Facebook dorește să vă prezică viitorul. Gigantul american lucrează la niște softuri care să prezică cu cine vă veți întâlni și ce locuri veți vizita

 

Facebook dorește să vă prezică viitorul. Știe deja unde ați fost, ce locuri ați vizitat, cu ce prieteni vă întâlniți cel mai des, iar acum, datorită unor softuri bazate pe algoritmi matematici dorește să facă predicții cu privire la locurile pe care le veți vizita, restaurantele în care veți lua cina sau cu cine veți merge și mai ales unde în vacanțe. Gigantul american a depus o cerere de înregistrare a trei patente ce vor să prezică viitoare locații pe care le vor vizita utilizatorii Facebook.

Primul patent, numit „Traiectorii Offline”, presupune folosirea datelor de localizare pentru a prezice ce loc veți vizita în viitorul apropiat.

Facebook dorește să vă urmărească datele și locurile pe care le-ați vizitat, iar împreună cu datele culese de la prietenii sau familia dvs., ar putea crea un grafic social care va prezice momentul în care veți merge într-un anumit loc sau când veți închide aplicația pentru a sta cu familia sau prietenii dvs.

„Calcularea probabilității tranziției e bazată pe datele de localizare din trecut asociate cu numărul utilizatorilor ce se află în locația curentă. Metoda include și determinarea metadatelor asociate cu utilizatorul și calcularea probabilității offline asociată cu fiecare dintre locațiile potențiale de vizitare, prin folosirea unui model digital și metadatele asociate cu utilizatorul”, notează cei de la Facebook în cererea pentru obținerea patentului.

Al doilea patent, numit „Anticiparea Locației prin Intermediul Semnalelor Wireless pe Rețelele Sociale”, va analiza cât de puternice sunt rețelele de WiFi, Bluetooth de lângă utilizatori, pentru a le determina locația. Ulterior, Facebook va putea prezice direcția în care vă îndreptați folosind și datele despre istoricul dvs. și al celor apropiați dvs.

Cel de-al treilea patent, numit „Anticiparea Locațiilor și Mișcărilor Utilizatorilor pornind de la istoria locațiilor pentru utilizatorii unui sistem online”, le va oferi membrilor rețelei sociale reclame care țin strict de locația către care se îndreaptă. Cu alte cuvinte, Facebook dorește să vă știe viitorul pentru a vinde publicitate mai aplicată pe nevoile dvs., pentru a vă putea „vinde” mai ușor advertiserilor.


Citiți și:

Informații foarte importante pentru utilizatorii Facebook și Google (I) 
Parteneriatul Facebook cu un institut de studii politice, economice și militare conectat la NATO și finanțat de organizații fondate de Rockefeller 

 

yogaesoteric
22 ianuarie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More