Femeia şi yoga

Femeile, de cele mai multe ori, nu bănuiesc aproape deloc că dispun prin înzestrarea lor naturală de un mare potenţial energetic absolut necesar pentru viaţa spirituală. Datorită lipsei de experienţă , acest potenţial receptiv feminin specific este adesea subestimat sau neluat niciodată suficient în consideraţie. In epoca actuală descoperim că, în unele cazuri , femeile sunt mult mai active în domeniul spiritual.

Dacă analizăm proporţia practicanţilor în YOGA occidentală modernă, constatăm o foarte netă predominanta feminină, predominantă care tinde să se transforme uneori în monopol în ceea ce priveşte predarea sistemului YOGA. O simplă privire pe lista profesorilor ne va convinge imediat. In anumite ţări, Canada de exemplu, se constată cu uşurinţă procentaje de la 90% la 95% în favoarea femeilor în YOGA; aceasta fiind nu un vârf de lance ci un adevărat val!

Femeile sunt în mod spontan prin înzestrarea lor caracteristică mult mai în acord cu subconştientul, astfel că, utilizând o disciplină spirituală adecvată, sunt în mare măsură capabile să exploreze şi să amplifice calităţile profunde ale naturii umane cu o mai mare uşurinţă decât aspiranţii de sex masculin. În TANTRA YOGA, de exemplu, a existat întotdeauna o tradiţie a maeştrilor spirituali de sex feminin şi iniţierea de către un GURU de sex feminin a fost întotdeauna considerară ca extrem de puternică şi favorabilă. Dacă facem un paralelism între existenţa marilor maeştrii de sex feminin, la care aspiranţii de sex masculin veneau să ceară iniţierea, şi concepţiile noastre occidentale , observăm că pentru tantrici nu există conflicte între sexe. Ceea ce TANTRA YOGA acceptă de milenii, depăşeşte cu mult ceea ce reclamă feministele moderne. În occident, DUMNEZEU, fie că este Tatăl, Fiul sau Sfântul Duh, va fi întotdeauna masculin, ca şi reprezentanţii săi pe pământ: Papa, Cardinalii, episcopii, etc., până la cei mai umili preoţi de parohie.

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More