Eutanasierea câinilor în România este plătită gras!

de Ingrid Vornicu

„Dacă e adevărat, cum a spus Gandhi, că grandoarea unei naţiuni şi progresul său moral se pot judeca din modul în care îşi tratează animalele, România e o ţară minusculă din punct de vedere moral.”
– Il Fatto Quotidiano, ziar italian

„Doctrina mea este aceasta, că, dacă vedem cruzime sau nedreptate pe care
avem puterea să le oprim şi nu facem nimic, devenim părtaşi la ele.”
– Anna Sewell, scriitoare

„Unul dintre efectele cumplite ale cruzimii este acela
că îl face crud şi pe cel care este martor la ea.”
– Thomas Fowell Buxton, reformator social

 
 

  
 
 

Cîinii au revenit pe scena politicii româneşti!
Să ne fie iertat calamburul involuntar, dar acesta este adevărul: cîinii au revenit!
Maidanezii au revenit, însă, nu pentru a face politică, ci pentru a fi folosiţi (din nou) în scopuri politice…
 

PDL se pregăteşte pentru campania electorală

PDL strânge semnături pentru votarea unui proiect de lege (care în sine este neconstituţională şi încalcă drepturile iubitorilor de animale) lege care ar trimite câinii comunitari la o moarte groaznică, în chinuri cumplite, interzicând în acelaşi timp iubitorilor de animale să iubească şi să ajute animalele fără stăpân. O lege crudă, lipsită de sens ca orice cruzime, care, dacă va fi aprobată, ne va transforma pe noi toţi în călăi!
„Eutanasierea câinilor fără stăpân i-ar putea costa funcţia pe democrat-liberali. Ministrul Elena Udrea a dat o circulară în PDL pe acest subiect. Mai exact, membrii de partid trebuie să strângă semnături de la cetăţeni pentru eutanasierea maidanezilor. Cine nu se conformează ordinului riscă să îşi piardă funcţia.

Decizia privind începerea unei campanii de strângere de semnături pentru eutanasierea maidanezilor a fost luată în cadrul Biroul Permanent al Municipiului Bucureşti al PDL din  3 noiembrie. Printre participanţii la şedinţă s-au numărat şefa organizaţiei Bucureşti a PDL, Elena Udrea, Vasile Gherasim, Costică Canacheu şi Sorina Plăcintă, responsabilul principal de campanie fiind chiar Sorina Plăcintă.

În acest sens, Udrea şi-a înştiinţat colegii de partid că până la 1 decembrie trebuie să strîngă cel puţin 500.000 de semnături de susţinere de la bucureşteni pentru a eutanasia câinii maidanezi. Democrat liberalii trebuie să bată la uşile şcolilor, spitalelor şi asociaţiilor de locatari. Persoanele ce deţin funcţii cu sprijinul PDL Bucureşti au obligaţia să strângă 2000 de semnături, iar fiecare colegiu din Bucureşti cîte 10. 000.  Cine nu se conformează îşi pierde funcţia, se arată în circulara trimisă de Udrea.

Proiectul de lege privind eutanasierea câinilor fără stăpân a stârnit numeroase controverse pe plan politic. În timp ce PDL se luptă ca acest proiect să treacă de Parlament, opoziţia se opune vehement.” Şi toate acestea doar pentru a obţine fonduri pentru campania electorală, o practică obişnuită în România. Cum are careva de ales un primar, un prefect, un parlamentar sau un preşedinte, cum dă iama în câinii de pe stradă!

Pentru că, în România, crima se plăteşte gras!

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, pretinde că este mai ieftin să eutanasiezi un câine decât să îl sterilizezi.
„11 lei costă eutanasierea unui câine. Eu consider că aceasta este o măsură fermă, nu radicală. Înmulţiţi 11 lei cu 40.000 de câini şi asta-i suma. […] Municipalitatea va trebui să strângă cîinii şi să-i ţină în adăposturi. Întreţinerea unui cîine costă 300 de lei pe lună. 40.000 de câini înmulţiţi cu 300 de lei şi cu 12 luni rezultă un cost de 144 milioane de lei, cam 30 de milioane şi ceva de euro. În mod evident aceşti bani nu există. Nu pot fi de acord cu relocarea câinilor pe domeniul public. Un adăpost nu costă puţin. Ajungi practic să le construieşti hoteluri. Legislaţia nu e făcută pentru un fenomen de masă”. Oare aşa să fie sau suntem minţiţi cu neruşinare?


