Este necesar ca valorile să fie asumate rațional, întemeiate emoțional, juste și egale pentru toți

Lumea „bună” vorbește de euro-scepticismul care, chipurile, s-ar instala în conștiința colectivă românească și deplânge desprinderea treptată a românului de valorile europene. Eu, unul, tare aș vrea să știu care sunt aceste „valori” europene și cum se ierarhizează ele. Dacă valorile astea sunt cele afișate la marșurile mândriei și în cărțile de „educație” sexuală pentru copiii de școală primară, nu, mulțumesc, nu cumpăr.

Dacă zisele valori conțin sărăcirea și înfometarea unei populații de 460 de milioane de oameni în scopul pedepsirii unui tip (și a oligarhilor lui) cu care ai făcut afaceri profitabile și carieră politică timp de peste 22 de ani, nu, mulțumesc, nu cumpăr.

Dacă imprecisele și ne asumatele valori înseamnă să concediezi omul și să îl închizi în casă pentru că refuză (legitim, de altfel) să se „imunizeze” cu un ser experimental ori să închizi 80% din totalul capacității spitalelor unei țări, ținând 5 milioane de pacienți fără acces la actul medical (pe care cetățeanul, „imunizat” sau nu, îl plătește cu zeci de miliarde de euro anual), atunci nu, nu cumpăr asemenea valori.

Dacă libertatea de exprimare este garantată doar celor mândri că afișează steagul cu curcubeul inversat, doar celor care strigă m… e pe_se_de și cer eliminarea dreptului de vot după 60 de ani, pe motiv de simpatie cu „ciuma roșie”, doar celor care le vor moartea în chinuri „medievalilor” și conspiraționiștilor, doar celor care se ocupă cu verificarea faptelor (fără a avea nicio pregătire sau experiență în domeniul verificat), doar emitenților știrilor oficiale mincinoase și care se schimbă o dată la săptămână etc., atunci nu, nici de data asta nu cumpăr asemenea valori.

Nu de alta, dar a achiziționa așa ceva e nebunie, e disonanță cognitivă. Nu poți intra într-un asemenea trend fără a o lua razna. Nu suntem toți idioți utili. Apropo de euro – raționalitatea care a fost înlocuită de multișor cu nebunie infecțioasă și cu prostificare epidemică…

Dacă dreptul la viață și la sănătate este prioritar față de dreptul la exprimare liberă și la alegere proprie privitoare la propriul trup („my body, my choice”, vă amintiți?), cum se face că peste tot birocrații și influencerii oiropeni fac propagandă pentru frig în instituțiile publice și în case, pentru spălarea rară, pentru igiena amânată, pentru hrana cu și din insecte [1], pentru mașini electrice care utilizează energie din surse ne-regenerabile, pentru război, pentru auto-înfometare, pentru antinatalism, conjugat cu grija prioritară pentru animale etc.?

Valorile, ca să fie acceptate și înfăptuite, este necesar să fie asumate rațional, întemeiate emoțional, juste, egale pentru toți.

Cum poți spera că asemenea aberații ca cele pe care le vedem în ultimi ani de „progres”, să fie adoptate în schimbul trecerii omului normal pe modul „supraviețuire”, în timp ce nimic nu duce la concluzia că suntem o lume pe cale de dispariție (exceptând excrețiile propagandei holiudiene)?

Autor: Prof. Univ. Dr. Gheorghe Piperea

Notă:
[1] pentru cei care au uitat sau nu au cunoștință de asta: insectele și larvele lor conțin chitină, o substanță toxică și cauzatoare de alergii și intoleranță alimentară și care pot aduce tot felul de boli cu cauze microbiologice, bacteriene sau virale.

Citiți și:
Șocul existențial care poate trezi Europa din transa sinucigașă
Sinucidere prin progres – sfârșitul civilizației occidentale (I)
Gheorghe Piperea: „S-a dovedit științifico-fantastic că diferența dintre teoria conspirației și realitate e o perioadă de vreo 4 luni”

yogaesoteric
23 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More