Eric Clapton: Faptul că am vorbit public despre „durerea și agonia” provocate de vaccinul covid a dus la înstrăinare și la ruperea unor prietenii

Într-un interviu acordat Oracle Films și preluat de dr. Joseph Mercola pe site-ul său și de The Defender, muzicianul Eric Clapton a împărtășit amănunte despre efectele cumplite ale vaccinului împotriva covid asupra sa și despre cât de înstrăinat s-a simțit de prieteni după ce presa centrală l-a criticat pentru că și-a ridicat glasul să spună prin ce a trecut după injecția „miraculoasă”.

Povestea pe scurt:

  • Prima doză de vaccin i-a provocat tremurături, febră și frisoane, lăsându-l „inconștient timp de aproximativ o săptămână”.
  • Cea de-a doua doză a dus la o agravare semnificativă a neuropatiei periferice de care suferea, lăsându-l în „durere și agonie” și incapabil să își folosească mâinile timp de aproximativ trei săptămâni.
  • Clapton a mărturisit că ceea ce îl deranjează cel mai mult legat de răspunsul la pandemie este constrângerea – reclamele de propagandă ale Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie prezentau fotografii ale unor persoane vârstnice bolnave, însoțite de mesaje precum „Privește-l în ochi și spune-i că riscul nu este real”, aspect pe care Clapton l-a numit victimizare.
  • Clapton crede că mulți oameni nu vorbesc din cauza fricii de represalii, dacă se opun discursului oficial – el s-a simțit înstrăinat și a pierdut prieteni din cauza opiniilor sale.

Eric Clapton se teme chiar să nu piardă dragostea și încrederea unor membri ai propriei sale familii, dar consideră că este necesar să vorbească pentru ceea ce crede și să-și împărtășească experiențele:

Cred mai presus de toate în libertatea de exprimare și în libertatea de mișcare, în alegerea opțiunii de mișcare, în viață, în iubire și în bunătate și, cu toată această expunere la polarizarea politicii, a medicinei și a științei, mi s-a părut foarte dificil să fiu neutru, pentru că am asistat la batjocură și dispreț din ambele părți și am fost prins de multe ori în bătaia focurilor.”

„… Vorbesc astăzi în numele unor oameni ca mine, care ar putea fi pierduți. Poate au nevoie să audă pe cineva vorbind despre asta dintr-un punct de vedere uman, fără a condamna… Trebuie să existe o cale de a aduce oamenii împreună. Cred că muzica poate face aceasta, dar este un drum lung. Cred că mai este încă timp pentru a ne uni.”

Cântecul „Stand and Deliver” vorbește despre lockdown-urile covid

Înainte de a face vaccinul împotriva covid-19, Clapton a colaborat cu Van Morrison la piesa „Stand and Deliver” („Ridică-te și fă-ți datoria”), care a fost lansată în decembrie 2020. Piesa vorbește despre răspunsul Marii Britanii la pandemie, care s-a bazat pe închideri stricte.

Versurile melodiei cântată de Clapton spun:

Ridică-te și fă-ți datoria
I-ai lăsat să te înfricoșeze
Ridică-te și fă-ți datoria
Dar niciun cuvânt pe care l-ai auzit nu a fost adevărat.
Dar dacă nu ai nimic de spus
S-ar putea să nu mai poți face nimic.
Vrei să fii un om liber
Sau vrei să fii un sclav?
”.

Clapton și-a pierdut capacitatea de a-și folosi mâinile după cea de-a doua doză de vaccin

Deși Clapton era nemulțumit de răspunsul guvernului la pandemie și chiar a luat în considerare posibilitatea de a se muta cu familia departe de Anglia, s-a lăsat convins că este o persoană vulnerabilă la îmbolnăvire din cauza vârstei sale – 76 de ani – și a diagnosticului de emfizem.

