Este ESENŢIAL să acţionăm ACUM


Ne pasă de soarta acestei ţări!


După 4 ani în care sărăcia săracilor s-a accentuat, iar bogăţiile conducătorilor ţării au crescut galopant, după 4 ani în care corupţia a ajuns să sufoce administraţia ţării, după 4 ani de compromisuri în politica internaţională, România votează, în mod paradoxal, menţinerea regimului actual. Categoriile sociale cele mai defavorizate, ţăranii şi pensionarii, îl susţin disciplinat pe Adrian Năstase şi partidul său. Mulţi comentatori spun că românii îşi merită soarta. Aşa să fie? După votul de duminică, pe drept cuvânt numit de unii ziarişti un vot al ruşinii, suntem puşi în situaţia de a reflecta asupra unor aspecte foarte importante:




Cum am fost aduşi, ca naţiune, în acest stadiu?


De ce este somnul naţiunii atât de profund?


Cum se vinde votul?


De ce planează suspiciunea asupra fraudării votului?


Ce este de făcut?


Mai sunt şanse pentru turul II? CATEGORIC DA!


Cum am fost aduşi, ca naţiune, în acest stadiu?


Sincer nu-mi pot da seama de ce nu se vede măcar un pic de “învăţare” din toate eşecurile prin care am trecut, ca naţiune, în perioada de după 1989 ( îmi este imposibil să numesc evenimentele din ‘89 “revoluţie”).


Starea de indiferenţă a intelectualilor în special, şi a populaţiei din marile oraşe în general, deznădejdea celor care sunt total sătui de această clasă politică atât de coruptă etc, este pusă faţă în faţă cu oameni orbiţi ori de lumina falsă a puterii, ori de manipularea abil realizată de către aparatul de propagandă, ori de promisiuni neacoperite şi mincinoase (cornul şi laptele, pomana dată pensionarilor, depăgubirea pierzanţilor CEC sau banii daţi turiştilor electorali)…


Supravieţuirea este principala preocupare a românilor de rând şi ne este foarte greu să ne ridicăm ca naţiune în aceste condiţii.


De ce este somnul naţiunii atât de profund?


Profunzimea somnului se măsoară în felul în care ne mai lăsăm ghidaţi, manipulaţi, minţiţi, furaţi şi acceptăm toate acestea într-o stare de resemnare. La fel cum „somnul raţiunii zămisleşte monştri”, la fel „somnul naţiunii permite unor profitori să se instaleze pe scaunul puterii”.


Fără a intra în amănunte, se poate uşor observa că de fiecare dată sunt folosiţi aceiaşi oameni pe post de operatori de voturi sau masă de manevră. Mediul rural votează cu PSD-ul pentru că “aşa zice …primarul” – şi o mare parte a primarilor de la sate sunt de la PSD.


Dar putem să le reproşăm ceva ţăranilor? Pentru ei, primarul este şeful. Lumina nu pătrunde acolo unde se vizionează doar TVR şi unde ziarele centrale nu ajung pentru că au fost arse de oamenii PSD-ului. Ţăranii sunt astfel contrânşi subtil să voteze fără a şti pe cine şi de ce. Ce fel de om este acela care profită de pe urma acestei încrederi? Cu siguranţă nu unul care să merite încredere!


Cum se vinde votul?


Uşor…din păcate foarte uşor. Ideea de bază este să fii şmecher şi asta implică să fii în tabăra celor mari şi puternici. Asta este o asigurare că nimic rău nu ţi se poate petrece, pentru că există protecţie la nivel înalt. Mii de cazuri de turism electoral în favoarea PSD-ului au fost reclamate de ziarişti şi de observatorii Alianţei D.A. Unul singur a fost depistat în sens invers, şi acela este singurul caz mediatizat de televiziuni şi declarat de Nica, şeful de campanie al lui Năstase, ca fiind cel mai mare caz de fraudă din istorie!!!


A vota turistic, adică de mai multe ori prin judeţ, este o acţiune ilegală. Se pare că mii de oameni au făcut asta pentru PSD. Totuşi de ce au intrat aceşti oameni în acest joc necinstit? Am putea presupune că marea majoritate sunt doar ca şobolanii de laborator (proşti şi iresponsabili), sau că aveau nevoie de bani sau de un alt avantaj, dar ar fi prea uşor aşa. Mulţi au îndrăznit să facă astfel pentru că asta se întâmplă de ani buni în ţara noastră şi nimeni (dintre cei responsabili) încă nu a fost tras la răspundere!


