcopul a criticat felul în care autoritățile s-au manifestat în ultimii doi ani. El a afirmat că autoritățile au comis abuzuri, închizând bisericile și implicându-se în viața liturgică a acestei instituții.

Reamintim că în octombrie 2021, PS Ambrozie a mai criticat dur conducerea țării, în frunte cu Iohannis, pe care l-a numit „președinte dezbinător”.

Am trăit o perioadă foarte grea în acești 2 ani de zile, în care, autoritățile statului și autoritățile sanitare au intrat în misterul acesta al Bisericii, încercând să ne arate nouă care este orânduirea împărtășirii credincioșilor, să ne arate nouă măsurile de igienă și precauție, ba chiar recomandându-ne să împărtășim credincioșii cu mai multe lingurițe de plastic. Aceasta a fosta una dintre nebuniile acestei lumi. Credincioșii au ajuns să se îndoiască de ceea ce are Biserica mai sfânt și mai mântuitor: de trupul și sângele Domnului.”

PS Ambrozie a criticat și felul în care s-a tratat sănătatea românilor în ultimii doi ani și a întrebat cine va plăti pentru greșelile făcute.

De ce nu s-au găsit medicamente în farmacii, în spital, de ce medicamente care au fost cumpărate cu bani mulți (monoclonalii de care se tot vorbește) au fost uitate în depozite?

Cine va plăti pentru erorile statului, pentru greșelile lui, care mai rău decât în perioada comunistă au urmărit să pună Biserica pe coji de nucă, așa cum erau pedepsiți copiii altădată?

Cine va plăti, vreodată, lipsa de implicare a autorităților statului, plătite din bani publici, ca să vegheze la sănătatea populației?”, s-a întrebat Episcopul.

PS Ambrozie l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că răspândește teroarea în rândul oamenilor, alături de „Greta cu trotineta”, pe motiv de încălzire globală. Ierarhul a făcut referire, bineînțeles, la noua misiune a președintelui Iohannis, aceea de a preveni „încălzirea globală”.

Când un șef de stat îți spune că sistemul de sănătate a eșuat, înseamnă că el este vinovatul pentru eșuarea în toate domeniile. Da, el și Greta cu trotineta, ei ne spun că se încălzește planeta de la flatulațiile vacilor, de la noxe etc, dar toți greii pământului merg cu avioane personale și încălzesc planeta, iar românul, săracul stă în frig și în foamete pentru niște nenorociți de guvernanți, care nu au frică de Dumnezeu și dragoste față de semeni.

Cine repară greșelile din societate?

Ni se bagă călușul în gură pentru că vedem faptul că nimeni nu a făcut nimic ca să îi protejeze pe români.

Cine plătește lipsa aceasta de profesionalism și de neimplicare?”, a întrebat ierarhul.

PS Ambrozie a spus că pandemia a fost folosită doar pentru a se îmbogăți unii sau alții.

Ce vrea un creștin și un tânăr cuplu de la viață? Vi se pare că vor proprietăți, insule, vile? Vor siguranța unui salariu, o căsuță, electrocasnice și să-și crească copiii.

Nimic nu s-a făcut pentru români, mai ales în această pandemie. Au folosit-o ca să se îmbogățească unii și alții. Tot cu parandărăt, cuvânt neacademic, dar așa este”, a tunat el.

Arhiereul ortodox a criticat și testarea elevilor în școli, care s-a făcut, în opinia sa, cu teste „care nu se pot folosi”, cumpărate de la cămătari. El s-a referit la testele de salivă, care nu sunt acceptate din cauza gradului mare de eroare și faptul că au fost cumpărate de la firme legate de Sile Cămătaru și Cătălin Botezatu.

Să-i întrebați pe parlamentari: «Ce-ați făcut, oameni buni, pentru urbe, pentru noi, giurgiuvenii, ce-ați făcut?»

Ce faceți pentru copii?

Ați închis școlile și le-ați dat chituri care nu se pot folosi și al căror rezultat nu e relevant, luate de la cămătari care au câștigat licitațiile?

Ce au făcut pentru noi, că am ajuns mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu să stăm în frig și în foame pentru niște oameni de nimic?”, a continuat episcopul.

Episcopul Ambrozie nu i-a uitat nici pe cei de la USR. Fără să le spună pe nume, acesta a vorbit despre „partidul de justițiari”, care spuneau că „noi suntem un partid curat” . El s-a referit la acuzațiile aduse fostului ministru Cristian Ghinea, care ar fi creat o rețea din apropiați care să ofere consultanță pe PNRR.

Toți justițiarii care spuneau că «noi suntem un partid curat» și-au dat lor și la firmele lor și așa mai departe. Și țara a ajuns așa cum o vedeți. Sunt sectoare unde sunt cele mai mari corporații, unde oamenii stau în frig, mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu”, a mai zis PS Ambrozie.

Spre final, Episcopul Giurgiului i-a întrebat pe cei prezenți „cât o să mai tacă” și i-a îndemnat să-și crească copiii în credință și cu respect față de cultura națională.

Astăzi este necesar să ai recunoștință față de mama și de tata care ți-au dat viață, față de strămoșii tăi care au mers pe front, ca să ai o identitate, să nu-ți fie rușine că ești român. Că ai avut regi de alt neam care au făcut ceva pentru țară, care au respectat credința țării.

Oricât ar încerca să ne pună pe coji de nucă, pe noi, pe români, că suntem ignoranți, agramați, eu mă gândesc la marile spirite românești care au făcut nu doar pentru țară, ci pentru lume, gesturi extraordinare.

Am călătorit mult în afară și am văzut numai români inteligenți, români de spirit, români cu «la joie de vivre», bucuria de a trăi, cu copii frumoși, care au plecat în străinătate să trimită un ban părinților bătrâni și bolnavi.

Câte îngrijitoare sunt în străinătate pentru că n-au putut trăi în județele și orașele sărace în România. Toate sunt făcute prost, începând de la lege.

Carențe în ceea ce privește legislația polițiștilor: ați văzut ce s-a petrecut cu acela care a omorât o copilă.

Toate merg prost pentru că au fost numiți, peste tot, doar pe criterii politice, oameni incompetenți, care n-au avut o firmă în viața lor, nu s-au dus să plătească cotele etc.

Cât o să tăcem și cât o să răbdăm pentru niște oameni de nimic care nu au făcut nimic pentru români?

Părinții au greșit atunci când le-au pus gadgeturile și telefoanele în mâinile copiilor, pentru a putea avea un moment liber pentru ei. Și au învățat mai repede să butoneze și să tasteze decât să vorbească corect și coerent”, a mai zis PS Ambrozie.

Citiți și:
«Dacă voi veţi tăcea, pietrele vor vorbi»
Ciuma lui Iohannis

 

yogaesoteric
15 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More