Săptămâna 14-20 noiembrie – un adevărat regal astrologic

de astrolog Rodica Purniche

Am folosit acest titlu deoarece am rămas impresionaţi de bogăţia configuraţiilor astrologice care dinamizează Cerul acestor şapte zile şi care arată, pentru cei obişnuiţi cu gândirea simbolică, o participare deosebită a Cosmosului la viaţa şi evoluţia noastră spirituală. Vedele spun că Dumnezeu este cel mai mare poet, care scrie neîncetat destinele noastre, într-un limbaj astral de fiecare dată unic, deoarece el nu se repetă aproape niciodată, chiar şi atunci când este vorba despre fenomene de repetabilitate, întrucât chiar şi atunci există aspecte inedite, unice, pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare generaţie astrologică, pentru fiecare eră din civilizaţia umanităţii, a sistemelor solare, a galaxiilor. Florin Onitza, un mare astrolog român, spune că „singura permanenţă a Universului este nepermanenţa”. Iar săptămâna aceasta o astfel de dovadă este chiar configuraţia principală, Marele Triunghi, cum veţi vedea din rândurile care urmează.

Totuşi, indiferent cât de spectaculos este Cerul, el se pregăteşte – sau, mai corect spus – „ne” pregăteşte pentru astfel de momente. Totul este ca noi să fim atenţi la el şi să-l vedem la timp.

Astfel, în data de 4.11.2011, în preajma orei 8.30, ora României, Marte a intrat în trigon cu Jupiter, aspect major benefic de lungă durată, pe care îl încheie la data de 1.12.2011, puţin după ora 6 dimineaţa, ora României. Odată cu acest aspect, se dă startul – sau chiar putem afirma că Marte dă startul – unei dinamici astrologice pe care n-o putem ignora sub nicio formă şi pe care o vom explica în cele ce urmează.

Mai întâi menţionăm că Marte este protagonistul finalului de an 2011, şi iată de ce:
– tranzitul său prin semnul zodiacal Leu şi apoi prin semnul zodiacal Fecioară fac ca el să potenţeze energia sferelor de forţă ale planetelor transpersonale, Uranus (aflat acum în Berbec) şi, respectiv, Pluto (aflat acum în Capricorn) şi Neptun, care va intra definitiv în semnul zodiacal Peşti, domiciliul său, la data de 3.02.2012, ora 21.00, ora României;
– Marte realizează conjuncţia cu steaua fixă benefică Regulus, una dintre cele 4 stele „regale” ale persanilor, cunoscută şi sub numele de „tronul” arhanghelului Raphael, în intervalul 9-13.11.2011;
– la data de 11.11.2011, Marte intră în semnul zodiacal Fecioară pentru aproximativ 8 luni, adică până la data de 3.07.2012, semn în care va avea loc şi mişcarea sa retrogradă aparentă completă;
– intrarea sa în semnul zodiacal Fecioară dă startul unor configuraţii astrologice deosebite, care antrenează la un moment dat toate cele 4 elemente şi cel puţin 4 planete, iar în intervalul mai sus menţionat, inclusiv steaua fixă benefică Regulus.

Să discutăm acum pe rând aceste configuraţii astrologice.

Piramida de Pământ

4.11.2011: Marte intră în trigon cu Jupiter
6.11.2011: Marte intră în trigon cu Pluto

Se creează Marele Triunghi sau Piramida de Pământ, pe semnele zodiacale Taur, Fecioară, Capricorn, cu Jupiter, Marte, Pluto, care durează până în data de 1.12.2011 (şi care, datorită intrării lui Marte în mişcare retrogradă aparentă, se va reface în 2012 – vom reveni asupra acestui subiect).

 

Cunoscută şi sub numele de Marele Triunghi sau Triunghiul major, Piramida este o configuraţie astrologică deosebită, foarte favorabilă, şi o expresie evidentă a armoniei energetice a unui anumit moment astral. Ea reprezintă talente, abilităţi, graţie divină şi şanse, dar are mare nevoie de suportul unor relaţii planetare dinamice (de exemplu, cuadraturi sau opoziţii în care să fie implicate planetele ce o alcătuiesc), ca roadele faptelor noastre bune din alte existenţe să fie concretizate şi să devină împliniri, realizări, merite spirituale în faţa lui Dumnezeu. Piramida este alcătuită din trei planete, fiecare aflată în trigon cu celelalte două. Uneori, una dintre planetele componente poate fi în conjuncţie cu o a patra planetă, ceea ce va accentua importanţa configuraţiei. Ea a fost prezentă şi la momentul ocult de hiatus din august 2011. Atunci când o configuraţie astrologică se repetă măcar de două ori într-un an, chiar dacă planetele care o alcătuiesc sunt altele, configuraţia aceea indică un timp al fructificărilor. Fructificările vor veni prin intermediul planetei/planetelor care se schimbă. Dacă, la momentul ocult de hiatus din august 2011, Marele Triunghi a fost alcătuit din planetele Jupiter – Soare/Venus – Pluto,  de data aceasta Marele Triunghi îl conţine pe Marte în locul conjuncţiei Soare-Venus. Asta înseamnă că fructificarea o vom realiza prin intermediul planetei Marte, care va rămâne o lungă perioadă în semnul zodiacal Fecioară.

