Eroul care a scăpat o țară de coronavirus

 

Medicul veterinar Debes Christiansen din Insulele Feroe este cel responsabil de succesul țării sale împotriva Covid-19. Laboratorul său era echipat pentru a descoperi infecţii virale ale somonului, însă medicul l-a adaptat pentru a depista coronavirusul la oameni. Politicienii locali spun că este meritul lui Debes Christiansen, prin măsurile instituite, pentru numărul scăzut de cazuri apărute și pentru faptul că nu există niciun deces din cauza Covid-19 la ei în ţară.

Christiansen a avertizat guvernul încă din luna ianuarie că virusul pornit din China s-ar putea extinde la nivel global și că este necesar să ia măsuri. Veterinarul a spus că, în vederea pregătirii pentru apariţia de cazuri Covid-19 şi la ei în ţară, nu a fost dificil să adapteze laboratorul său pentru testări umane, potrivit The Guardian.

„Am modificat doar câteva ingrediente. În mod normal testăm peștii pentru a depista virusuri sau bacterii. În cazul ăsta, am înlocuit trei componente cu unele specifice coronavirusului uman”, a spus Christiansen.

Laboratorul putea face aproximativ 1.000 de testări pe zi cu efectivul complet de cercetători, dar Christiansen a spus la momentul respectiv că nu era încă necesar. „Toată lumea vorbește despre rata mare de pacienţi asimptomatici, dar noi am testat mai bine de 10% din populație și nu am descoperit foarte mulți oameni infectați.”

Prin investigări epidemiologice, doctorii din Insulele Feroe au reușit să descopere și să izoleze toți cetățenii care au intrat în contact cu cei 191 de pacienți care au fost găsiţi pozitivi în urma testelor.

Populația țării este de doar 61.000 de persoane, ceea ce a ajutat la o gestionare mult mai uşoară a situației. În urma măsurilor eficiente întreprinse – testare, anchete epidemiologice şi carantinare selectivă – premierul Bárður á Steig Nielsen a dat undă verde pentru redeschiderea grădinițelor și școlilor primare şi pentru reluarea competițiilor sportive, dar fără spectatori.

Citiţi şi:

BILD, Germania: «Carantina a fost o greşeală uriaşă»

Cifrele și scopurile reale ale pandemiei

 

yogaesoteric
22 iulie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More