 

Conform cifrelor furnizate de Centrul Teritorial al Sectorului 2, în adresa de mai jos, se pare că cea de a doua variantă este cea adevărată!
„Răspundem sesizării dvs. înregistrată la  Primăria Sectorului 2 sub nr. 67654/07.10.2011 şi la  CTV Sector 2 sub nr. 2228/10.10.2011, prin  care  ne  solicitaţi o serie de informaţii referitoare la activitatea instituţiei noastre, comunicându-vă următoarele:
La nivelul sectorului 2 au fost efectuate:

– în anul 2009: 2050 sterilizări;

– în anul 2010: 2104  sterilizări;

– în anul 2011: 2387 sterilizări.
Pentru anul 2011 a fost stabilită suma de  18 lei/câine/lună;
În instituţia noastră îşi desfăşoară activitatea 2 medici şi 1 tehnician veterinar, iar în dotare avem 2 maşini;
La nivelul sectorului 2 au fost efectuate:

– în anul 2009: 4083 tratmente;

– în anul 2010: 4354  tratamente;

– în anul 2011: 6113 tratamente.
 
Cu consideraţie, 
    Director
Cecilia Nicolicescu”
 
18 lei/câine/lună. Iată cifrele reale! Atât se alocă de la buget pentru întreţinerea cîinilor. Şi de fapt, nici măcar atât!
În videoclipul de mai jos puteţi vedea condiţiile reale în care sunt ţinute animalele fără stăpân în lagărele numite cu sadică ironie „adăposturi europene”, condiţii care nu justifică nicidecum cifrele aruncate de PDL&Co în ochii contribuabililor şi nici măcar cei 18 lei pe lună. Iată „hotelurile” prefectului Atănăsoaei:

 
Iar eutanasierea costă mult mai mult. Se flutură în faţa UE cifre uluitoare nejustificate care ascund, de fapt, mârşăvii de neînchipuit.

„Felul în care oamenii pot fi sensibilizaţi este nu numai aspectul uman, relaţia om-câine, ci şi cel material, economic. Pentru că de ani de zile, se omoară în România animale pe banii contribuabililor. Românii nu au ocazia să vadă cifrele vehiculate de unele primării pentru eutanasiere. De exemplu Braşovul plăteşte 200 de euro pentru o eutanasie. Slatina, un oraş care nu are străzi asfaltate şi se confruntă cu multe alte probleme plăteşte 218 euro pentru eutanasierea unui cîine. Aceste preţuri ascund cu totul altceva decît dorinţa de a rezolva problema. Din păcate, cetăţenii nu au acces la aceste informaţii.”  (http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6507882,00.html)
 

Suntem minţiţi cu neruşinare!

 
Toţi banii din aşa-zisele eutanasieri, de fapt ucideri pline de cruzime, utilizând „forţă de muncă” ieftină (romi, medici şi tehnicieni veterinari lipsiţi de scrupule etc., care ucid pentru sume derizorii) toţi aceşti bani intră, de fapt, în campaniile electorale. Dealtfel, ce poate ieşi bun din politica clădită pe crimă? În urma campaniilor însângerate alegem şi ne alegem mereu cu „personulităţi” care ne afundă ţara în prăpastie. Aceste ucideri pe ei nu îi costă nimic… decît sufletul!  Şi la ce te poţi aştepta din partea cuiva care îşi vinde sufletul şi îşi plăteşte cariera şi campaniile electorale cu sângele unor făpturi nevinovate?

