Fenomene misterioase care au avut loc în anumite zone tainice ce prezintă o încărcătură energetică benefică, deosebită din România

România și mai ales munții săi reprezintă pentru pasionații de mister și paranormal un spațiu extrem de generos. Bucegii, considerați ca fiind și un pol de energie benefică, Ceahlăul, cu tunelurile secrete, sau Munții Buzăului, cu ale sale povești despre dispariții inexplicabile, sunt teme care fascinează oricând și pe oricine.

Munţii Bucegi 

Masivului Retezat este cunoscut în mediile oculte și militare drept o regiune în care se manifestă, deseori, fenomene bizare, de la dispariții de persoane la apariția OZN-urilor, de la ape care „prind viațăˮ, la izvoare radioactive.

Explozii enigmatice ale unor lumini în patria gugulanilor

De-a lungul vremii, turiștii sau cercetătorii care s-au perindat pe cărările Munților Godeanu, în proximitatea Masivului Retezat, s-au confruntat cu unele fenomene inexplicabile, precum dereglarea aparaturii electrice și electronice sau voalarea filmelor fotografice. În plus, misterul care înconjoară Vârful Gugu, aflat la o altitudine de 2.291 de metri, la 25 de kilometri de Poiana Mărului din Caransebeș, nu a fost elucidat până în prezent. Se spune că, la anumite ore din zi, muntele dispare. O serie de legende susțin că pe acest vârf ar fi avut reședința Zamolxe și că, din acest motiv, muntele era un loc sfânt. Ipoteza este discutabilă, deoarece adevăratul „fiefˮ al zeului dac este considerat a fi peștera Polovraci. Tot aici se spune că Decebal ar fi ascuns o parte din comoara sa, fiind convins că spiritul zeului dac o va păzi de urgiile vremurilor. 

Locuitorilor de la poalele muntelui Godeanu li se spune „gugulaniˮ și sunt recunoscuți pentru longevitatea lor. Specialiștii și chiar țăranii din zonă, care știu mai multe decât ar părea, pun fenomenele paranormale pe seama faptului că zona este încărcată energetic. Mulți dintre turiști au afirmat că au văzut vârful muntelui în cer, după care a avut loc o explozie de lumini.

Misterul nedezlegat al avionului rătăcit naște o mare frică și produce senzație de sufocare

Tot aici s-a produs, în urmă cu mai bine de 20 de ani, dispariția unui avion. La fața locului s-au deplasat o mulțime de cercetători, care însă, ajunși acolo, s-au confruntat cu stări nemotivate de teamă, cu senzații de sufocare, cu impresia că sunt priviți de ochi invizibili și, evident, au făcut cunoștință inclusiv cu exploziile de lumini. În plus, nimeni nu a putut explica de ce pelicula de film nu a reținut nimic, după câteva ore de înregistrare. Poate că, nu degeaba, Victor Kernbach, cunoscut scriitor de SF și specialist în mitologie, a scris în lucrarea sa Enigmele miturilor astrale că „zona Munților Godeanu este centrul cel tainic al unuia dintre punctele energetice esențiale ale planetei“. 

La vârful Gugu s-a referit și Jules Verne în romanul său Castelul din Carpați, plasând acțiunea tocmai în această zonă, deși nu a vizitat niciodată pământurile noastre. Nu puțini sunt aceia care susțin că Jules Verne ar fi avut unele capacități paranormale neobișnuite ce au fost dobândite prin intermediul contactului cu forțe celeste.

Sfere enigmatice de lumină în biserica din Șinca Veche

Șinca Veche este un străvechi sat românesc de la poalele Făgărașilor care a avut cândva patru biserici, trei de lemn și una din piatră, în prezent păstrându-se doar biserica de piatră, care este și cea mai veche. Aceasta a fost construită pe locul unui străbun loc sacru despre care cercetătorii spun că are o vechime uluitoare de circa 7.000 de ani. Cu toate că există numeroase voci care afirmă că biserica a fost unul dintre primele locuri de cult creștin din Dacia, o parte a specialiștilor atrag atenția asupra inscripțiilor necreștine de pe unul dintre pereții altarului. Conform preotului Silvestru Popovici, din Șinca Veche, acest perete face parte din biserica interioară, din peșteră, care a fost în mare parte distrusă de către cei care au săpat de-a lungul veacurilor în căutare de comori.