Activarea Piramidei de Pământ nu este unică în acest an. Pe toată durata şederii lui Jupiter în semnul zodiacal Taur şi a lui Pluto în semnul zodiacal Capricorn, configuraţia devine activă de fiecare dată când Luna sau altă planetă va reface Piramida de Pământ. Iată că acum această „altă planetă”, Marte, ne ajută să acţionăm, să adoptăm o atitudine dinamică în faţa vieţii şi să ne activăm cât mai mult şi mai armonios posibil focul interior.

De reţinut că în data de sâmbătă, 19.11.2011, în preajma răsăritului, Luna face conjuncţie perfectă cu Marte, iar Piramida de Pământ este deosebit de activă, ziua fiind, la rândul ei, extrem de benefică pentru orice formă de realizare, pentru orice acţiune de caritate, pentru orice fel de activitate spirituală şi pentru orice fel de început.
Fiind o configuraţie planetară de lungă durată, ne ocupăm în mod special de ea mai jos.

Configuraţia ne susţine să amplificăm şi să folosim în mod benefic vitalitatea, stabilitatea mentală, reuşita în orice domeniu profesional sau de activităţi recreative, eforturile de lungă durată, generozitatea, aplicabilitatea practică a spiritualităţii în viaţa zilnică, puterea de sacrificiu, acţiunea divin integrată. Pe durata unei astfel de configuraţii, relaţia cu planul fizic şi cu bunurile care există, prin Graţia lui Dumnezeu, în viaţa noastră, dobândeşte o înţelegere mai profundă. Elementul Pământ, fiind „capătul” creaţiei, conţine îl el toate celelalte elemente fundamentale care alcătuiesc lumea. Prin rezonanţa benefică şi armonioasă cu el, noi intrăm şi ne menţinem în rezonanţă cu Totul, cu Întregul. Tot ceea ce începem acum – postul negru sau postul creştinesc, TAPAS-urile cu eficienţă imediată, rugăciunile, călătoriile scurte, tratamentele de vindecare şi dietele de orice fel, construcţiile, lucrările artistice, traducerile importante, activitatea grupurilor spirituale, tehnicile „active”, finalizarea anumitor procese sau procedee de evoluţie sau de transformare – TOTUL ESTE SUSŢINUT SĂ SE REALIZEZE dar, mai ales, datorită planetei Marte şi a octavei sale superioare, Pluto, TOTUL ESTE SUSŢINUT SĂ SE TRANSFORME. Dacă ţinem cont de ambianţa subtil-energetică a datei de 11.11.2011, care „a deschis Cerurile” (de)asupra Pământului, nu mai avem nicio îndoială că am păşit în alt univers energetic care ne aminteşte că „deasupra celor care înţeleg sunt cei ce acţionează”, sau că „a şti şi a nu acţiona este suprema laşitate”.

Steaua lui David

Configuraţia se formează duminică, 13.11.2011, la prânz, şi este activă până în data de 14.11.2011 la prânz, deci aproximativ 24 de ore.  În afară de Piramida de Pământ se mai creează încă un Triunghi Major, şi anume, Piramida de Aer pe semnele zodiacale Gemeni, Balanţă, Vărsător, alcătuită din planetele Lună, Saturn, Neptun. Pe finalul ei, cu puţin înainte de a se desface, configuraţia devine extreme de complexă, deoarece ea antrenează şi elementul Apă, datorită trecerii Lunii în semnul zodiacal Rac, domiciliul său.

În acest interval,  energiile combinate ale elementului Aer şi ale elementului Pământ susţin relaţiile sociale de orice fel şi îndeosebi relaţiile comerciale, stabilitatea proiectelor de lungă durată, concretizarea oricăror obiective, aplicabilitatea practică a ideilor îndrăzneţe precum şi durabilitatea oricăror relaţii de parteneriat. Suprapunerea celor două triunghiuri generează la rândul lor configuraţia astrologică extrem de rară cunoscută sub numele de „Steaua lui David”.