 

Este foarte important să luăm atitudine

 
Legea pe care PDL o vrea cu atâta înverşunare votată le va acorda primarilor dreptul (şic!) de a ne interzice să iubim şi să hrănim animalele de pe stradă şi dreptul ca ei să le omoare cu banii noştri. Vom ajunge să plătim pentru crimă. În plus, dacă vom hrăni un animal de pe stradă, vom fi amendaţi cu sume între 2000-5000 de lei! 
Vom putea oare trăi tot restul vieţii gândindu-ne că puteam face ceva, dar, din pricina indiferenţei noastre, animalele de pe stradă au ajuns  să fie ucise cu cruzime sau să moară de foame şi de sete, sub ochii noştri împietriţi, pe stradă şi în lagărele de tip „european”, unde, după ce ni se vor lua din buzunar banii pentru plata cipurilor şi a tratamentelor şi întreţinerii timp de o lună, ele de fapt vor fi ucise cu bestialitate la o zi sau două după ce au fost aduse în „adăpost”, cu topoare, sape, pietre, cu injecţii cu benzină, var sau detergent sau prin alte metode oribile!
Suntem constant minţiţi de către autorităţi în privinţa modului în care au loc aşa zisele eutanasieri! Câinii din „adăposturi”, de fapt iaduri în care animalele sunt ţinute în mizerie, flămânde şi însetate, ajung să se sfâşie între ele de foame; fără să fie ţinute nici măcar o lună, sunt ucise cu bestialitate, iar banii încasaţi pentru toate aceste acţiuni sunt băgaţi în buzunare sau în campaniile electorale!
 
„Deputatul PNL Cristian Adomniţei spune însă că aceasta este „o afacere de partid” cu Protan, firma de neutralizare a cadavrelor de animale. „PDL are nevoie de câini morţi ca să facă rost de bani. Este o afacere cu Protan, care percepe de la administraţiile locale  0,5 euro per kilogram de animal pentru ardere, media fiind stabilită la 29,5 kg pentru fiecare câine, ceea ce este foarte mult, întrucât un câine comunitar nu cîntăreşte atât. E loc de învârteală pentru primarii PDL. Ar însemna să plătească aceşti bani pentru incinerare, deşi plătesc şi sterilizarea anterioară a aceloraşi animale, cât sunt încă în viaţă. În plus, programul de vizite la adăposturile de animale pentru recuperarea sau adoptarea lor în cele 30 de zile de graţie, este restrictiv: de la ora 11:00 la ora 13:00. Niciun om cu serviciu nu se poate duce la aceste ore să adopte un animal”, a declarat Adomniţei pentru Jurnalul Naţional.”(http://vladcelgroaznic.wordpress.com/2011/09/17/afacerea-macelaririi-cainilor-din-romania-cea-mai-murdara-si-oribila-manevra-a-mafiei-basiste/)  
 

„Asociaţiile pentru protecţia animalelor denunţă practica şi susţin că este un fel de asociere în delincvenţă, cu împărţirea profitului între politicieni şi partenerii lor comerciali”, scrie ziarul italian Il Fatto Quotidiano.
Măcelul de la Botoşani vorbeşte de la sine:

http://www.adevarul.ro/locale/botosani/
Macel_la_padocul_din_Botosani-_
zeci_de_maidanezi_au_fost_omorati_
0_478752237.html

 
Suntem constant minţiţi de către autorităţi! Ei fac afaceri de milioane de euro pe spatele indiferenţei noastre! Dacă animalele ar fi sterilizate şi întoarse în teritoriu (unde iubitorii de animale au grijă de ele în comun şi nu mai este nevoie să se cheltuiască bani pentru construirea lagărelor şi pentru întreţinere), în maxim 6 ani câinii ar dispărea de pe străzi. Toate ţările civilizate au făcut la fel. Se ştie acest lucru.
 