Aura de mit a acestui loc este alimentată de unele mărturii ale oamenilor cu privire la apariții inexplicabile de sfere de lumină, cruci și semne stranii, în biserică. Pe unul dintre pereți se mai poate observa o sculptură a unui cap de dac, cu barbă, plete și cușmă. Alții spun că aici, în prejma marilor sărbători religioase, se aud coruri care cântă într-o armonie aparent nepământeană. Toți cei care au auzit coruri din altă lume au fost frapați de faptul că, deși muzica părea bisericească, iar cuvintele se auzeau clar, nu reușeau să deslușească sensul lor. Termenii nu sunau românește și totuși nu păreau străini de limba română arhaică, motiv pentru unii să creadă că versurile erau în limba dacă.

În anul 1996, un cameraman de la TVR a intrat în biserică, dorind să realizeze un reportaj. Spre stupoarea întregii echipe de filmat, la un moment dat, aparatura s-a oprit brusc și nu a mai răspuns la comenzi. Când au ajuns la București, angajații TVR au vizionat caseta și au avut surpriza să constate existența unor sfere luminoase strălucitoare care roiau în interiorul bisericii.

Munții cei plini de ciudățenii și mistere, ai Buzăului

 Munţii Buzăului 

Misterele din munții aflați în curbura Carpaților reprezintă, de câțiva ani, un subiect inepuizabil de dezbatere printre împătimiții fenomenelor paranormale. Relatări despre dispariții inexplicabile ale unor persoane, despre morminte ale unor uriași, apariții de OZN-uri sau defectări ale aparaturii electrice sunt frecvent publicate pe bloguri sau în publicații de specialitate.

Cercetătorul Vasile Rudan, autorul blogului jurnalparanormal.ro, susține că Munții Buzăului sunt cunoscuți ca o regiune unde se manifestă fenomene inexplicabile. Tocmai de aceea, generalul Ilie Ceaușescu a stabilit aici o subunitate cu un caracter secret, pentru cercetare, dar și pentru a antrena soldați pentru „unitatea de paranormaliˮ pe care voia s-o înființeze. Însuși Rudan ar fi fost parte a echipei de extrasenzoriali care au fost dislocați în Munții Buzăului, pentru a efectua teste.

În această zonă, susține Rudan, cerul capătă o intensitate ce nu poate fi descrisă prin cuvinte, pe care oamenii de știință o măsoară în grade Kelvin, având valoarea de peste 23.000. Pentru comparație, azurul cerului deasupra marilor orașe abia depășește 16.000 de grade Kelvin. Legendele din Munții Buzăului vorbesc și despre dispariții misterioase ale unor brăileni. O primă referire la aceste dispariții o face Dan Fodor, în Monitorul de Iași. El relatează într-un număr al publicației despre doi brăileni, care, în anul 1980, au plecat spre cătunul Nucu, iar într-un loc numit „La Tihărieˮ unul dintre ei s-a gândit să facă un urcuş pe una dintre stâncile cu forme ciudate din zonă. Folosind echipamente de alpinism, tânărul a urcat până în vârf, de unde a strigat la prietenul său: „Uite ce am găsit!”. S-a aplecat, a ridicat ceva ce părea a fi un lanț metalic și apoi a dispărut. O vreme, cel rămas jos a așteptat ca prietenul său să termine cu glumele, apoi s-a convins că s-a petrecut ceva straniu. L-a anunțat pe fratele dispărutului, care a sosit din Brăila cu o echipă de zece persoane, unele din Ministerul de Interne. Chiar fratele dispărutului a urcat pe stâncă. A găsit și el lanțul metalic, pe care l-a ridicat, după care a dispărut și el. „Cei doi frați, căutați în zadar prin împrejurimi, n-au mai apărut niciodatăˮ, scria Adina Mutăr în Formula As.

Unele persoane ar fi dispărut ca apoi să apară în alt loc, după o anumită perioadă, fără să-și aducă aminte ce s-a petrecut, după cum reiese din povestirile sătenilor, adunate de profesorul de română din comuna Bozioru, Ilie Mândricel. Munții Buzăului, mai ales zona care ascunde misterioasele așezări rupestre de la Nucu, Aluniș și Ruginoasa, atrag ca un magnet turiștii pasionați de legende.

Citiţi şi:

«Gurile de Rai» ce sunt înzestrate cu puteri magice! Cele mai cunoscute puncte energetice din România care sunt benefice

În România există porţi către lumea cea tainică a Shambalei



yogaesoteric

4 octombrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More