Este din ce în ce mai evident că în anumite laboratoare ale lumii se fac scenarii cu intervenţia NATO în Ucraina

Este din ce în ce mai evident că în anumite laboratoare ale lumii se fac scenarii cu intervenţia NATO în Ucraina. Sigur, premiza este ca Rusia să producă un genocid masiv, crime de război fără precedent asupra populaţiei civile, care să justifice o astfel de intervenţie „umanitară”.

Ăsta este și motivul pentru care Rusia se rezumă doar la o „operaţiune specială”, evită pe cât se poate producerea de victime civile și răspunde aparent timid la actele de terorism (Nordstream și podul Crimeei) extern.

Numai că aceste acte de terorism nu se vor opri aici!

Tot evident este că Ucraina nu va capitula sub nicio formă, și nici nu va accepta negocieri de pace, atâta timp cât este susţinută de America și UE. Citez din Zelenski „cu teroriştii nu se negociază pacea…, ei e nevoie să fie uciși…!

Din păcate ne aflăm în situaţia în care Rusia nu mai poate da înapoi, dar este necesar să aibă grijă cum merge înainte. Tot din păcate, nici NATO și nici UE nu mai pot da înapoi, după atâtea angajamente, susţinere militară și financiară, iar după cum se vede, sancţiunile nu şi-au atins scopul, cu excepţia Americii care între timp se îmbogățește.

Repet, corect sau greşit, Rusia nu putea accepta prezenţa NATO exact la graniţele ei. Teoria cu anexarea de teritorii și refacerea Rusiei lui Petru cel Mare este, dacă nu deja depășită, cel puţin secundară.

Acest conflict nu este recent, el datează încă din 2014 când America a finanţat Maidanul în Ucraina, pe fondul corupţiei acestui stat, iar situația a evoluat după un scenariu foarte bine pus la punct!

Mai mult, astăzi se vorbeşte despre folosirea armei nucleare, aparent doar de către Rusia! Greşit! Experţi militari din Occident chiar sugerează că și Ucraina ar putea folosi arme nucleare dacă le primeşte neoficial de la vreun stat terț (care oare?), și determină astfel o reacţie nucleară a Rusiei, fără ca vreun stat NATO să fie direct implicat, dar care ar justifica apoi o reacţie masivă americană sau NATO.

Și acum ne întrebăm, lumea asta mai este sănătoasă la cap?

Diverşi teoreticieni au început chiar să minimalizeze efectele folosirii armelor nucleare – a celor tactice, mai micuţe!

Bun… și ce este de făcut…? Ce pot face oamenii simpli…?

Un singur demers: să protesteze contra războiului, pentru că ce este înnodat de mâna omului, tot de el poate fi și deznodat.

Evenimentele au mers prea departe pentru a mai pune problema teritoriilor ucrainene sau ruseşti…, care unde aparţin, pentru că aşa nu se mai termină niciodată. Pace…, referendumuri…, și gata…, este simplu…! Respectăm voinţa poporului atunci când calculele conducătorilor generează războaie care nu se mai termină!

Autor: Jean Maurer

Citiți și:
Alexandru Racu: „Cu ce drept decide Ucraina ce riscuri și costuri ar fi necesar să își asume toți ceilalți?”
„Este clară miza acestui război, în care Ucraina nu mai contează decât ca pretext”

 

yogaesoteric
5 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More