 

Modelul de bază presupune ca cele şase planete care alcătuiesc o asemenea configuraţie să fie în opoziţie şi în sextil două câte două, ele alcătuind în interior imaginea unei stele, iar la exterior imaginea unui hexagon. Iată însă că această stea a lui David este prezentă în forma ei particulară, „imperfectă”, însă în mod special benefică, expresie a unei Graţii Divine desăvârşite care se manifestă la intrarea noastră în marele post al Crăciunului. Prezenţa în componenţa ei a două planete personale (Lună şi Marte), două planete sociale (Jupiter şi Saturn) şi două planete transpersonale (Neptun şi Pluto) indică un echilibru perfect al energiilor în toate cele trei planuri – individual, colectiv, cosmic – sau în cele trei lumi – fizic, astral şi cauzal, în care transformările şi realizările se generează şi se susţin reciproc.

Particularitatea fundamentală a acestei configuraţii este aceea că ea conferă fantastice oportunităţi de comunicare şi de creaţie. Ne putem aştepta la şansa de a spune mult mai uşor şi concis ce gândim, ce intenţionăm, ce dorim, ce urmărim, este posibil să comunicăm spontan cu orice fiinţă din preajma noastră, să descoperim bucuria comunicării în doi, e posibil să începem lucrări de foarte mare importanţă informaţională şi spirituală pentru umanitate, este, de asemenea, posibil, să comunicăm spontan cu entităţi din lumile paralele superioare, benefice, divine.

Piramida de Pământ poate oferi şansa de a comunica foarte bine cu spiritele naturii, îndeosebi elfii (cei care au terminat procesele de coacere şi uscare, pregătind natura pentru iarnă), cu salamandrele, dacă ziua este solară şi caldă, reînviind în timpul prânzului focul uluitor al peisajului de toamnă târzie, şi mai ales cu gnomii, spiritele pământului, care păzesc adâncurile şi comorile lui.

Piramida de Apă

Această configuraţie se formează în data de 14.11.2011, imediat ce Luna schimbă semnul, intrând la ea acasă, în semnul zodiacal Rac, pe măsură ce desface Piramida de Aer şi, implicit, Steaua lui David. Este o Piramidă de Apă foarte specială, pe care Luna o face cu doi asteroizi, Junon şi Chiron, primul aflat în semnul zodiacal Scorpion, iar celălalt fiind încă retrograd în semnul zodiacal Peşti. Este o configuraţie de scurtă durată, care durează din 14.11, 7h22 până în 15.11, 2h00, când Luna desface trigonul cu Chiron retrograd.

 

Junon reprezintă iubitul ideal sau iubita ideală pe care, conştient sau nu, îl/o căutăm toată viaţa. Locul pe care îl ocupă la naştere în Semn şi Casă indică ce fel de fiinţă dorim cu adevărat lângă noi.
Chiron reprezintă Ghidul spiritual, călăuza sau tămăduitorul de care avem nevoie ca să facem saltul spiritual decisiv. Locul pe care îl ocupă în tema natală arată în ce domeniu de viaţă avem nevoie de această fiinţă specială.
În zilele de 14 şi 15 noiembrie, pe durata acestei Piramide de Apă, Luna este în Rac – semnul emoţiilor noastre de toate felurile, dar şi semnul care guvernează relaţia noastră directă cu Dumnezeul din inimă, Junon este în Scorpion – semnul regenerării şi al cunoaşterii/iniţierii spirituale oculte, Chiron este în Peşti – semnul compasiunii, al trancenderii tuturor limitărilor ego-ului.
La nivel fizic sau în planul terestru, tern, material, este posibil ca toţi aspiranţii sincer abandonaţi Ghizilor lor spirituali autentici să simtă o stare de iubire infinită, pură şi profundă faţă de călăuzele lor.
La nivel subtil, relaţia aspirant – Ghid spiritual este activă în toată profunzimea sa şi în toate cele trei lumi: aspiranţii spirituali pot comunica direct în inimă cu ghizii lor, iar ghizii pot oferi iniţieri în planurile subtile aspiranţilor care au atins anumite niveluri în evoluţia lor spirituală, sau pot veghea, indiferent de unde din creaţia divină, aspiranţii care trebuie să facă salturi spirituale. Nu în ultimul rând, în funcţie de nivelul fiecăruia dintre noi, putem contacta sau putem fi contactaţi de către Ghizi spirituali din lumile paralele, angelice, divine.

Dreptunghiul mistic

Această configuraţie include patru planete care creează între ele două sextile şi două trigoane, conţinând totodată şi două opoziţii. Configuraţia se formează în dimineaţa zilei de 14 noiembrie, la scurt timp după răsăritul Soarelui, şi se desface cu puţin înainte de miezul nopţii, fiind deci activă aproximativ 16 ore. Contribuie la realizarea ei Jupiter, Luna, asteroidul Junon şi Pluto. Semnificaţia ei este aceea de a facilita şi susţine punerea în practică a cunoaşterilor intelectuale şi spirituale superioare, sau chiar a iniţierilor spirituale deosebite. La un nivel mai tern, acest interval poate fi utilizat mai ales de către cuplurile care au de rezolvat tensiuni de lungă durată, probleme create în intervale mai lungi de timp, care acum impun obligatoriu o rezolvare elevată, de bun simţ şi profund creatoare. Indiferent de rezultat, aceste rezolvări sunt neapărat necesare, deoarece ele pot elimina din viaţa acestor cupluri starea de dualitate, lipsa de direcţie a relaţiei, stagnarea într-o zonă energetică moartă a cuplului, compromisurile de orice fel.

