Continenţa sexuală menţine echilibrul psiho-somatic

Însemnătatea iubirii este importantă pentru oricine. Fiinţa umană nu trebuie să fie privită în nici un caz numai din punct de vedere social sau profesional, ci trebuie privită şi din dublul aspect psiho-somatic, căci numai astfel ne vom putea da seama de complexitatea şi de raportul intim al fenomenelor bio-psihice. Un dezechilibru endocrin are repercusiuni asupra activităţii psiho-somatice, dar şi un factor pur psihic se poate repercuta asupra sistemului neuro-endocrin. Se ştie de altfel că psihanaliza s-a constituit ca metodă terapeutică a unei maladii nervoase ce are la bază o problemă de natură sexuală.

Această viziune asupra amorului nu o întâlnim numai in TANTRA YOGA, ci şi în alte sisteme spirituale, cum ar fi spre exemplu TAOISMUL. Taoismul se bazează pe atingerea unei perfecte armonii prin deplina integrare în ritmurile polare ale naturii, ceea ce îi permite omului să atingă deplina fericire.

Cea mai înaltă armonie, conducând la perfecta împlinire a vieţii, este realizată prin aducerea împreună a elementelor polare: feminin (-) YIN şi masculin (+) YANG, pentru a mări misterioasa energie de viaţă conţinută în fiecare.

În TAOISM, forţa masculină a vieţii este conţinută în lichidul spermatic, iar forţa feminină în secreţiile vaginale. În jocurile sexuale, ambii parteneri caută să nu piardă controlul asupra energiei sexuale indiferent cât de mare sau intensă este starea de plăcere. Atunci ambii parteneri resimt ore în şir stări copleşitoare de plăcere, dar nu pierd controlul asupra energiilor sexuale. Recent, oamenii de ştiinţă americani şi sexologii francezi au publicat două rapoarte: “RAPORTUL HITE” şi „PROGRAMUL PLENITUDE”. Ambele studii constată de la bun început că eroarea fundamentală pe care majoritatea oamenilor o comit datorită obişnuinţei nefaste este aceea de a crede în mod eronat că orgasmul şi juisarea (analogul ejaculării la femeie) nu este decât un proces fiziologic complex de descărcare, în urma căruia apare oboseala, somnolenţa, vlăguirea, indiferenţa faţă de fiinţa iubită.

Raportul HITE enumeră cele 26 de puncte la care încearcă să răspundă, dintre care enumerăm:

 •  
 • Ce doreşte de fapt o femeie de la actul sexual?
 • Orgasmul total comportă 3 faze. Cum să le provocăm controlat?
 • Cum să prelungim durata culmii orgasmatic la nesfârşit?
 • „Muşchii magici” sau cum poate orice femeie să-i utilizeze şi să amplifice considerabil plăcerea iubitului ei?

Pornind de la acelaşi principiu , al separării orgasmului de ejaculare, sexologii americani şi francezi studiază în programul PLENITUDE corelaţia între fiziologia sexuală modernă şi învăţăturile tradiţionale din India privitoare la erotism şi spiritualitate. Aceşti specialişti au ţinut să scoată în evidenţă aspectele profund umane, sufleteşti şi spirituale ale modalităţilor erotice orientale, constatând că ele permit eliminarea unor probleme ca: frigiditatea ,vaginismul, impotenţa, blocajele, ejacularea precoce, lipsa de încredere, complexele, diminuarea apetitului sexual etc.

Mulţi occidentali au fost preocupaţi de arta amorului oriental, unul dintre aceştia fiind şi MIRCEA ELIADE. Datorită unor experienţe personale directe, Eliade face dovada cunoaşterii precise a unor secrete iniţiatice fundamentale ale tradiţiei tantrice în seria de articole „Asupra eroticii mistice indiene”.

De asemenea, actriţa Raquel Welch a recunoscut că îşi datorează farmecul feminin şi perfecţiunea corpului său practicii exerciţiilor YOGA şi experienţelor tantrice, domeniu în care a fost iniţiată de un maestru indian. Fiind întrebată ce i-a trezit interesul pentru TANTRA, Raquel Welch a mărturisit că a fost intrigată de cazul celebrei actriţe americane Mae West care la vârsta de 80 (optzeci) de ani avea un corp perfect şi îşi păstrase neştirbite frumuseţea şi feminitatea. Cercetându-i biografia, a descoperit că fusese iniţiată la rândul ei în TANTRA de un maestru indian.

In cartea sa, „TWENTY-NINE FOR EVER”, fascinanta-model şi practicantă a tehnicilor tantrice, OLEDA BAKER, recomandă super-orgasmul în maniera tantrică drept cel mai rapid şi eficient procedeu de reîntinerire cunoscut femeii încă din antichitate. OLEDA arată că s-a bazat pe ideala echilibrare hormonală indusă prin orgasme repetate, controlate, extrem de lungi, care i-au conferit printre altele o excepţională prospeţime, tinereţe şi o sănătate perfectă.

Printre nenumăratele efecte ce se pot atinge prin TANTRA YOGA putem preciza câteva rezultate practice uşor sesizabile:

 •  
 • regenerarea energiei vitale, a puterii bioenergetice a întregii fiinţe;
 • rafinarea ieşită din comun a sensibilităţii;
 • amplificarea puterii simţurilor;
 • o uimitoare longevitate;
 • stări spirituale excepţionale.

Toate aceste aspecte şi multe altele, mult mai profunde, au făcut în India obiectul unor cercetări experimentale rezervate celor puţini care au depăşit modul vulgar de a percepe amorul fizic drept ceva penibil şi degradant prin care se urmăreşte doar perpetuarea speciei.

yogaesoteric

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More