Dar autorităţile române vor eutanasia (în ciuda oricăror argumente logice şi de bun simţ aduse de ONG-uri; a se vedea replicile pline de răutate şi respingerea argumentelor logice aduse de ONG-uri la discuţiile purtate în 29.08.2011: (http://www.cdep.ro/co/sedinte.video?an=2011&cam=2&idc=6) pentru că, nesterilizate, animalele din teritoriu  vor continua să se înmulţească, iar sursa lor de bani  pentru eutanasiere (am văzut ce cifre se vehiculează: 200 de euro pentru un câine!) va rămâne nesecată. Dar banii nu vor fi folosiţi pentru oameni, aşa cum se pretinde, ci pentru campaniile politice şi pentru tot ce îi ajută pe ei în aceste campanii, de la o uşoară înfrumuseţare a oraşului, până la mitele politice publice – mici, bere, făină, mălai etc. … totul este pentru campaniile politice şi pentru buzunarele celor ce deţin crematorii, lagăre sau alte locuri ale morţii ! Trebuie să înţelegem foarte bine acest lucru!
Vor continua să primească bani de la UE şi de la buget (adică din buzunarele noastre) pentru eutanasiere (reamintim, cca. 200 de euro pentru uciderea unui câine!), dacă se adoptă această lege! Iar pe ei nu îi verifică nimeni. Nimeni cu autoritate nu vine în lagărele morţii să vadă cum stau lucrurile cu adevărat! Iar cetăţenii care au mers acolo au povestit şi fotografiat lucruri îngrozitoare (vezi foto). Scene demne de necuraţi şi nu de oameni! Chiar vrem să fim părtaşi la crimele lor?
 
Cotidianul italian Il Fatto Quotidiano a publicat un articol despre legea care ar permite eutanasierea cîinilor vagabonzi din România, considerând că asta ar face-o „minusculă moral”, amintind totodată că asta e o afacere de 300 de milioane de euro. „Dacă e adevărat, cum a spus Gandhi, că grandoarea unei naţiuni şi progresul său moral se pot judeca din modul în care îşi tratează animalele, România e o ţară minusculă din punct de vedere moral. Această ţară e cunoscută de 10 ani pentru tratamentul crud aplicat câinilor şi celor care îi protejează, în aşa fel încât în protestul din aprilie, la Berlin, şi-a cîştigat numele de „Ţara morţii pentru animale””, scrie Il Fatto Quotidiano.

Jurnaliştii italieni vorbesc despre faptul că uciderea câinilor e frecventă în România şi amintesc de otrăvirea celor 230 de câini la Botoşani, într-o singură noapte, pe motivul că erau bolnavi. Ei se mai întreabă retoric de ce România, care se plânge de ani de zile că are o problemă cu câinii vagabonzi, nu recurge la sterilizarea animalelor, singura soluţie declarată validă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Uciderea câinilor din România e considerată ca avînd şi implicaţii economice, în sensul că ajută firme care se ocupă cu acest lucru să câştige sume imense. Il Fatto Quotidiano aminteşte că în Bucureşti au fost cheltuiţi 9 milioane de euro în perioada 2001-2007 pentru uciderea câinilor, în Braşov 1,45 de milioane de euro pentru 2003-2008, în Arad 308.000 de euro pentru 2008-2010.

Toate acestea duc cifra la 300 de milioane de euro cheltuiţi pentru uciderea câinilor în total şi, respectiv, la o medie de 60-75 de euro cheltuiţi pentru uciderea unui câine, în timp ce sterilizarea lor ar costa doar 25 de euro de animal.
Fundaţia Pfier Pfoten susţine acelaşi lucru: http://ko-kr.facebook.com/notes/vier-pfoten-romania/uciderea-in-masa-a-cainilor-fara-stapan-afacere-de-milioane-de-euro/307102359303826?ref=nf

