Facebook, controlat de israelieni, obligat să restaureze drepturile omului

 

O instanță italiană a hotărât că Facebook este necesar să restabilească pagina partidului Casa Pound, evidențiind impactul mediului social controlat de Israel asupra politicii italiene. Până acum, gigantul tehnologic american, proprietate și controlat de Mark Zuckerberg care deține pașaport dublu, a ignorat-o fără jenă.

O instanță civilă din Roma a decis că decizia platformei de socializare, care a proclamat recent un statut similar cu mass-media, încalcă nu mai puțin de un principiu fundamental al egalității partidelor politice consacrat de constituția națională.

Fiind interzis de Facebook, un partid este automat „exclus – sau foarte limitat în accesul său – la dezbaterea politică italiană”, a declarat instanța, adăugând că aproape toate forțele politice italiene folosesc activ platforma pentru a răspândi mesaje sau a-și promova ideile politicile.

În continuare, hotărârea a menționat că „relația dintre Facebook și utilizatorii săi” nu poate fi echivalentă cu o relație între două entități private, tocmai datorită „poziției speciale a rețelei de socializare”. Hotărârea nu menționează contul Instagram al partidului, care este deținut de asemenea de Facebook.

Într-o aparentă încercare de a încuraja gigantul social media să respecte hotărârea sa și să restabilească pagina ștearsă, instanța a solicitat companiei să plătească „o penalitate de 800 EUR (890 USD) pentru fiecare zi a încălcării ordinului judecătoresc” și a ordonat ca Facebook-ul lui Zuckerberg să plătească 15.000 de euro (16.700 de dolari) în taxe legale.

Facebook a blocat pagina Casa Pound, care avea 240.000 de adepți, invocând încălcări ale regulilor sale („discurs instigator la ură”) în septembrie. Ca „hate speech” (discurs de instigare la ură) este definit orice comentariu apreciat ca fiind critic față de sionism, migrație, amestecare de rasă (metisare) și LGBT. De atunci, Facebook a precizat că nu are nicio intenție de a restabili contul.

În urma verdictului, compania a spus doar că a luat cunoștință de decizia instanței și că „o examinează cu atenție”. Până în prezent, nu au existat precedente ca Facebook să fie forțat cu succes, prin acțiuni legale, să restaureze paginile blocate.

Casa Pound a fost numită după poetul american Ezra Pound din secolul XX, cunoscut pentru simpatiile sale antisioniste și pro-europene. Partidul susține că pledează pentru o versiune democratică a fascismului și, în ultima vreme, și-a sporit profilul prin conducerea campaniilor anti-imigrație pe social media.

Declarația Universală a ONU a Drepturilor Omului: „Fiecare persoană are dreptul la libertatea de opinie și de exprimare; acest drept include dreptul de a susține opinii fără interferențe și de a căuta, primi și transmite informații și idei prin orice media, indiferent de frontiere.”


Citiţi şi:

Companiile tehnologice mari conspiră întru cenzură

Facebook nu este deloc ceva de încredere, acuză un fost manager al gigantului american

 

yogaesoteric
23 februarie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More