De la un totalitarism la altul

Pentru unii, foarte puțini ce-i drept, din ceea ce se observă în jur, e momentul să ne întrebăm ce urmează!? Odată ce am înțeles că vaccinul nu are absolut nicio legătură cu virusul, că totul este o minciună care ascunde un plan cu o ideologie care se conturează tot mai bine pe zi ce trece, întrebarea care se pune (sau nu) este: Care-i planul!?

Totalitarismul secolului trecut a fost mai mult sau mai puțin național și deschis politic, Totalitarismul Noii Normalități este, se vede bine, supranațional și ideologia sa este mult mai subtilă, nu este la vedere, este ținută ascunsă și mai ales încearcă să se delimiteze de politică. De fapt, aceasta, în mod perfid și pervers, se răspândește de către mediul politic întotdeauna spre binele tău, iar vehiculul / motorul său este frica.

Ți-a fost frică de terorism, ți-a fost frică de ruina financiară în 2008, ți-e frică de război, ți-e frică de virusuri, ți-e frică să nu fii interzis social etc., ei bine, bine ai venit în Noua Normalitate. Noua Normalitate nu este nazismul și nici stalinismul pe care părinții noștri l-au cunoscut și nici comunismul pe care l-am cunoscut noi, unii dintre noi, de altfel cât se poate de fals numit comunism. Acesta nu a fost decât un capitalism monopolistic de stat, dirijat cu bâta de o nomenklatură, dar vom reveni altădată probabil asupra acestui fenomen.

Noua Normalitate este totalitarismul capitalist monopolist privat, globalizat financiar, susținut, finanțat și coordonat de băncile centrale reunite și proprietarii anonimi ai acestora și a corporațiilor asociate. Acest capitalism global nu are o ideologie sau, mai degrabă, ideologia sa este să pretindă că nu are așa ceva, că ea este, de fapt „realitatea”.

Ideologia sa perversă este de fapt aceea de a nega realitatea așa cum o cunoaștem și așa cum o percepem noi cu simțurile noastre înnăscute și de a o înlocui cu o combinație închisă de semne, mijlocită de fiecare dată de un ecran. Şi reglată de piață. Adică de legea cererii și ofertei, măsura matematică presupusă a riscului prin volatilitatea prețurilor și care pretinde a exprima toate incertitudinile lumii reale! Totul o piață, care acaparează și transformă tot ceea ce nu este încă marfă, inclusiv omul și organele sale, într-o marfă, o piață, un market planetar.

Ceea ce este un vid absolut, fără alt subiect decât satisfacerea cererii și ofertei. Bitcoinul este poate exemplul cel mai elocvent. El este presupus a asigura protecția supremă împotriva degradării valutare, cu toate că nimic real nu este în spatele lui, decât golul suprem, cea mai bună garanție a bogăției, fetișul suprem în același timp.

Pe scurt, totalitarismul Noii Normalităţi a dat viață umbrelor și susține că nu există altceva. Realul nu mai există, există doar norma și abaterile de la normă, iar norma cade din cerul sistemic precum ploaia cade din nori; standardul este impus de un „trebuie” universal, cu sau fără noimă, de către structuri invizibile. Suntem astfel devianți, extremiști, teroriști chiar, dacă ieșim din cerc, din norma dictată și impusă de politic prin mass-media miluită și, deci, aservită. Devianța supremă este să ieșiți din normă, din cerc, din centrism, adică să fiți ex-centrici și, deci, nu-i așa, extremiști. Apoi teroriști, fasciști și, deci, antisemiți, răul suprem.

Ești nazist, indiferent dacă ești de dreapta sau de stânga; ești nazist pentru că ești dușmanul normei. Noua normalitate este un sistem totalitar global de tip nou. Nu există un „exterior” al sistemului decât în interiorul vostru, dacă sunteți un rebel, un real, nu un rebelocrat. Paradigma sectă / societate a fost inversată. Secta a devenit societatea dominantă, masa. Iar cei care nu s-au convertit au devenit o colecție de ființe izolate.

Masele și-au pierdut astfel vocația civilizatoare cu care Marx le impregnase, nu mai sunt vârfuri de lance ci … doar niște tâmpiți. Sunt materia primă din care realizăm Noua Realitate, Noua Normalitate, sunt solul, câmpul de cultură industrială în care norma crește. Acestea sunt masele care pășunează iarba Noii Normalități. De aceea nu există nicio speranță de transformare prin democrație. Observația, de acord, este îngrozitoare.

Noul sistem de normalitate a dat o lovitură de maestru și s-a poziționat dincolo de oricare critică posibilă, deoarece nu este radical ideologic. Prinderea comunicării, mass-media, ascunderea informațiilor, ascensiunea tezelor distructive ale deconstrucției, inversarea sensului cuvintelor, eliberarea banilor falși, fără acoperire dar deveniți fetiș, echivalentul general al tuturor dorințelor, sfârșitul abstinenței sexuale, valorificarea încălcării, distrugerea Numelui Tatălui, toate acestea au permis ridicarea Noii Realități.

Un sistem hegemonic global nu are nevoie de ideologie, deoarece nu trebuie să concureze cu ideologiile rivale. Astfel, el șterge ideologia și o înlocuiește cu „realitatea”. Realitatea însă nu este ștearsă definitiv, deoarece ea poate oricând reveni. Se poate manifesta accidental cu ocazia unei rupturi în țesutul imaginarului, cu ocazia unei rupturi critice. Deocamdată însă, Sistemul țese imaginarul, și-l țese bine, precum păianjenul își țese cu delicatețe pânza (în engleză se zice web … ) în care urmează să-și prindă prada.

Citiți și:
J. Hopkins: „Noua Normalitate” mai poate fi încă oprită (1)
Ne îndreptăm cu pași repezi spre „noua normalitate”: Forumul Economic Mondial îndeamnă companiile să concedieze angajații nevaccinați ca parte a „Resetării locurilor de muncă”

 

yogaesoteric
30 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More