Aprobarea acestei legi ne va schilodi şi pe noi sufleteşte, căci nu vom mai putea hrăni animalele de pe stradă din pricina amenzilor enorme! Cum credeţi că ne vom simţi atunci când vom fi nevoiţi să ne întoarcem privirile de la un animal flămând şi însetat şi să ne împietrim inima pentru că în buzunare ne flutură vîntul şi nu putem risca să plătim amenzile lor uriaşe! Ce fel de creştini iubitori de Dumnezeu suntem dacă rămânem indiferenţi sau ne bucurăm de faptul că nişte sărmane făpturi fără apărare vor muri în chinuri sub privirile noastre indiferente… Cine rămâne indiferent la uciderea unui animal va rămâne indiferent şi la uciderea unui om! Vor să ne ucidă sufletele şi dacă noi rămânem indiferenţi la suferinţa din jur aceasta se va petrece! Da, sunt şi oameni care sunt muşcaţi de câini, există şi această latură nefericită a situaţiei, dar cifrele sunt mici şi cazurile rare, dacă le raportăm la întreaga populaţie, nicidecum atât de exagerate cum vor ei să ne sperie, numai ca să fim de acord cu uciderea animalelor şi chiar să îi delegam pe ei să ucidă în numele nostru!  Acest aspect este de fapt încă un argument pentru a se recurge la sterilizare, deoarece animalele sterilizate încetează să mai fie agresive.

Aceste sărmane făpturi au dreptul la viaţă!

 
Nu este cazul să rămânem indiferenţi! Cine nu iubeşte animalele, nu iubeşte nici oamenii!  Există o petiţie împotriva acestui proiect de lege care poate fi semnată aici: http://www.thepetitionsite.com/2/romanian-stray-animals-have-been-granted-by-god-with-the-right-to-live-who-are-you-to-take-it-from/

Redăm în continuare câteva citate din textul petiţiei:
 
„Animalele de pe stradă, din România, au nevoie de ajutorul lumii, ajutorul VOSTRU, acum, mai mult ca niciodată!
Animalele fără stăpân din România au doar DREPTUL DE  A TRĂI, iar autoritățile româneșţi vor să li-l ia şi pe acesta.
Guvernul român vrea să voteze o lege care va pune animalele de pe stradă la discreţia primarilor din oraşe.
Primarii vor avea dreptul şi obligația de a organiza dezbateri publice în care să se discute dacă animalele de pe stradă trebuie să fie ucise (chipurile, eutansasiate) sau nu. În acest fel, oamenii se vor împărți în tabere şi se vor stârni certuri nesfârșite şi inutile. Se spune: „Divide et impera!” (Dezbină şi vei stăpâni!) şi aceasta este exact ceea ce vor să facă ei cu noi! Dacă suntem dezbinați va fi mult mai uşor pentru ei să ne stăpânească şi să ne domine şi să decidă ce vor ei în final! Iar ei vor să UCIDĂ animalele de pe stradă. De ce? Vom explica mai jos!

 

Primarii vor avea, de asemenea, dreptul de a decide câte animale avem voie să ţinem în casă (există un oraș unde oamenilor li s-a cerut să aibă doar două animale doar pentru că primarul a decis astfel!) ceea ce este pur şi simplu absurd! Nimeni nu trebuie să aibă voie să ne dicteze câte animale avem voie să îngrijim, atât timp cât ne permitem aceasta şi nu apar probleme din pricina deţinerii, a zgomotului sau a problemelor de igienă. Dacă vom permite aceasta, primarii vor primi de fapt DREPTUL de a decide câte animale AVEM VOIE SĂ IUBIM!
Imaginați-vă că primarul poate să nu fie un iubitor de animale. Ce se petrece atunci?
De asemenea, vor exista amenzi uriaşe pentru cei care vor îndrăzni să hrănească animalele de pe stradă. Aşadar, vom fi nevoiţi să fim martori la moartea animalelor în plină stradă FĂRĂ SĂ AVEM VOIE să le ajutăm!
 