El a decis să se vaccineze împotriva covid-19 – vaccinul Oxford-AstraZeneca, care folosește un adenovirus modificat pentru cimpanzeu pentru a furniza cod genetic (ADN) pentru proteina spike a SARS-CoV-2. Efectele secundare au apărut la scurt timp după prima sa doză:

M-am dus și mi-am făcut injecția… în câteva ore, tremuram ca o frunză și m-am dus la culcare devreme și nu mă puteam încălzi… și m-am gândit că am febră. Ardeam și transpiram, apoi mi s-a făcut frig și am fost inconștient timp de aproximativ o săptămână.

Mă pregătisem pentru un proiect în care urma să cânt la chitară acustică cu câțiva muzicieni și era necesar să filmăm. Săptămâna aceea m-a doborât și a fost nevoie să o iau de la zero. Am fost în regulă, dar nu a ieșit atât de bine pe cât mi-aș fi dorit, pentru că, din punct de vedere profesional, a fost un mare eșec…”

Când a venit momentul pentru a doua doză, Clapton a avut ezitări, dar a făcut-o, totuși, ceea ce i-a declanșat o reacție și mai severă:

Încetul cu încetul, mi-am dat seama că probabil nu ar fi fost cazul să fac prima injecție, dar apoi mi s-a oferit a doua și m-am gândit, ei bine… ce rost are să mă opresc acum. Așa că m-am dus și am făcut-o și pe a doua, iar apoi situația a devenit foarte gravă. În aproximativ o săptămână… mâinile mele nu prea mai funcționau.”

Clapton fusese diagnosticat anterior cu neuropatie periferică – o vătămare nervoasă la nivelul brațelor și/sau picioarelor care provoacă dureri, arsuri, amorțeală și senzație de înțepături și ace. Afecțiunea este progresivă și incurabilă, a precizat Clapton, dar a spus că a ținut-o mereu sub control.

Mă așteptam să fie ceva care să se înrăutățească progresiv, pe măsură ce îmbătrânesc și mă apropii de 80 de ani, dar de fiecare dată puteam să îmi pun o pungă de gheață sau ceva de genul acesta și era mai bine.” Totuși, situația s-a schimbat după ce de-a doua doză de ser împotriva covid-19.

Clapton spune că vaccinul i-a afectat sistemul imunitar

După cea de-a doua doză de vaccin covid-19, neuropatia periferică a lui Clapton s-a agravat semnificativ, ceea ce el a pus pe seama unui atac asupra sistemului său imunitar:

„[Când am primit a doua injecție] afecțiunea a crescut, pe o scară de 10, să zicem de la trei la opt sau nouă. Agonie și durere cronică. Când știi că nu există nimic care să funcționeze, că nu există niciun medicament pe care să-l iei și care să te ajute, este foarte, foarte înspăimântător. Și cel mai rău este că nu știi când se va diminua efectul sau când va dispărea.

Așa că asta a fost ceea ce m-a speriat cel mai mult, din punct de vedere medical, al sănătății, și încă mă mai sperie, pentru că am concerte de făcut, am de făcut înregistrări, dar nu pot atinge chitara ca să cânt… nu este distractiv… și când o pun jos, rămâne acolo până când mă duc la culcare și iau somnifere pentru că nu pot dormi din cauza durerii. Nu este un mod normal de a trăi.

Nu totul este din cauza vaccinului, dar vaccinul mi-a afectat sistemul imunitar și l-a zdruncinat din nou, și asta încă se mai petrece. Apoi am citit multe dintre mărturiile oamenilor care au avut reacții adverse și asta era pe listă… afectarea sistemului imunitar.”

Citiți și:
Spovedania lui Eric Clapton după injectarea cu serul covid. Acesta spune: „N-ar fi trebuit să mă apropii niciodată de acul seringii. Membrele mi-au devenit inutile în următoarele 2 săptămâni. Credeam că n-o să mai pot cânta vreodată la chitară.”
Eric Clapton nu va susține concerte în locații care solicită spectatorilor dovada vaccinării

 

yogaesoteric
7 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More