Facebook accesează agenda telefonică și monitorizează apelurile și SMS-urile. Cantitatea de date personale stocate de Facebook este șocantă

 

Unii dintre utilizatorii care şi-au şters conturile de Facebook au descoperit faptul că rețeaua socială deține mult mai multe date despre ei decât se așteptau, inclusiv jurnalele complete ale apelurilor efectuate și recepționate precum și un istoric al mesajelor SMS.

Mișcarea #deletefacebook a început după dezvăluirile că Facebook a împărtășit cu un psiholog de la Cambridge informațiile personale ale 50 de milioane de utilizatori, fără consimțământul lor explicit. Aceste informații au ajuns ulterior în mâinile companiei de consultanță electorală Cambridge Analytica.

Facebook face dificilă ștergerea conturilor de către utilizatori, împingându-i astfel să aleagă opțiunea „dezactivare”, care lasă toate datele personale pe serverele companiei. Atunci când utilizatorii solicită ștergerea permanentă a conturilor, compania sugerează: „Poate doriți să descărcați o copie a informațiilor dvs. de pe Facebook”.

Unul dintre utilizatori, Dylan McKay, a raportat că pentru perioada octombrie 2016 până în iulie 2017 jurnalele sale conțineau „metadatele fiecărui apel celular pe care l-am făcut vreodată, inclusiv timpul și durata” și „metadatele fiecărui mesaj text pe care l-am primit sau l-am trimis”.

Mulți alți utilizatori au anunțat că datele pe care le-au descoperit ca fiind înregistrate pe conturile lor Facebook conțineau inclusiv contactele din agenda lor, calendarele și zilele de naștere ale prietenilor lor.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Facebook a explicat de ce au fost încărcate contactele:
„Cea mai importantă funcție a aplicațiilor și serviciilor care vă ajută să vă conectați este aceea că vă ușurați găsirea persoanelor cu care doriți să luați legătura. Deci, prima dată când vă conectați cu telefonul dvs. la o aplicație de mesagerie sau aplicație socială, este o practică foarte utilizată să se înceapă cu încărcarea contactelor telefonului dvs.”

„Încărcarea de contacte este opțională. Oamenii sunt întrebați în mod expres dacă doresc să dea permisiunea să-și încarce contactele de pe telefonul lor – este explicat chiar acolo în aplicații când începeți. Oamenii pot să șteargă în orice moment informațiile încărcate anterior și pot găsi toate informațiile disponibile lor în contul și jurnalul de activități din instrumentul Descărcați informațiile dvs.”, a explicat în continuare purtătorul de cuvânt al Facebook.

Compania a mai subliniat faptul că utilizatorii pot opri încărcarea continuă a contactelor și ștergerea tuturor contactelor încărcate anterior prin dezactivarea setării de încărcare continuă în aplicația Messenger.

Facebook mai susține că ștergerea permanentă a unui cont Facebook va determina, de asemenea, ștergerea tuturor contactelor încărcate.

Citiţi şi:

Facebook știe pe cine ai sunat și cui i-ai dat SMS-uri în ultimii ani

Facebook are un «dosar secret» pentru fiecare dintre noi, în care păstrează tot ceea ce facem pe platforma de socializare

Nu-i așa că, petrecând tot mai mult timp pe Facebook, găsești tot mai adesea postări care îți plac sau la care te vezi nevoit să reacționezi?

 

yogaesoteric
21 ianuarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More