Trebuie să ne ridicăm acum pentru drepturile noastre de a IUBI pe cine vrem noi,  fie că este animal, copac sau persoană. Face parte din drepturile noastre fundamentale ca FIINŢE UMANE!
DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI specifică:
„Considerând că recunoaşterea demnităţii inerente tuturor membrilor familiei umane şi a drepturilor lor egale şi inalienabile constituie fundamentul libertăţii, dreptăţii şi păcii în lume,
Considerând că ignorarea şi dispreţuirea drepturilor omului au dus la acte de barbarie care revoltă conştiinţa omenirii şi că făurirea unei lumi în care fiinţele umane se vor bucura de libertatea cuvântului şi a convingerilor şi vor fi eliberate de teamă şi mizerie a fost proclamata drept cea mai înalta aspiraţie a oamenilor,
Considerând că este esenţial ca drepturile omului să fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul să nu fie silit să recurgă, ca soluţie extremă, la revoltă împotriva tiraniei şi asupririi,
Considerând că este esenţial a se încuraja dezvoltarea relaţiilor prietenşti între naţiuni,
Considerând că în cartea popoarele Organizaţiei Naţiunilor Unite a fost proclamată din nou credinţa lor în drepturile fundamentale ale omului, în demnitatea şi în valoarea fiinţei umane, drepturi egale pentru bărbaţi şi femei şi că au hotărât să favorizeze progresul social şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţa în cadrul unei libertăţi mai mari,
Considerând că statele membre s-au angajat să promoveze în colaborare cu Organizaţia Naţiunilor Unite respectul universal şi efectiv faţă de drepturile omului şi libertăţile fundamentale, precum şi respectarea lor universală şi efectivă,
Considerând că o concepţie comună despre aceste drepturi şi libertăţi este de cea mai mare importanţă pentru realizarea deplină a acestui angajament,

Adunarea Generală proclamă

Prezenta Declaraţie Universală a Drepturilor Omului, ca ideal comun spre care trebuie să tindă toate popoarele şi toate naţiunile, pentru ca toate persoanele şi toate organele societăţii să se străduiască, având această declaraţie permanent în minte, ca prin învăţătură şi educaţie să dezvolte respectul pentru aceste drepturi şi libertăţi şi să asigure prin măsuri progresive, de ordin naţional şi internaţional, recunoaşterea şi aplicarea lor universală şi efectivă atât în sânul popoarelor statelor membre, cât şi al celor din teritoriile aflate sub jurisdicţia lor.

Articolul 1. Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele sunt înzestrate cu raţiune şi conştiinţă şi trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternităţii.
Articolul 2. Fiecare om se poate prevala de toate drepturile şi libertăţile proclamate în prezenta declaraţie fără niciun fel de deosebire ca, de pildă, deosebirea de rasă, culoare, sex, limbă, religie, opinie politică sau orice altă opinie, de origine naţională sau socială, avere, naştere sau orice alte împrejurări.
În afară de aceasta, nu se va face nicio deosebire după statutul politic, juridic sau internaţional al ţării sau al teritoriului de care ţine o persoană, fie că această ţară sau teritoriu sunt independente, sub tutelă, neautonome sau supuse vreunei alte limitări de suveranitate.
Articolul 3. Orice fiinţă umană are dreptul la viaţă, la libertate şi la securitatea persoanei sale.
Articolul 5. Nimeni nu va fi supus la torturi, nici la pedepse sau tratamente crude, inumane sau degrandante.

Din moment ce noi toți ne naștem cu drepturi egale, înzestrați cu rațiune şi conștiință, de ce trebuie să ne dicteze cineva pe cine, cum şi cât de mult să iubim pe altcineva, fie că acela este animal, plantă său persoană?
Pentru noi este o tortură să vedem animale ucise şi chinuite, flămânde şi însetate. Este o tortură şi o încălcare a drepturilor noastre de fiinţe umane să ni se interzică să ajutăm o fiinţă chinuită, flămânda sau însetată şi fără adăpost.
De aceea, ne întrebăm: cine sunteți VOI din moment ce noi toți avem prin naștere aceleași drepturi ca şi voi, cine sunteți VOI să ne permiteţi să iubim sau nu animalele?
Ne adresăm acum oamenilor din întreaga lume să ne ajute să oprim această lege nazistă, care limitează drepturile iubitorilor de animale şi de oameni şi care în cele din urmă le va interzice să iubească, să manifeste compasiune şi să le ajute pe subiectele iubirii lor!

