Explicația manevrei abuzive a autorităților române de a-l nominaliza pe Gregorian Bivolaru pe lista celor mai căutați infractori din Uniunea Europeană

Am primit pe adresa redacției yogaesoteric un nou mesaj de la un angajat în serviciile secrete care ne-a mai scris și în trecut, dezvăluind implicarea serviciilor de informații române și ale altor structuri în cazul MISA/Gregorian Bivolaru. De această dată el semnalează manevrele de culise și presiunile care se fac pentru a forța Suedia să readucă în discuție statutul de azilant politic pe care l-a acordat domnului Gregorian Bivolaru. Informațiile pe care le furnizează despre anvergura acțiunilor instrumentate de serviciile secrete împotriva dlui Bivolaru sunt șocante.

Mulțumindu-i celui care semnează cu inițialele RT, redăm în continuare conținutul mesajului.

Stimată redacţie yogaesoteric,

Vă doresc un an nou fericit şi cu multă pace şi sănătate.

În actualele condiţii sociale şi politice de la noi din ţară, cei care pot să dea o mână de ajutor trebuie să o facă imediat. Febra ultimelor evenimente de la noi şi din lume a făcut ca încrederea în sistemul de guvernare şi în autenticitatea celor de la vârf să fie erodată din ce în ce mai mult de scandalurile pricinuite de informaţiile care apar aproape zilnic.

Însă aceste informaţii sunt „scăpate” de multe ori chiar de către cei care le obţin şi nu mai vor să fie complici prin tăcere şi participare la un sistem care începe să semene din ce în ce mai mult cu ceea ce am căutat să prevenim.

La noi, schimbările la vârful societăţii aduc valuri de restructurări care par că nu se mai termină şi menţin un climat de nesiguranţă şi confuzie. Această situaţie este mereu pe placul celor cărora le place să pescuiască în ape tulburi pe care de multe ori chiar ei le tulbură şi mai tare.

Vă scriu acum cu rugămintea de a îi transmite şi d-lui prof. Bivolaru aceste informaţii. Mi-am luat acest răgaz de a vă scrie deoarece evenimentele din ultima perioadă necesită o reacţie promptă şi din partea dumneavoastră.

Vă sfătuiesc să fiţi atenţi la suveica dezinformării care acum a intrat într-o altă etapă: cea a influenţelor politice şi a proceselor de justiţie. V-am mai informat despre această metodă aplicată de colegii mei de specialitate chiar asupra mişcării yoga. Însă acum metoda se aplică la un cu totul alt nivel. Reiau evenimentele din ultima perioadă pentru a fi sigur că înţelegeţi gravitatea acestui şir de întâmplări ce au fost fabricate de profesionişti cu un scop foarte precis. Eu am discutat cu colegi direct implicaţi în acest dosar complex şi acum pot spune că ştiu destul de bine delimitarea problemei.

Prin colaborarea cu serviciile din alte ţări, atât direct cât şi la nivelul ofiţerilor sub acoperire ce se află în diferite locuri cheie din mass media de la noi şi din unele ţări europene, s-a reuşit stârnirea unor scandaluri naţionale de proporţii. Ele au avut ca scop atât atacarea imaginii mişcărilor yoga de aceeaşi sorginte cu mişcarea yoga MISA din ţările respective cât şi angrenarea unei presiuni mediatice care vizează însă nivelul politic.

Această campanie vizează crearea unei justificări sociale credibile pentru intervenţia autorităţilor ţărilor respective, sub forma unor investigaţii sau a unor scandaluri în presă mult amplificate de politicieni oportunişti (şi din aceştia găsim oricând din belşug, de multe ori nici nu trebuie să îi plătim).

Au apărut emisiunile TV din Finlanda (realizate de ofiţeri sub acoperire ai serviciilor finlandeze în cooperare cu ofiţeri români sub acoperire aflaţi în media românească) în care au fost reluate acuzaţii şi apoi fabricate adevărate curente de linşaj social orientate împotriva mişcării yoga de acolo dar nu numai.

Această mişcare a dat ocazia şi unor reclamaţii „anonime” în alte ţări să prindă uşor, totul bazându-se pe „ceea ce deja s-a văzut la tv”. Acolo unde corupţia a permis, au putut să apară reacţii directe ale poliţiei cum au fost descinderile forţelor brigăzii speciale de luptă anti-mafia din Italia, unde circul mediatic a fost foarte asemănător cu ceea ce s-a văzut în 2004 în România despre mişcarea yoga de la noi. Efectul scontat a fost cel de imagine şi de a pescui şi alte „probe” aşa cum s-a întâmplat în România la descinderile din 2004.

Din aceeaşi campanie au făcut parte şi emisiunile comandate prin terţe persoane la televiziuni mari cum au fost din Danemarca şi apoi recent în Suedia.