Aroganţa cu care se afişează puterea a depăşit orice limită, crezând că poporul este doar o unealtă pasivă în mână lor.



De ce planează suspiciunea asupra fraudării votului?


Pentru că s-a minţit şi manipulat atât de mult încât era de aşteptat să se producă fraudarea alegerilor. Manipularea clară prin intermediul sondajelor, de exemplu, a vizat exact mascarea fraudelor electorale. Singura necunoscută era mărimea fraudării. Nereguli, fraude au existat şi vor exista până când setea de putere nu va dispărea de pe Pământ. Dar la un vot atât de strâns cum este cel din 28 noiembrie în România, contează foarte mult şi un volum (relativ) mai mic de voturi măsluite.


Încă nu au apărut rezultatele finale, doar exit polluri şi rezultatele preliminare, dar este uşor de văzut din unele semne că: ”ceva e putred în România”. Judeţul Ilfov a avut cea mai mare participare la vot 72,66 %, pe când 57,55% este media pe ţară. Aici s-au semnalat şi cele mai multe cazuri de turism electoral şi rezultatul este favorabil PSD. Exit pollurile nu au luat în calcul diaspora, urna mobilă şi armata. Dacă diaspora nu este direct subordonată puterii, la urna mobilă iar s-au semnalat nenumărate neregularităţi, iar armata nu optează, ea primeşte ordin (şi după cum se ştie, ordinele nu se discută, ele se execută).


Un alt semn îngrijorător este retragerea Pro Democraţiei din cel de al doilea tur de scrutin invocând neregulile comise. Ei consideră că:


“frauda electorală se cifrează undeva intre două si cinci procente, astfel incât rezultatele alegerilor pot fi influenţate de nivelul ei !!.”(ZIUA – 30 noiembrie 2004)


Ce este de făcut?


La această întrebare simplă, răspunsul este simplu: să ne pese de soarta acestei ţări, nu numai pasiv, ci şi într-un mod constructiv, mai activ.


Dacă lipseşte “lumina” de la sate aceasta înseamnă că acolo lumina trebuie să ajungă prin noi toţi. Aproape fiecare dintre noi avem rude, cunoştinţe care au legături în mediul rural şi acum e momentul să facem un pas către ei. Poate nu ne face plăcere să facem politică, şi suntem dezamăgiţi de tot cea ce ni s-a oferit din acest punct de vedere, DAR este ESENŢIAL să ne implicăm ACUM.


Fiecare dintre noi poate aduce lumina în aceste locuri uitate de informaţie. Doar ştiţi că întunericul este lipsa luminii! ”Lupta” încă nu s-a terminat, alegerile încă nu s-au terminat. Nimic nu este bătut în cuie, căci mai urmează turul II pentru prezidenţiale, iar voturile pentru parlament par a fi strâns împărţite.


Mai sunt şanse pentru turul II? CATEGORIC DA!


Depinde de mai mulţi factori, dar şi de noi toţi, oameni simpli cu vederea mai clară. Probabil aceste două săptămâni care urmează vor fi foarte intense şi bogate în evenimente şi răsturnări de situaţii, dar nu uitaţi că este foarte important aportul fiecăruia de a pleda pentru libertate, dreptate şi adevăr.


Dacă până acum nu a fost destul de clar că este foarte mare nevoie de noi toţi, că fiecare dintre noi poate face ceva, e timpul ca acum, în al doisprezecelea ceas, să realizaţi că PUTEM FACE FOARTE MULT BINE! Să acţionăm cu entuziasm acum ori… poate niciodată. Încă patru ani cu PSD şi Adrian Năstase ar însemna secătuirea şi sufocarea acestei ţări.


Să socotim: sub 55 % din populaţia ţării a votat…în unele dintre marile oraşe, mai puţin de 50% din populaţie a votat. Presupunând că alegătorii PSD sunt disciplinaţi şi au votat cu toţii, sau sunt indisciplinaţi şi au votat chiar de mai multe ori, rezultă că: şansele lui Traian Băsescu sunt realmente foarte, foarte mari!


30 noiembrie 2004

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More