FDA dată în judecată pentru aprobarea vaccinului Pfizer – Comirnaty

Nereguli grave în autorizația dată și în extinderea utilizării vaccinurilor Pfizer – BioNTech în regim de urgență

La 31 august, Children’s Health Defense (CHD), organizația fondată de Robert F Kennedy Jr, nepotul președintelui american John F. Kennedy, a intentat un proces la Tribunalul Districtual al Statelor Unite, împotriva Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) și a directorului său interimar, dr. Janet Woodcock, pentru că ar fi acordat în grabă o autorizație înșelătoare pentru vaccinul de la Pfizer.

CHD susține că autorizarea a fost o „momeală clasică”, permițând Pfizer, administrației Biden, armatei americane și angajatorilor să îndemne oamenii să ia vaccinuri „licențiate” când, de fapt, vaccinurile disponibile și administrate erau în continuare vaccinurile Pfizer-BioNTech cu autorizație de utilizare în caz de urgență (EUA).

Potrivit procesului, FDA a încălcat legea federală atunci când a acordat simultan licența pentru vaccinul Comirnaty al Pfizer și a prelungit autorizația EUA a Pfizer pentru vaccinul său care are „aceeași formulă” și care „poate fi utilizat în mod interschimbabil”, potrivit FDA.

Legea privind „autorizarea produselor medicale pentru utilizare în situații de urgență” prevede că desemnarea EUA este utilizată numai atunci când „nu există o alternativă adecvată, aprobată și disponibilă la produs pentru diagnosticarea, prevenirea sau tratarea unei astfel de boli sau afecțiuni”.

Acțiunea în justiție susține că, odată ce FDA a aprobat și a autorizat vaccinul Comirnaty al Pfizer, nu a mai existat niciun motiv pentru ca FDA să mențină statutul EUA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, despre care Pfizer recunoaște că are „aceeași formulă” și este „interschimbabil”.

De asemenea, nu există niciun temei pentru a păstra statutul EUA (Autorizație de utilizare în caz de urgență) pentru alte vaccinuri covid pentru aceeași utilizare și pentru aceeași populație ca și vaccinul Comirnaty al Pfizer, potrivit plângerii.

FDA este necesar să își justifice acțiunile în instanță”, a declarat Mary Holland, președinte și consilier juridic general al CHD. „Limbajul licenței sale este aproape de neînțeles, iar rezultatul vaccinurilor licențiate și nelicențiate pentru aceeași indicație este arbitrar.”

CHD cere instanței să anuleze și să trimită înapoi deciziile FDA de a licenția vaccinul Comirnaty de la Pfizer și de a extinde EUA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech.

Citiți și:
Iată dovada: Autorizarea vaccinului Pfizer de către EMA a fost o farsă procedurală!
Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a aprobat administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârsta între 12 și 15 ani

 

yogaesoteric
30 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More