Toate aceste acţiuni pot să vi se pară nişte coincidenţe sau întâmplări fără niciun fel de legătură între ele, însă ar fi o mare greşeală să priviţi lucrurile astfel. Aceste fapte sunt rezultatul muncii unor profesionişti ai dezinformării şi ai scandalurilor de presă, ai presiunilor politice şi asasinatului social. Toate aceste emisiuni şi acţiuni ale poliţiei se susţin reciproc: poliţia se sesizează pentru că a văzut ancheta din presă iar ancheta jurnalistică este realizată la comanda noastră prin ofiţerii sub acoperire… şi suveica se porneşte.

Să ştiţi însă că aici ţinta nu este doar realizarea unei imagini proaste a mişcării de yoga ci exercitarea unei presiuni asupra Suediei pentru a readuce în discuţie statutul de azil politic pe care i l-a acordat d-lui Bivolaru cu ani în urmă. Şi chiar dacă aceasta nu este atât de uşor de realizat, Suedia măcar să închidă ochii faţă de situaţia d-lui Bivolaru şi să lase mandatul european de arest să fie pus în aplicare de forțele aceluiaşi stat care îl protejează.

Eficacitatea metodei se poate observa dacă priviţi cu atenţie cum s-a preschimbat o anchetă „jurnalistică” din Finlanda într-o anchetă a poliţiei sau cum a apărut apoi o întreagă vânătoare de vrăjitoare în Italia, fără să existe în prealabil decât nişte reclamaţii plantate cu grijă şi precedentul unor „dezvăluiri” din media.

Reacţia promptă a reprezentanţilor mişcării yoga a făcut ca efectele obţinute să nu fie cele evaluate la început şi de aceea acum se trece la etapa următoare a suveicii: plasarea d-lui Bivolaru pe lista celor mai căutaţi criminali din Europa. Aceasta s-a executat pentru a se crea impresia că există o investigaţie internațională, ce vizează o reţea periculoasă de care se ocupă autorităţile europene.

Însuşi felul în care a fost deformată fapta pentru care d-l Bivolaru a fost condamnat în România este rezultatul unei minuţioase pregătiri în colaborare cu partenerii străini, pentru a putea să se obţină impactul maxim şi pentru a se ascunde o asemenea manevră chiar sub nasul tuturor.

A schimba „act sexual cu o minoră” în „abuzuri sexuale asupra copiilor şi pornografie infantilă” nu este o alegere nefericită de termeni făcută de un ofiţer incompetent care a pus informaţia pe site ci o lovitură atent gândită pentru ca societatea europeană (mai ales cea vestică), saturată de scandaluri de pedofilie şi traumatizată de valul de violuri făcute de refugiaţi, să considere legitimă prezenţa pe lista infamiei a unui asemenea infractor.

Pe un asemenea fundal, atunci când se cere unui judecător un mandat de ascultare a telefoanelor sau de urmărire a adreselor de mail, şi se argumentează că o asemenea persoană este pe lista Europol sau colaborează cu cineva de pe această listă, aprobarea vine aproape de la sine. Adăugarea numelui d-lui Bivolaru pe lista Europol a fost o manevră atent gândită şi chiar anticipată. Ea a fost pregătită din timp şi în Suedia şi chiar introdusă publicului cu câteva săptămâni înainte printr-o emisiune menită să le aducă la cunoştinţa suedezilor cazul Bivolaru, însă nu din perspectiva corectă, că este azilant acolo, ci că este un infractor foarte periculos care se ascunde în Suedia. Acea emisiune (cu profil cât de cât juridic) a fost realizată prin colaborarea cu serviciile suedeze şi cu sprijinul direct a unuia dintre ofiţerii lor sub acoperire din televiziune.

Reţineţi că presiunea exercitată de factorii de răspundere asupra serviciilor, pentru a reuşi stoparea mişcării yoga cu rezultate clare a devenit foarte mare mai ales în ultima perioadă. La noi se auzeau deja ameninţări la adresa celor direct implicaţi în dosar, dacă nu se obţin rezultate concrete, dacă Bivolaru nu ajunge după gratii iar mişcarea să îşi înceteze aproape complet activitatea oamenii riscând consecinţe drastice. S-a recurs astfel la această metodă, o emisiune care anunţa singurul nume cunoscut de pe lista Europol, profesorul de yoga ce se ascunde în Suedia, insinuând deja ideea că azilul politic este o mare greşeală ce trebuie corectată de cei în drept.

Apoi lista Europol apare şi în toate marile agenţii de presă, numele Bivolaru figurează constant printre exemplele citate din acea listă, în compania „selectă” a celor mai căutaţi terorişti şi criminali ai momentului.