Dacă relaţia poate face un salt, discuţia deschisă, „cu cărţile pe masă”, este cu atât mai binevenită. Dacă relaţia trebuie să consemneze finalul ei, o dată în plus discuţia la temperatura tuturor adevărurilor şi cu o maximă sinceritate poate ajuta ambele fiinţe să pornească după aceea mai departe în viaţă, fiecare pe drumul ei cu curaj, dar şi cu inima deschisă către o nouă relaţie.

 

De reţinut, pentru toţi aceia care au ales sau care vor să aleagă o cale de evoluţie spirituală autentică şi care încă sunt supuşi îndoielilor de tot felul sau indeciziilor dacă să aleagă sau nu acea cale, sau dacă au făcut bine sau nu alegând acea cale şi nu alta, pe durata acestei configuraţii sunt susţinuţi să-şi depăşească dualitatea sau îndoiala şi să aleagă o dată pentru totdeauna. De altfel, această configuraţie va reveni în următoarele zile, şi ceea ce nu a fost rezolvat de data aceasta se va rezolva atunci, poate cu mai mult efort, poate cu mai multă dificultate, sau cu o lipsă totală de maturitate sau de atenţie faţă de fiinţa de sex opus cu care ne-am aflat în această relaţie.

Piramida complexă de Apă-Foc

Această configuraţie este realizată în ziua de 16.11.2011 de către Lună care, pe finalul tranzitului ei în semnul zodiacal Rac face trigon cu Soarele aflat în semnul zodiacal Scorpion şi cu Uranus, aflat în semnul zodiacal Berbec, în a cărui sferă de atracţie începe să intre în preajma orei 5:00 dimineaţa, şi cu care inclusiv Soarele intră deja în aspect, pe ultimele grade ale Scorpionului şi în drum către semnul zodiacal Săgetător. Configuraţia este activă până spre miezul nopţii şi poate da tonul unor manifestări compulsive, incontrolabile, pasionale, dar şi unor momente de creativitate divin inspirate, a căror concretizare era dorită şi aşteptată de mulţi dintre noi.

 

Careul în T

Joi, 17 şi vineri, 18 noiembrie, locul Marelui Triunghi este luat de către Careul în T, realizat, miercuri-joi, de către Lună, iar de vineri încolo de către Marte, după cum urmează.
Miercuri, 16.11.2011, în preajma orei 18:00, Luna intră în cuadratură cu Junon, fiind deja în cuadratură cu Jupiter. Deşi durează mai puţin de 24 de ore, aspectul este suficient de puternic şi atrage atenţia asupra actelor şi acţiunilor noastre nechibzuite, egotice, făcute dintr-un exces de voinţă personală sau dintr-un orgoliu exacerbat. Privit din altă perspectivă, acest Careu în T fix aduce întotdeauna energia de care avem nevoie ca să ne depăşim propriile limitări sau propriile slăbiciuni. Careul în T fix ne susţine să conştientizăm şi să depăşim gelozii, invidii, stări de posesivitate, stări de dualitate sau de slăbiciune interioară în confruntarea directă cu viaţa, împreună cu sau în prezenţa celor cu care ne manifestăm prin astfel de comportamente deloc evolutive.

În dimineaţa zilei de vineri, 18.11.2011, Marte intră în cuadratură cu Soarele, aflat, la rândul lui, în cuadratură cu Neptun, toate cele trei planete realizând Careul în T fix-mobil, un careu extrem de complex, care ne va solicita din punct de vedere spiritual foarte mult. Vom mai vorbi despre acest Careu în T care, odată cu intrarea Soarelui în semnul zodiacal Săgetător, va deveni un interesant Careu în T mobil, antrenând în existenţa lui şi asteroidul Chiron.

Chiar dacă aceste Careuri în T tind să ne întristeze, totuşi ele ne sunt necesare, deoarece prea multă Graţie tinde să ne facă extrem de relaxaţi şi de inactivi sau, cumva „liniştiţi” spiritual. Careul în T ne aminteşte întotdeauna că, dacă am fost răsfăţaţi un timp, vine după aceea sigur un test spiritual, care confirmă calitatea saltului făcut şi felul în care am folosit „răsfăţul” şi Graţia Divină.
 

Citiţi şi:

Astrologia. Elementele de bază şi semnificaţiile lor

11. 11. 2011, ora 11 şi 11 minute

yogaesoteric
14 noiembrie 2011

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More