Expresia „mamă şi tată” interzisă în Marea Britanie

de Mihai Vasilescu

Profesorii din Marea Britanie nu vor mai avea voie să folosească expresia „mamă şi tată” şi nu vor trebui să presupună că elevii au părinţi heterosexuali. Începând cu vârsta de patru ani, copiii vor fi familiarizaţi cu ideea că există şi cupluri de acelaşi sex, iar profesorii trebuie sa se asigure că elimină atitudinile homofobe din comportamentul micuţilor, precizează noile directive concepute de grupul Stonewall din Marea Britanie.

„Părinţi” este un termen mai potrivit decât “mamă şi tată”, mai ales atunci când este folosit în scrisorile şi e-mail-urile trimise la domiciliul copilului. Noile directive au fost lansate oficial în luna ianuarie a acestui an de către ministrul britanic al învăţământului, Ed Balls.
În momentul în care profesorii discută cu copii despre căsătorie, trebuie să le spună micuţilor despre drepturile civile ale partenerilor şi despre drepturile de adopţie ale homosexualilor. Documentul precizează că elevii care îşi cataloghează colegii ca fiind “homosexuali” trebuie sa fie trataţi asemenea rasiştilor, demonstrând astfel “toleranţa zero” faţă de folosirea acestui cuvânt care reprezintă o insultă.
Şcolile ar trebui să încurajeze şi să prezinte drept model persoanele homosexuale din rândul personalului din învăţământ, părinţilor sau guvernatorilor. Minorii cu vârste între patru şi şapte ani ar trebui “să înţeleagă ca nu toţi copiii au o mama şi un tată” şi să înveţe despre structurile diferite pe care le poate avea o familie.

Pentru implementarea acestor directive, luna februarie a fost declarată în şcoli luna “Lesbienelor, homosexualilor, Bisexualilor şi Transexualilor în Istorie”, unde copii vor învăţa despre personalităţi despre care se crede că ar fi fost homosexuale precum Leonardo da Vinci, Oscar Wilde şi James Dean.

Citiţi şi:

Campanie ateistă în Marea Britanie pentru a semăna îndoiala în existenţa lui Dumnezeu

Marea Britanie se îndreaptă precum un somnambul către o societate supravegheată

yogaesoteric
25 mai 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More