Evident că războiul din Ucraina încurcă pe toată lumea

Bun, să rezum. Evident că războiul din Ucraina încurcă pe toată lumea. Doar că unii, luați de val, s-au apucat să taie căile de comunicații și să absolutizeze poziții care le fac mult rău. Radicalizarea pozițiilor, din motive populiste, îi lasă acum fără alternative. Alții, mai șmecheri, au preferat să tacă și să acorde, în silă, ajutor Eroului Planetar, dar cu ochii doar pe situația lor internă.

Cercurile de putere de la Washington sunt cele mai uimite. Nu s-au gândit niciodată că Marea Americă va fi atât de grav șifonată în jocul care se desfășoară la nivel global. Washingtonul avea clar obiectivul de a nu permite apariția unui competitor strategic până cel puțin prin 2040. Și au deja vreo trei, mai mult sau mai puțin vioi, dar la fel de hotărâți să le facă buba mare!

De unde nevoia de a reveni în joc, chiar făcând abstracție de Casa Albă. Statul Profund e pe modul „panică” și deschide canale de comunicare cu dușmanii, pentru că, nu-i așa, e groasă, și șeful ăl mare e senil.

Așa că băieții sunt gata de compromisuri. Inclusiv să-l dea legat pe Zele! Care costă cât nu face, și încurcă pe toată lumea! Am scris, mai scriu: URSS NU s-a destrămat! Procesul este în curs. Și implică redefinirea granițelor interne din Fostul URSS. Este inevitabil ca prețul păcii să fie o Ucraină intrată binișor la apă, și dezarmată, poate membră a UE, dar sigur nu a NATO. Iar clovnul BoJo la conducerea NATO este ultima opțiune pe care o vor occidentalii. În fond, Marea Britanie a jucat, în Ucraina, împotriva Europei, dar și împotriva NATO. Nu, Imperiul Britanic NU se mai întoarce de la groapă!

Dacă nu face pace, America are cel mai mult de suferit. Nu pare, dar așa va fi. Cât despre UE, care UE? Este moartă! A jucat prost și plătește cu existența alegerile tembele în materie de politică externă și economică.

Făcând dintr-un meci de liga a IV un derbi planetar, Vestul contra Restul, Vestul pierde lamentabil. Putea să câștige? Nu, oricum nu așa cum a jucat! Ce va fi? Va fi cu dezvăț, mai ales pentru chibiți precum România.

Suveranitatea este o problemă existențială, dincolo de orice angajamente față de o organizație sau alta. Exercitarea suveranității costă, renunțarea la suveranitate este o crimă față de națiune.

În rest, cu Dulapul nostru-n frunte, vom avea victorii multe! Slava Ukraine!

Autor: Constantin Gheorghe

Citiți și:
Întrebări fundamentale despre războiul din Ucraina
Viktor Orban: Războiul din Ucraina va pune capăt supremației Occidentului! Lumea nu a trecut de partea SUA

 

yogaesoteric
25 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More