Fenomene reale ce sunt însă greu de imaginat! Când realitatea depășește ficţiunea

 

Se spune că nu există hazard şi nici coincidenţe. Celebrul psihanalist Jung vorbea despre sincronicitate – evenimente care se produc simultan ca şi cum ar fi programate de o forţă necunoscută.

Barajul Hoover, SUA, este unul dintre cele mai mari din lume. La construirea lui, mulţi muncitori şi-au pierdut viaţa din cauza condiţiilor dificile de muncă. Prima persoană care şi-a găsit sfârșitul aici s-a numit George Tierney şi a murit în 20 decembrie 1920. Ultima persoană care a murit într-un accident la locul de muncă s-a numit tot George Tierney, a murit tot într-o dată de 20 decembrie şi, coincidenţă sau nu, era fiul lui George, primul decedat.

În anul 1885, în Ohio, SUA, existau doar două automobile. Într-un stat cu o suprafaţă considerabilă, unde drumurile şi şoselele erau goale, cele două maşini se ciocnesc şi un tragic accident are loc. Cei doi şoferi au murit. Care era probabilitatea ca cele două maşini să facă accident?

Scriitorul Edgar Allan Poe este autorul romanului Aventurile lui Arthur Gordon Pym. În roman este vorba despre patru mateloţi care au naufragiat şi, pentru a supravieţui, l-au omorât şi l-au mâncat pe un al cincilea, care se numea Richard Parker. Scriitorul a declarat că acţiunea romanului este ficţiune.
Peste 46 de ani, istoria din roman avea să devină realitate. Patru mateloţi şi-au omorât un coleg, pentru a supravieţui. Acesta se numea Richard Parker.

În anul 2000, scenaristul serialului „Familia Simpson” a scris un scenariu după care s-a şi turnat un episod care se numea „Donald Trump preşedinte al SUA”. Filmul a fost o parodie care a avut un mare succes. După 17 ani, Trump este preşedinte al SUA.

Primul împărat al Romei a fost Romulus. După 450 de ani, ultimul împărat s-a numit tot Romulus.

În anul 1891, Arthur Rimbaud moare după ce îi fusese amputat un picior. Petrecuse 11 ani în Africa unde s-a şi îmbolnăvit. În toată aceasta perioadă, el nu şi-a văzut familia.
În timpul vieţii el a scris un poem despre un tânăr care şi-a petrecut 11 ani în ţările calde şi care revine bolnav în Franţa unde va muri.

Realitatea depăşeşte ficţiunea.


Citiţi şi:

Coincidenţe şi sincronicităţi uimitoare

Miracolele tainice ale sincronicităţii

Hazardul nu există

 

yogaesoteric
5 martie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More