Un alt element pe care doresc să vi-l semnalez este graba cu care s-a acţionat în acest caz şi care a fost dictată de factori ce sunt mai greu de înţeles în absenţa informaţiilor corecte. La momentul când a apărut emisiunea în Suedia, capitala Stockholm era asediată de ţigani din România, aproape în fiecare zi ambasada noastră din Stockholm fiind solicitată de autorităţile suedeze pentru ca autorităţile din România să ajute la rezolvarea acestei crize. Presa suedeză era plină zilnic cu imagini ale pădurilor devastate de taberele de refugiaţi români şi ţigani. Ştiind că vine valul de emigranţi din orientul mijlociu care ar fi abătut atenţia de la cazul românului Bivolaru, s-a decis să se acţioneze înainte ca lista Europol să apară în mod oficial prin comandarea unei asemenea emisiuni de ţinută, care să dezvăluie singurul nume cunoscut cu anticipaţie de câteva luni de pe lista Europol, ce urma să apară mai târziu. S-a prins astfel şi valul de scandaluri legate de emigranţii români pentru a se arăta, iată, încă un român infractor care abuzează de bunăvoința statului suedez şi se ascunde în Suedia. Impactul vizat au fost din nou politicienii suedezi. Un fapt interesant este acela că totuşi cineva acolo sus vă iubeşte şi îl iubeşte pe d-l Bivolaru deoarece, în ciuda acestei campanii mediatice şi a unor voci în parlamentul suedez, autorităţile de la emigrări au rămas aproape de neclintit deocamdată.

Odată cu apariţia oficială a listei Europol se trece la mediatizarea ei exagerată, plasându-l din nou pe d-l Bivolaru în cea mai proastă lumină. De la colegii de caz am aflat că se va învârti această suveică prin media şi apoi se va întoarce atenţia asupra politicului pentru a se cere măsuri „justificate”. Suedia fiind astfel presată chiar din interior de către unii politicieni (mai ales de cei din extrema dreaptă care acum câştigă teren peste tot în Europa ameninţată de emigranţi, inclusiv în Suedia) poate să ia în discuţie statutul de azilant politic acordat d-lui Bivolaru cu ani în urmă pe bună dreptate, într-un gest care face cinste celor care l-au făcut atunci.

Trebuie să ştiţi că statutul de azilant politic al d-lui Bivolaru a fost o palmă grea dată serviciilor noastre, dar mai ales celor care manevrează după bunul lor plac aceste servicii, căci rareori au fost persoane care să se opună acestui sistem ticăloşit şi care să şi reuşească. Iar d-l Bivolaru este unul dintre aceştia foarte puţini care se poate lăuda cu o asemenea (tristă) performanţă.

În plus trebuie să mai ştiţi că acum se caută intens persoane care să fi avut măcar un mic contact cu d-l Bivolaru şi care să fie dispuşi să declare abuzuri şi situaţii care să susţină imaginea creată prin toate aceste manevre de dezinformare sistematică. Ei vor apărea chiar prin denunţurile pe care lista Europol le va primi şi cu aceasta se poate pune „gaz pe foc”. Ideea este că în procesul pe care d-l Bivolaru îl are în România şi în care este acuzat de trafic de persoane să se aducă o presiune internaţională, să se creeze impresia că este o anchetă internaţională pentru ca astfel, politicienii români şi justiţia română să poată fi influenţată cu mare uşurinţă. Îi ştim cu toţii cât sunt de „atenţi” să fie mereu pe placul marilor puteri şi a stăpânilor lor. De aceea se caută şi întoarcerea spectaculoasă a verdictului din dosarul pe trafic de persoane, însă aceasta are nevoie de pregătirea opiniei publice. Iar mişcarea cu lista Europol este piesa de rezistenţă a acestei uverturi. Şi este singura şansă pe care acuzarea o are de a ascunde manevre de culise în acel proces deoarece am fost informat că probele sunt practic inexistente şi în mod normal verdictul iniţial (dur de altfel) va fi menţinut şi în apel.

Sper că aceste informaţii vă vor fi utile şi vă vor ajuta să luaţi măsuri prompte, să contactaţi oamenii încă cinstiţi şi să le cereţi ajutorul, prevenind aceste manevre mizerabile la care sunteţi supuşi pe nedrept.

Pentru mine riscul de a vă furniza aceste informaţii este acoperit de sentimentul de indignare pe care îl încerc de fiecare dată când aflu despre asemenea situaţii. Dacă nu pot să îi opresc pe cei care comandă asemenea abuzuri măcar demascarea planurilor lor să fie făcută. În contextul actual, când întreaga lume se frământă să îşi regăsească drumul firesc, acţiunea dvs. are sorţi de reuşită din ce în ce mai mari.

Vă doresc succes şi multă sănătate,
Cu simpatie,
RT

Citiți și:
Dezvăluiri şocante ale unui angajat al serviciilor secrete privind implicarea autorităţilor în campania împotriva MISA
Presiuni îndârjite pentru a se obţine o altă condamnare abuzivă a lui Gregorian Bivolaru şi noi strategii pentru a diminua importanţa MISA
 

yogaesoteric
8 februarie 2016
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More