 
Suntem constant minţiţi de către autoritățile române în ceea ce privește aşa-zisa eutanasiere. Animalele din aşa-zisele adăposturi, de fapt, adevărate iaduri unde câinii sunt ținuţi în mizerie, flămânzi şi însetaţi, sfâșiindu-se între ei, sunt ucise cu bestialitate de țigani cu topoare sau sape, sau prin strangulare, sau de către medici veterinari corupți, care îşi încalcă jurământul de a nu face rău, injectând animalele direct în inimă, fără anestezie (animalele murind uneori în 3 sau 4 ore) în timp ce banii pentru așa-zisa eutanasiere sunt încasați şi băgați în buzunare pentru că toți cei care sunt pentru eutanasiere deţin amenajări pentru uciderea animalelor sau crematorii pentru animale. Şi nimeni nu îi verifică! Nimeni! România nu are infrastructura necesară pentru a superviza aşa-numitele eutanasieri! Se fac afaceri de milioane de euro numai din eutanasieri.
Sterilizările ar fi mult mai uşor de realizat, dacă s-ar implica fundații internaționale şi locale şi veterinarii locali şi dacă fondurile UE ar fi corect folosite!

 

Vă rugăm să luaţi atitudine pentru animalele de pe stradă din România.

Scrieți-le deputaților şi senatorilor la adresele pe care le puteţi găsi la link-urile de mai jos:

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.de?par=C

,

http://www.freewebs.com/cdep-sen-ro/cdep_sen_emails.csv

,
Preşedintelui României:


http://www.presidency.ro/?_RID=addrşi trimiteți fiecare câte o peţiție către Parlamentul European de la această adresă (se poate doar individual):https://www.secure.europarl.europa.eu/parliament/public/petition/secured/submit.do?language=EN
Scrieţi-le să susţină sterilizarea şi nu eutanasierea! Solicitați votul pentru viață!
Dacă nu ştiţi ce să scrieţi, copiaţi pasajele din această peţiție (textul în engleză poate fi găsit la link-ul petiţiei), care v-au convins să semnați.”

Putem face aceasta împreună!

 
Dealtfel, există informaţii şi în privinţa unui trafic ilegal cu câini, către laboratoare de cercetări care practică vivisecţia („disecţia, operaţia sau experienţa făcută pe un animal VIU!” – DEX) şi centre de testare a cosmeticelor.
Nu mai miră pe nimeni faptul că aceste animale (câinii) au devenit o mare afacere în România.
Astfel: „Din momentul aderării statelor est-europene la Uniunea Europeană, comerţul ilegal cu câini a ajuns până în regiunile vestice ale Europei, iar România se află în prim-planul acestui fenomen”, a declarat vicepreşedintele Ligii italiene anti-vivisecţie, Roberto Bannati.
Comentând pe marginea noii legislaţii europene în domeniu, Bennati a afirmat că, după integrarea noilor state estice în UE, fenomenul comerţului ilegal cu câini a ajuns până în Franţa, Italia şi Germania.
„Diferite informaţii indică faptul că, numai în 2006, s-au realizat venituri de peste 10 milioane de euro din acest trafic” a precizat Roberto Bennati în documentul intitulat „Protezione animali, România pecora nera” („Protecţia animalelor : România – oaia neagră”)
Oficialul italian a afirmat că România se afla pe primul loc în domeniul traficului cu câini şi, pe deasupra, ţara noastră are cea mai scăzută rată în ceea ce priveşte protecţia animalelor. (http://www.creatiediniubirealuidumnezeu.cabanova.ro/page5.html)
 
Pentru informaţii privind mitingurile şi pichetările la Parlament împotriva acestei legi, puteţi scrie la adresa: asociatia_cutu_cutu3@yahoo.com
 
 

Citiţi şi:

Barbarie cu profit de milioane de euro


AHIMSA: non-violenţa

 

yogaesoteric

15 noiembrie 2011
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More