FDA aprobă pentru prima dată folosirea virusurilor ca aditivi în alimente!

de Gregorian Bivolaru, profesor yoga

FDA a anunţat la mijlocul anului 2006 aprobarea unui aditiv alimentar antimicrobian, care conţine un amestec de virusuri bacteriofage. „Decizia luată de FDA este prima aprobare a utilizării virusurilor ca aditivi în alimente“, spune Andrew Zajac, de la Biroul pentru Siguranţa Aditivilor din Alimente al FDA. „«Cocktailul» aprobat conţine 6 virusuri şi se pulverizează pe carnea gata tăiată şi pe preparatele din carne, pentru a ucide microbii care îmbolnăvesc fatal sute de oameni în fiecare an“, a precizat John Vazzana, preşedintele şi şeful executiv al companiei Intralixx, care a dezvoltat acest aditiv.

FDA a mai declarat că virusurile bacteriofage sunt special făcute pentru a distruge urmele de Lysteria monocitogene bacterium. Bacteria poate produce o infecţie gravă numită listerioză, mai ales la femeile însărcinate, la noii-născuţi şi la adulţii cu sistemul imunitar slăbit. Conform statisticilor Centrelor federale de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC), se estimează că în Statele Unite, anual se îmbolnăvesc grav cu Lysteria 2.500 de persoane, dintre care 500 mor.

Biroul pentru Siguranţa Aditivilor din Alimente a justificat că prânzurile gata preparate din carne, care nu necesită gătirea sau încălzirea, sunt în special vulnerabile la Lysteria, deoarece nu mai sunt supuse procesului termic de distrugere a bacteriilor dăunătoare. De asemeni, FDA a mai motivat că produsul bacteriofag viral distruge doar tulpinile de Lysteria, nu şi celulele umane sau vegetale.

Însă consumatorii nu vor şti care produse din carne sunt tratate cu acest aditiv ce conţine amestecul de viruşi şi care nu sunt tratate. FDA recunoaşte că aditivul viral ar putea conţine reziduuri toxice de la bacteria pe care o înglobează, dar testările nu au evidenţiat nici un reziduu toxic, care „oricum, fiind în cantităţi mici, nu ar pune sănătatea în pericol“, mai precizează ei. Compania Intralixx, cu sediul la Baltimore, SUA, a trimis încă din 2002 către agenţia FDA o cerere de aprobare a utilizării virusurilor ca aditivi. De atunci, Intralixx a vândut licenţa aditivului unei companii multinaţionale, care intenţionează să-l comercializeze în întreaga lume.

Extras din lucrarea: ENCICLOPEDIA ADITIVILOR, Informaţii indispensabile românilor inteligenţi şi prudenţi, care nu vor să se lase otrăviţi cu aditivi, de Gregorian Bivolaru

Citiţi şi:

SUA dezvoltă arme biologice în secret

Efectele nocive ale substanţelor toxice sunt transmise geneticyogaesoteric
18 februarie 2008

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More