Fericiri mici cu efecte surprinzător de mari

de profesor yoga Gregorian Bivolaru


Fericiţi vor fi aceia care vor fi capabili să contemple, cu atenţia şi cu seriozitatea pe care o merită, aparentele mici nimicuri ale vieţii şi să privească atent, cu mult calm şi detaşare, feluritele situaţii care, la prima vedere, par a fi foarte serioase. Procedând în felul acesta, ei vor putea merge din ce în ce mai departe, urmând întotdeauna un sens ascendent, pe cărarea plină de lecţii ce sunt adeseori nebănuite, ale vieţii.

Fericiţi vor fi aceia care atunci când este necesar sunt capabili să tacă şi să asculte cu multă atenţie, căci procedând în felul acesta, vor putea să înveţe şi să intuiască o mulţime de aspecte nebănuite, noi, care îi vor transforma.

Fericiţi vor fi aceia care sunt mai mereu capabili să râdă cu un umor spontan şi stenic de ei înşişi. Procedând în felul acesta, vor evita să se scufunde în ridicole stări de gravitate şi seriozitate penibilă şi în plus, ei se vor putea amuza de fiecare dată de aspectele comice ale vieţii.

Fericiţi vor fi aceia care sunt de fiecare dată atenţi la chemările sincere, binefăcătoare şi îndreptăţite ale celorlalţi, fără a crede, totodată, că sunt indispensabili. Dăruind cu generozitate şi fiind de folos, ei vor descoperi în felul acesta că toate cele pe care le oferă celorlalţi, fiind plini de abnegaţie, se întorc, mai devreme sau mai târziu, la ei înşişi, ei căpătând până la urmă exact aceleaşi daruri pe care le-au oferit şi, totodată, vor descoperi că, acţionând în felul acesta, vor deveni fermenţi tainici ai credinţei în DUMNEZEU.

Fericiţi vor fi aceia care sunt, de fiecare dată, capabili să distingă neîntârziat un munte înalt şi semeţ de un banal muşuroi de furnici. Procedând de fiecare dată în felul acesta, ei vor fi întotdeauna scutiţi de o mulţime de false griji şi neplăceri.

Fericiţi vor fi aceia care vor fi capabili să tacă plini de umilinţă şi chiar să surâdă cu înţelegere şi compasiune atunci când unii îşi vor ridica glasul peste al lor sau atunci când îi vor călca cu impertinenţă în picioare căci, acţionând în felul acesta, ei vor dovedi că învăţătura lui Iisus le-a pătruns adânc în inimă şi a devenit o minunată obişnuinţă.

Fericiţi vor fi aceia care, de fiecare dată, vor fi capabili să admire un surâs plin de candoare şi totodată să ierte, uitând imediat după aceea, o grimasă dispreţuitoare sau răutăcioasă. Procedând de fiecare dată în felul acesta, drumul lor în viaţă va fi luminos şi însorit.

Fericiţi vor fi aceia care vor fi capabili, aproape de fiecare dată, să recunoască prezenţa misterioasă a lui DUMNEZEU TATĂL în toţi aceia pe care îi întâlnesc. În felul acesta, ei vor găsi în fiecare fiinţă umană o adevărată lumină divină, iar în propria lor fiinţă va înmuguri şi apoi va înflori starea de îndumnezeire şi de înţelepciune.

Citiţi şi:
Aforisme şi cugetări despre viaţă (1)
Unele ipostaze nebănuite ale lui DUMNEZEU TATĂL

yogaesoteric
21 decembrie 2009

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More