O vizită neobişnuită

La câţiva ani după moarte o femeie se materializează pentru a-şi cunoaşte nepotul

Michael S. Merick din Baltimore a fost un foarte cunoscut medic obstetrician. El avea reputaţia de a putea prezice cu maximum de exactitate ziua şi ora naşterii unui viitor bebeluş. Astfel că, în luna septembrie a anului 1965, dr. Merick o anunţa pe una dintre pacientele sale: „Doamnă Dunstable, copilul dumneavoastră se va naşte în noaptea de Crăciun, nu cu mult după miezul nopţii.”

Săptămânile au trecut, iar în ziua de 24 decembrie, medicul a primit un telefon: „Veniţi repede, vă rog, au început durerile!” – îl anunţa Dorothy Dunstable. Însoţit de o moaşă, doctorul Merrick s-a grăbit spre casa doamnei Dunstable. Naşterea a durat câteva ore şi nu au apărut nici un fel de complicaţii. Ştiind ziua în care urma să aibă loc fericitul eveniment, tânăra mamă era bine pregătită. Copilul a apărut pe lume imediat după miezul nopţii.

Într-un moment în care moaşa era plecată după apă caldă, uşa camerei s-a deschis brusc şi a intrat şchiopătând uşor, o femeie, în mod cert o prietenă sau o rudă mai în vârstă a tinerei mame. „Totul de bine? Copilul e sănătos” – a întrebat ea, îngrijorată. „După cum puteţi vedea şi dumneavoastră”, a răspuns doctorul. Femeia a privit spre copil, apoi s-a aplecat asupra mamei încă adormite, a îmbrăţişat-o, s-a întors şi a plecat în cea mai mare linişte. La scurt timp, doamna Dunstable a deschis ochii. Doctorul Merrick a anunţat-o că este fericita mamă a unui copil sănătos, de care va fi foarte mândră. Bucuroasă, femeia s-a confesat. „Tocmai am avut un vis foarte frumos. Se făcea că a venit la mine mama mea şi m-a îmbrăţişat, felicitându-mă.” „Nu o cunosc pe mama dumneavoastră, dar este adevărat că a trecut pe aici o femeie. M-a întrebat dacă totul este bine şi v-a îmbrăţişat înainte de a pleca.” „Fiţi serios, domnule doctor – a spus moaşa, care tocmai îmbăia bebeluşul – nu se mai află nimeni în această casă, în afară de noi trei şi de domnul Dunstable, care tocmai intră pe uşă!” Deşi intrigat, doctorul nu a insistat. Însă, mergând în sufragerie, a zărit pe perete fotografia celei care intrase în cameră după miezul nopţii. „Cine este această femeie?” – a întrebat el. „Este mama mea, i-a răspuns doamna Dunstable. A murit acum câţiva ani într-un accident de maşină.” „Spuneţi-mi, vă rog, avea o dificultate în a merge?” „Da, şchiopăta puţin. Dar avea cochetăria de a spune că acest mers i se potriveşte foarte bine. De ce mă întrebaţi? Aţi cunoscut-o?” „Poate…” – a răspuns doctorul evaziv. Să le spună? Femeia pe care realmente o văzuse semăna cu cea din fotografie. Ea îi vorbise. El îi răspunsese. După câteva momente de ezitare, doctorul Merrick a preferat să păstreze tăcerea. Şi în acea zi de Crăciun şi-a adus aminte de cuvintele Sfântului Augustin: „Misterele invizibilului nu sunt în contradicţie cu natura, ele sunt în contradicţie doar cu ceea ce cunoaştem noi despre natură.”

Articol preluat din REVISTA MISTERELOR, Nr. 33

Citiţi şi:

Deplasarea instantanee în spaţiu este pefect posibilă. Cazuri uluitoare de teleportare

Dispariţii stranii

yogaesoteric
februarie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More