Ernst Jünger a prezis, în urmă cu 70 de ani, impunerea măștilor faciale pentru întreaga populație a planetei

Respectatul autor german Ernst Jünger a prezis în romanul său The Worker, publicat în urmă cu 70 de ani, obligativitatea purtării măștilor faciale pentru cetățeni întregii planete, măsură prin care elitele vor impune conformitatea și uniformitatea într-o societate viitoare.

Având în vedere că măștile faciale devin, în prezent, o obligație a aşa-zisului „nou normal”, prin măsurile de aplicare, pentru a determina oamenii să le poarte – atât agenții statului, cât și membrii publicului larg –, devin tot mai dezumanizante și draconice.

Acesta este scenariul preconizat de enigmaticul autor german Ernst Jünger în romanul său din 1932.

Așa cum Thomas Crew detaliază în articolul său „Epoca distopică a măștii”, „eradicarea oricărei individualități” este o temă curentă a întregii literaturi distopice.

Acest fenomen este exprimat de George Orwell în romanul 1984 când descrie masele ca fiind „o națiune de războinici și fanatici, care merge în față într-o unitate perfectă, toți gândind aceleași gânduri și strigând aceleași lozinci… trei sute de milioane de oameni, toți cu aceeași față”.

Crew explică faptul că această temă este dominantă în romanul The Worker al lui Jünger, unde „Uniformitatea noii ere este simbolizată… prin proliferarea bruscă a măștii în societatea contemporană”.

Informarea publică vs. adevăr

Nu întâmplător”, scrie el, „masca începe din nou să joace un rol decisiv în viața publică. Apare în multe feluri diferite… fie ca o mască de gaze, cu care încearcă să echipeze populații întregi; fie ca o mască de față pentru diverse sporturi, în special cele de viteză, văzută la fiecare pilot de curse; fie ca o mască de siguranță pentru locurile de muncă expuse la radiații, explozii sau substanțe nocive”. „Putem presupune”, continuă el, cu o precizie ciudată, „că masca va prelua funcții pe care astăzi cu greu ni le putem imagina”.

Crew explică în articol și modul în care o mare parte a publicului, care are o încredere oarbă în informările oficiale, a fost spălată pe creier pentru a crede în mitul conform căruia continuarea vieții pe pământ va fi imposibilă fără purtarea măștii faciale – indiferent cât de sufocantă, uniformizantă și nedemnă ar fi –, aceasta rămânând singura opțiune.

Având în vedere omniprezenţa bruscă a măștii faciale în 2020, pe întregul glob și într-un număr tot mai mare de contexte sociale, este imposibil să evităm concluzia că acesta este exact genul de dezvoltare pe care Jünger îl aduce în atenţie. Disponibilitatea noastră de a ne ascunde fața reflectă tendințele dezumanizante care, pentru Jünger, se află la baza perioadei moderne.

Reprezintă o altă etapă a degradării fiinţei umane, care a devenit explicită în Primul Război Mondial. Fie că este privită ca o bucată de carne pe câmpul de luptă sau ca o rotiţă din mașina economiei din timpul războiului, epoca modernă are obiceiul de a reduce ființa umană la un obiect funcțional. Tot ceea ce este «neesențial» – totul, adică ceea ce ne face oameni – este aruncat cu bucurie la groapa de gunoi.”

În materialul video de mai jos veți găsi câteva exemple care arată că guvernele și mass-media au reușit să îndoctrineze anumite categorii de oameni, făcându-i să îmbrățișeze și să accepte această măsură ca soluție unică.

Ofițerii de poliție și oficialii de securitate publică au avut mai puțin de lucru în impunerea măsurilor obligatorii de purtare a măștilor faciale. Programarea a reușit și în prezent guvernele au obţinut acea masă critică de oameni îngroziți și neinformați, ținuți într-o frenetică ascultare, care vor face „treaba murdară” în locul lor, atunci când li se va cere, precum niște androizi setați să-și slujească stăpânul.

Citiţi şi:
Măștile faciale au un scop: simbol al obedienței vizibile public
Planificarea dictaturii cu pretext pandemic – Documente din 2010
Pericolele gândirii instituționale: lecții din «1984», «Matrix» și «Mitul peșterii»

yogaesoteric
12 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More