Era perfidă: Occidentul se bagă prea adânc în Ucraina!

Un avertisment clar: se pregătește o conflagrație mai profundă și mai extinsă

O nouă eră perfidă în politica globală a început cu noi și dramatice angajamente militare ale Europei și ale Statelor Unite față de Ucraina.

Nu există nicio dovadă că populația și guvernele din Sudul Global, care suferă cel mai mult de pe urma consecințelor economice ale războiului, se întorc decisiv împotriva lui Putin sau că majoritatea populației lumii consideră că asaltul Rusiei asupra Ucrainei este diferit de invazia americană din Irak.

În India, presupus aliat al Occidentului, un sondaj recent a arătat că mai mulți respondenți au învinovățit fie NATO, fie SUA, decât Rusia pentru războiul din Ucraina.

În absența unei dezbateri publice, nici măcar nu este clar că majoritatea oamenilor din țările occidentale susțin o aprofundare a confruntării cu Rusia. Nemții sunt puternic divizați cu privire la chestiunea trimiterii tancurilor Leopard 2 în Ucraina. Guvernele SUA și Marii Britanii abia și-au informat cetățenii înainte de a trimite în conflict armament mai avansat.

Occidentul beneficiază astăzi de un consens larg și în mare măsură necontestat între politicieni: înfrângerea Rusiei, dacă nu capitularea totală. Dar orice credință stă inconfortabil cu amintirile din ultimii ani.

Toate țările majore din alianța occidentală au fost complice la fiasco militare care au devastat regiuni întregi din Asia, Orientul Mijlociu și Africa. Liderii politici au mărșăluit spre dezastre ușor de prezis, însoțiți de un cor de sprijin din partea mass-media.

Există un motiv întemeiat de îngrijorare atunci când susțin din nou o intervenție militară, de data aceasta împotriva unei țări dotate cu arme nucleare. Este de presupus că un astfel de război va fi lung, costisitor și imposibil de câștigat.

De asemenea, viitorul Ucrainei ca democrație devine tot mai tulbure dacă luăm în considerare soarta recentă a țărilor care au primit arme și dolari. În eventuala contabilizare a malversațiunilor financiare și morale din timpul războiului, scandalul recent în care au fost implicați oficiali apropiați de președintele Volodimir Zelenski se va dovedi probabil minor.

În ceea ce devine acum războiul Occidentului împotriva Rusiei, guvernele sunt predispuse să devină mai nesăbuite pe măsură ce escaladarea militară și extinderea în Ucraina încep să pară singurele căi spre pace, chiar dacă se luptă cu crizele economice de acasă.

Citiți și:
În cazul Federației Ruse nu doar războiul cu Ucraina contează, ci și reacția irațională a Occidentului
Rusia este periculoasă prin altceva: prin faptul că înfruntă deschis, fără complexe, Occidentul
Cristian Troncotă: istoria ne demonstrează că Rusia nu a fost și nu va fi vreodată îngenunchiată

 

yogaesoteric
7 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More