Există viaţă după moarte? Descoperirea de ultimă oră a oamenilor de ştiinţă


Un studiu realizat de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Southampton, Marea Britanie, prezintă dovezi ale vieţii după moarte.

Cercetătorii au descoperit că în experienţele din apropierea morţii oamenii pot rămâne conştienţi, într-o anumită măsură, chiar şi atunci când creierul s-a oprit complet din funcţionare.

Experţii au examinat mai mult de 2.000 de persoane care au suferit atacuri cardiace în 15 spitale din Marea Britanie, Statele Unite şi Austria. Ei au descoperit că aproape 40% din cei care au supravieţuit au experimentat un fel de „conştientizare” în perioada în care au fost în moarte clinică, potrivit The Province.

O persoană chiar şi-a amintit că şi-a părăsit trupul în întregime şi a urmărit resuscitarea sa dintr-un colţ al camerei. În ciuda faptului că a fost inconştient şi  „mort” timp de trei minute, un asistent social în vârstă de 57 de ani din Southampton a povestiti acţiunile personalului medical în detaliu şi a descris sunetul aparatelor.

„Creierul nu poate funcţiona atunci când inima a încetat să mai bată. Dar în acest caz, pacientul pare că ar fi rămas conştient şi în perioada de trei minute când inima nu a mai bătut, chiar dacă de obicei creierul se opreşte în 20-30 de secunde după ce inima s-a oprit. Omul a descris tot ce s-a petrecut în cameră, dar mai important el, a auzit două semnale sonore ale unui aparat care face un zgomot la un interval de trei minute. Deci am putut cronometra cât a durat experiența” a spus dr. Sam Parnia, care a condus studiul.

Din 2060 de pacienti care au avut stop cardiac, 330 au supravietuit si 140 au declarat că au rămas conștienți, într-o anumită măsură, în timp ce erau resuscitați. Unul din cinci pacienți a spus că a simțit un sentiment neobișnuit de liniște, în timp ce o treime au declarat că timpul s-a încetinit sau a accelerat. Alții și-au amintit că au văzut o lumină strălucitoare. Alții au povestit că au trăit sentimente de teamă sau înec. În plus, 13% dintre pacienți s-au simțit separați de trupul lor.

Sursa: ziare.com

Citiţi şi:
Un român poate demonstra existenţa vieţii după moarte!
La hotarul dintre viaţă şi moarte. Copiii povestesc despre lumea de dincolo
Vorbeşte-mi despre moarte

 

yogaesoteric
8 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More