Fabrica de zahăr de la Luduș, salvată pe ultima sută de metri de un grup de fermieri patrioți: „Suntem pe un făgaș bun și fabrica din Luduș va fi repusă pe poziții”

Fabrica de zahăr de la Luduș nu se mai închide. Reprezentanții unui grup de 400 de fermieri din Transilvania au reușit să preia fabrica, aflată în prag de închidere, în urma deciziei proprietarului francez, relatează Ziarul Unirea.

Cultivatorii de sfeclă au convins grupul francez să le vândă pachetul majoritar de acțiuni.

Datorită faptului că am semnat un contract de confidențialitate, nu putem vorbi prea multe. Primul pas e făcut, suntem pe un făgaș bun și fabrica din Luduș va fi repusă pe poziții, deci sperăm că, din toamna asta sau din primăvara anului 2023, cultivatorii din Luduș, Brașov, Cluj, Sibiu, să reînceapă cultura de sfeclă de zahăr. Prețul la sfeclă anul acesta e chiar foarte bun, sperăm să-l facem și mai bun, pentru că, ținând cont că noi, cultivatorii, vom fi și acționarii fabricii, ar fi firesc să ne mobilizăm și să facem zahăr pentru România”, a declarat fermierul sibian Teodor Aflat, reprezentantul grupului.

Eu aș fi bucuros să se salveze fabrica: rămân locurile de muncă, rămâne fabrica de zahăr și ajungem să-l producem la noi în România. Mai multe nu pot spune pe moment. Până nu primesc un comunicat oficial și nu sunt chemat în ședință, nu mă pot pronunța dacă e cumpărată (fabrica) sau nu e cumpărată”, a spus liderul de sindicat din fabrică, Ioan Trif.

La începutul lunii octombrie, patronul francez al Fabricii de Zahăr din Luduș, compania Tereos România SA, afirma că va continua planul de lichidare și mai apoi de demolare a obiectivului, după ce statul român s-a retras din negocieri iar un alt cumpărător nu s-a găsit.

Citiți și:
Cea mai mare fabrică de E-uri din România. Aici totul se transformă în hrană, care mai apoi ajunge în farfuriile noastre
Consecinţele teribile ale consumului de zahăr asupra sănătăţii (I)

 

yogaesoteric
23 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More