Experiment: O țară a blocat accesul la Facebook timp de o lună

 

Guvernul din Papua Noua Guinee a blocat accesul la platforma de socializare Facebook timp de o lună, într-un experiment care a evaluat impactul fake news și al site-ului de socializare asupra populației.

Ministrul Comunicațiilor, Sam Basil, a declarat înainte de implementarea măsurii că această întrerupere va permite departamentului său de analiză să cerceteze și să analizeze care persoane folosesc platforma și în ce scop, admițând totodată că există îngrijorări privind bunăstarea socială, securitatea și productivitatea celor care recurg la Facebook.

„Această perioadă de timp ne va permite să colectăm informații despre utilizatorii care se ascund în spatele fenomenului de fake news, utilizatorii care încarcă materiale pornografice, sau utilizatorii care postează informații eronate în scopuri de manipulare”, a spus Sam Basil.

Ministrul a mai punctat că riscurile și vulnerabilitățile pe care le prezintă Facebook sunt mai mari decât cele reprezentate de atacurile cibernetice și includ posibilitatea ca Facebook să acționeze ca o platformă de advertising necontrolată, amenințând astfel productivitatea oamenilor, în special cea a copiilor și cea a angajaților.


Citiți și:

Informații foarte importante pentru utilizatorii Facebook și Google (I) 
Facebook-ul e acel gen de lucruri pe care nu-l prea poți ține sub control decât dacă-l elimini total 

 

yogaesoteric
1 decembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More